20 / 04 / 2024

marmaris imar

marmaris imar

Mevcut birçok kaçak yapının üzerine yenileri eklendi. Yetkililer Kapadokya, Ayder Yaylası gibi yerlerde önlem almaya çalışırken, özellikle de rantın yüksek olduğu sahil beldelerinde yapılaşma arttı.

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor!

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor. Marmaris'te imar planına göre 5 ve 4 yıldızlı otellerin bahçelerinden geçtiği tespit edilen yolun açılması için belediye ekipleri çalışma yapıyor

MARTAB, bölgesel sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla hizmet verecek!

2008 yılında kurulan Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği ( MARTAB ), iki kardeş ilçe Datça ve Köyceğiz'in katılımı ile daha da güçlendi.

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Marmaris'te imar barışı talebi!

Marmaris ilçesinde 3 mahallenin sakinleri, 2018 yılından sonra inşa edilen yapıların imar barışına dahil edilmesini ve mahallelerine imar planı getirilmesi için talepte bulundu.

Marmaris'te yeni yapılara 3 kat sınırı!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar İçmeler mahallesinde hayata geçirilecek projeleri vatandaşlarla bir araya gelerek anlattı. Başkan Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü açıkladı.

Marmaris Bozburun'da yeni yollar açılıyor!

Marmaris Belediyesi, Bozburun Mahallesi sınırlarında imar planında yol olarak gözüken yerlerde yol açma çalışmasına başladı. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.

Muğla Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı'nda imar konuşuldu!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı'nda Marmaris imar sorunu konuşuldu.

Amir Çiçek: Marmaris'teki en büyük sıkıntı imar!

Marmaris'in Taşlıca, Söğüt, Bozburun, Selimiye ve Orhaniye mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, sorunların en kısa sürede giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Marmaris Çamlı'da imar sevinci!

Marmaris Çamlı'da imar sevinci yaşanıyor. Marmaris Çamlı Mahallesi 'nin imar planlan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylelikle mahallede planlı yapılaşmanın önü de açılmış oldu.

Çamlı'da imar sevinci!

Çamlı'da imar sevinci yaşandı. Muğla'nın Marmaris İlçesi Çamlı Mahallesi'nin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylelikle mahallede planlı yapılaşmanın önü de açılmış oldu.

Marmaris Çamlı imar planları onaylandı!

Marmaris Çamlı imar planları onaylandı. Muğla'nın Marmaris ilçesi Çamlı yapılmış gibi sorular var. Biz adayı Mahallesi'nde imar planlarının onaylanması ile mahallede planlı yapılaşmanın önü açıldı.

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor!

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor. Marmaris'te imar planına göre 5 ve 4 yıldızlı otellerin bahçelerinden geçtiği tespit edilen yolun açılması için belediye ekipleri çalışma yapıyor

Marmaris Çamlı Köyü imar planı değişikliği askıya çıktı!

Muğla Marmaris ilçesi Çamlı Köyü'ne ait Koruma Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım ve Uygulama İmar Planları düzeltilen şekliyle bugün yeniden askıya çıktı...

marmaris imar Haberi

marmaris imar

İmar Kanunu’na yeni bir madde eklendi: 31 Aralık 2017’ye kadar yapılan kayıtsız yapılar için ‘yapı kayıt belgesi’ alınabiliyor. Buna göre, hem Hazine’ye gelir elde edilecek hem de bütün yapılar yasal hale getirilecek. Yeni madde kapsamında mevcut birçok kaçak yapının üzerine yenileri eklendi. Yetkililer Kapadokya, Ayder Yaylası gibi yerlerde önlem almaya çalışıyor ama sorun yurt sathına yayıldı, özellikle de rantın yüksek olduğu sahil beldelerinde briçok fırsatçı kaçak yapı inşa etti. Hürriyet Gazetesi'nden Serkan Ocak, büyük hareketliliğin yaşandığı bakir cennetlerimizden Bozburun Yarımadası’ndaki kaçak yapılaşmayı anlattı.

Marmaris Belediyesi’nin yetkilileriyle birlikte Bozburun Yarımadası’nın bakir güzellikleri arasında kıvrıla kıvrıla ilerliyoruz. Deniz yukarıdan bakınca cam gibi. Doğa baharın gelişiyle uyanmış, yeşilin her tonu... Her dönemeçte cennet gibi küçük bir koy var. En güzel koylardan biri...