26 / 04 / 2024

marmaris turizm

marmaris turizm

MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, Güney Ege Yiyecek İçecek Müdürleri Derneği (FBDER) Başkanı Ümit Kızıl ile Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) Başkanı Mustafa Demirer, Elegance Otel’de bir araya geldi. T

Marmaris’te belediye marinaları turizme katkı sağladı!

Kıyıdaki konaklama tesisleri kadar deniz turizminin de önemli bir girdi sağladığı Marmaris’te belediyeye bağlı marinalar 2014'te bin 478 tekneyi ağırladı. Belediye, çevreyi koruma adına da önemli başarılara imzasını attı.

Marmaris'te Alman turist yoğunluğu yaşanıyor!

Marmaris Limanı'na aynı gün içinde yanaşan iki kruvaziyer, ilçeye çoğu Alman yaklaşık 3 bin 500 yolcu getirdi. Gemi yolcuları, turizm sezonunun son günlerini yaşayan ilçeye hareketlilik kazandırdı.

Marmaris'e yanaşan iki kruvaziyer turist getirdi!

Marmaris Limanı'na aynı gün içinde yanaşan iki kruvaziyer, ilçeye yaklaşık 2 bin 500 yolcu getirdi.Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden İtalyan bandıralı "Aida Diva" ve Bahamalar bandıralı kruvaziyer "Europa" aynı gün içinde Marmaris'e geldi.

Marmaris'e gelen turist sayısı yüzde 8 arttı!

TURSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Muğla'nın Marmaris İlçesine gelen tuist sayısında bu yılın ilk 9 ayında, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 8'lik artış yaşandığını söyledi...

Marmaris'e Ekim ayında 29 gemi ile 37 bin turist gelecek!

Marmaris Liman İşletmesi'nden alınan bilgileye göre, 3-31 Ekim tarihleri arasında dev gemiler ilçeye 29 sefer yapacak. Turizm mevsiminin son günlerinde kapalı çarşı ve Yat Limanı'nı hareketlendirmesi beklenen seferler, 3 Ekim'de başlayacak

Marmaris'i bir günde 3 bin turist ziyaret etti!

Dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden İtalyan bayraklı "Aida Diva" ve Bahama bayraklı "Silver Spirit" isimli yolcu gemileri Marmaris'e geldi. Aynı gün gelen iki kruvaziyerle yaklaşık 3 bin turist bölgeyi ziyaret etti

Marmaris'e kruvaziyerlerle 20 bin yabancı turist gelmesi bekleniyor!

Çoğunlukla Lübnanlı turistleri taşıyan Orient Queen'in 4 kez, İspanyol turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğu Zenith'in ise 3 kez rotasını Marmaris'e çevireceği belirtildi...

Turizm rantçıları Marmaris'i betona çevirdi!

Radikal Gazete Yazarı Vedat Atasoy, Marmaris'in beton denize dönmesi ile ilgili açılan savaşta gönüllülerin kazanması hakkında Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan ile konuştu. İşte o yazı!

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Ali Ağaoğlu yeni turizm şirketi kurdu!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yeni şirket kurdu. Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 55 milyon 385 bin 418 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 55 milyon 385 bin 418 TL sermaye bedeli ile Ali İbrahim Ağaoğlu tarafından kuruldu.

Royal Marmaris Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Royal Marmaris Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Onur Berberoğlu ve Maxımılıan Lange ortaklığında kuruldu.

Marmaris'in ilk termal tesisi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Güney Ege'nin turizm merkezi olan Marmaris'in ilk termal tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Marmaris'teki apart oteller rezidansa dönüştürülüyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller, rezidansa dönüştürülmeye başlandı.

Marmaris'te turistlik işletmelerin yüzde 70'i satılığa çıkarıldı!

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, Marmaris'te turizm sezonunun kötü gidişi nedeniyle turistlik işletmelerin yüzde 70'inin satılığa çıkarıldığını ancak turistlik otellere alıcı talebinin çok az olduğunu açıkladı.

Marmaris'te iç pazar turizm şöleni toplantısı düzenledi!

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından Marmaris'te geniş katılımlı olarak düzenlenen toplantıda, turizm sektörü masaya yatırıldı.

Marmaris'te 2015 turizm yılı olacak!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) 14-15 Nisan tarihleri arasında Marmaris Turizm Şenliği düzenleyecek..

Marmaris'te turizm zirvesi toplantısı yapıldı!

Marmaris'te turizm değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Polis Evi 'nde düzenlenen toplantıda hanutçuluk ile mücadele için top yekun seferberlik ilan edildi.

Marmaris Körfezi'nde kirlilik araştırması yapılacak!

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünün Marmaris Körfezi 'nde araştırma yapacağını bildirdi.

Marmaris'te 12 milyon liralık yatırımla spor tesisleri yapılacak!

Türkiye 'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan tesisler sayesinde spor turizminde de atağa kalkmaya hazırlanıyor.

Marmaris'te bina yapılacak arsa kalmadı!

Türkiye'nin gözde turizm 2 merkezlerinden Marmaris'te, arsa sıkıntısı nedeniyle inşaat firmalarının son dönemde "tercihli alan" statüsünde yerlerde bulunan otelleri yıkarak yerine lüks konutlar yapması dikkat çekiyor.

marmaris turizm Haberi

marmaris turizm

Marmaris Kat Hizmetleri eğitim Derneği (MAHED) Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, Güney Ege Yiyecek İçecek Müdürleri Derneği (FBDER) Başkanı Ümit Kızıl ile Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) Başkanı Mustafa Demirer, Elegance Otel’de bir araya geldi. Turizmde çalışanların sorunlarının da dile getirildiği buluşmada; sektördeki kan kaybının nedenleri, personel ve istihdam sorunları, gündemdeki turizmi etkileyen konular görüşüldü.


MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, "Marmaris turizmine katkıda bulunmak için turizmle iç içe olan üç dernek başkanı olarak bir araya gelerek turizmin sorunları ve dernekleşme çalışmaları hakkında bilgi ve görüşlerimizi ortaya koyduk. Öne çıkan turizmdeki sorunları irdeledik. Sık sık bir araya gelip gündemi tartışmaya ve çözüm birliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Çamlar, "Her geçen gün ’housekeepıng’ (kat hizmetleri) mesleğine verdiğimiz eğitim...