18 / 04 / 2024

Marmaris turizmi 2014

Marmaris turizmi 2014

Marmaris Limanı'na aynı gün içinde yanaşan iki kruvaziyer, ilçeye yaklaşık 2 bin 500 yolcu getirdi.Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden İtalyan bandıralı "Aida Diva" ve Bahamalar bandıralı kruvaziyer "Europa" aynı gün içinde Marmaris'e geldi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Marmaris Altınyunus faaliyet raporu!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., 01/01/2014 - 31/12/2014 döneminine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen 2014 yılı faaliyet raporu...

Marmaris’te belediye marinaları turizme katkı sağladı!

Kıyıdaki konaklama tesisleri kadar deniz turizminin de önemli bir girdi sağladığı Marmaris’te belediyeye bağlı marinalar 2014'te bin 478 tekneyi ağırladı. Belediye, çevreyi koruma adına da önemli başarılara imzasını attı.

Marmaris'te belediye marinaları turizme katkı sağladı!

Kıyıdaki konaklama tesisleri kadar deniz turizminin de önemli bir girdi sağladığı tatil cennetlerinden Marmaris 'te belediyeye bağlı marinalar 2014 yılında bin 478 tekneyi ağırladı.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Marmaris Bozburun balıkçı barınağı işletme işi 17 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Marmaris'in Bozburun beldesinde yer alan balıkçı barınağını 3 yıl süreyle işletilmesi işini 17 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 14.00'te ihaleye çıkarıyor.

Gelecek Turizmde toplantısı Marmaris'te yapıldı!

Gelecek Turizmde toplantısı Marmaris'te yapıldı. Marmaris ilçe merkezindeki Grand Azur Otel'de gerçekleştirilen toplantıda 2014 sezonunun değerlendirmesi yapıldı, 2015 sezonuna ilişkin beklenti, hedef ve öngörüler konuşuldu.

Marmaris'te icradan 1 milyon 177 bin TL'ye satılık zeytinlik!

Marmaris 2. İcra Dairesi, Muğla Marmaris Turunç Köyü'nde yer alan zeytinliği 1 milyon 177 bin 300 TL'den satışa çıkarıyor. İhalesi; 16 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.

Sultanahmet Camii'ni yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor!

TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor.

Hac ve umre turizmine 2.3 milyar harcanacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre, Türkiye'den kutsal topraklara hac ve umre için gideceklerin bu yıl yapacağı harcama 845 milyon euroyu yani yaklaşık 2.3 milyar lirayı bulacak...

İnanç turizmine 1.1 milyar dolar harcıyoruz!

TÜRSAB İnanç Turizmi 2014 Raporu’na göre, Türklerin bu yıl hac ve umre için 1.1 milyar dolar harcaması bekleniyor. Dünyada inanç turizminden elde edilen gelir ise 20 milyar dolara yaklaştı

Marmaris, Türkiye’deki en pahalı tatil merkezi!

Dünya genelinde otel fiyatlarına göre karşılaştırma olanağı sunan Trivago, Ağustos 2014’e ait otel fiyat endeksi raporunu açıkladı. Buna göre Türkiye’deki en pahalı tatil merkezi, bir kişilik gecelik konaklama bedelinin 349 TL'ye yükseldiği Marmaris.

Marmaris turizmi 2014 Haberi

Marmaris turizmi 2014

Marmaris'e yanaşan iki kruvaziyer turist getirdi. Sabah saatlerinde Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen "Aida Diva", Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına, Antalya'dan sonra rotasını ilçeye çeviren "Europa" ise limanın küçük rıhtımına yanaştırıldı. Gemilerde çoğu Alman yaklaşık 2 bin 500 yolcu ve 900 kadar personel bulunduğu belirtildi. 


Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemilerden inen turistler, 23 dereceyi bulan sıcak havayı fırsat bilerek Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda oturarak soğuk içecekler içen turistler, güneşli havanın tadını çıkardı. Turistlerin bazıları çevredeki tarihi öneme sahip yerleri ziyaret etmek için günlük turlara katılırken, ilçe merkezinde kalanlar ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nda yoğunluğa neden oldu. Alışveriş yapan yolcuların genelde hediyelik eşya satın aldığı dikkat çekti.


Gemilerden özellikle büyüklüğü ve isminden dolayı "denizlerin pası" olarak adlandırılan...