26 / 04 / 2024

marmaris kaçak yapı yıkımı

marmaris kaçak yapı yıkımı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında Marmaris'te başlayan kaçak yapı soruşturmasını kaleme aldı. 

Marmaris'te kaçak olduğu belirlenen 3 ev yıkıldı!

Muğla Marmaris'in turistik Söğüt Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 1'i ahşap, 2'si de betonarme olmak üzere 3 evin yıkımı gerçekleştirildi...

Marmaris'te kaçak yapıların yıkımına 15 Ekim'de başlanacak!

Marmaris Belediye Başkanı Oktay, ilçede 1200 kaçak yapı bulunduğunu söyleyerek "15 Ekim sonrasında tespit ettiğimiz ve hukuki süreci tamamlanmış kaçak yapılarla ilgili müdahale gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı...

Marmaris'te kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, belediye ekipleri İçmeler sahilinde bulunan ve kaçak olduğu iddia edilen beş kafeteryanın yıkımına başladı.

Marmaris'te çevreciler kaçak yapılara savaş açtı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Marmaris Çevre Gönüllüleri Grubu başkanı Filiz Ersan bir basın toplantısı düzenleyerek yerel seçimler öncesi köylerde yapılan kaçak yapılara dikkat çekti...

Marmaris'te kaçak yapı soruşturması için karar!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında Marmaris'te başlayan kaçak yapı soruşturmasını kaleme aldı. 

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Marmaris'te kaçak yapıların yıkımına 15 Ekim'de başlanacak!

Marmaris Belediye Başkanı Oktay, ilçede 1200 kaçak yapı bulunduğunu söyleyerek "15 Ekim sonrasında tespit ettiğimiz ve hukuki süreci tamamlanmış kaçak yapılarla ilgili müdahale gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı...

Marmaris Emel Sayın Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Marmaris'te "Emel Sayın Koyu" olarak da bilinen İnbükü Tabiat Parkı'ndaki kaçak yapılar yıkıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün gelişme planı hazırlayarak önümüzdeki yıl İnbükü Tabiat Parkı'nı tekrar hizmete açacağı öğrenildi.

Muğla Marmaris Taşlıca Mahallesi'nde kaçak yapılar yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris İlçesi, kırsal Taşlıca Mahallesi Asardibi Mevkiindeki doğal SİT alanında olan koydaki kaçak yapılar, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Marmaris Belediyesi kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı!

Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuzdan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

marmaris kaçak yapı yıkımı Haberi

marmaris kaçak yapı yıkımı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge bugünkü "Marmaris başkanlarına kaçak yapı soruşturması" başlıklı yazısında Marmaris'te başlayan kaçak yapı soruşturmasını kaleme aldı. "Önümde İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait bir karar metni var..." diyerek yazısına başlayan Çekirge devamında şunları yazdı...

Karar no: Kontr.Bşk- 2021/117

Altında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yıkımı yapmayan belediye başkanları için verdiği soruşturma izni.

Bu karar, umarım Akdeniz ve Ege’nin en güzel koylarını işgal eden kaçak yapıların yıkımı için bir emsal olur.

Marmaris başkanlarına kaçak yapı soruşturması

Dahası bu ahlaksız işgalci zihniyeti biraz olsun önler... Çevrecilere moral olur.

Şimdi hikâyeyi anlatabilirim...

Adam Hisarönü Körfezi’nin en güzel koyuna kaçak binayı yapıyordu.

Sonra diğerleri başladı...

Denize sıfır. Bir de iskele...

Gören şaşırıyordu. Onlarca şikâyet geliyordu...

Marmaris başkanlarına kaçak yapı soruşturması

Defalarca yazılar yazmıştım:

“Yahu yasak kardeşim. Sit alanı. Koruma bölgesi. Kıyı kanunu......