26 / 04 / 2024

Marmaris yabancı turistler

Marmaris yabancı turistler

Türk turizminin en önemli duraklarından Marmaris, turizm zenginlikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bölge otelcilerinin ve turizmcilerinin turizm kalitesi adına yaptığı çalışmalar Marmaris'i daha gözde hale getirdi...

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.

Kovid-19 Antalya'daki kiralık villalara talebi artırdı!

Kovid-19 salgını Antalya'daki villalara talebi artırdı. Sosyal izolasyona önem veren vatandaşlar, hem yerli hem de yabancı turistler, tatil tercihlerini villalara yöneltti...

Millet Bahçeleri İstanbulluları heyecanlandırdı!

Outdoor Factory Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Atatürk Havalimanı arazisine yapılması planlanan ve tamamlandığında dünyanın en büyük parklarından biri olacak Millet Bahçesi'nin yabancı turistler için de bir cazibe merkezi olabileceğini söyledi. 

Hilton Podgorica Crna Gora açıldı!

Akdeniz’in incisi Karadağ’ın başkenti Podgorica ilk Hilton oteline kavuştu. Hilton Podgorica Crna Gora hem yabancı turistler hem de Karadağlılar için bir çekim merkezi olacak

Ordu Timsah Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'nun "sakin şehir" (cittaslow) unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Timsah Adası, yerli ve yabancı turistler için tatil alanına dönüştürülecek. Kemal Bahtiyar ilçenin tarihi ve turistik alanlarıyla görsel bir şölen sunduğunu söyledi.

Cumalıkızık 1/1000'lik koruma ölçekli imar planı onaylandı!

Bölgenin hem yerli hem yabancı turistler için önemli bir çekim merkezi haline gelmesini ve tarihi mirasa zarar veremeden köyün yeniden şekillenmesini sağlayacak olan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı.

Akçakoca'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bayram tatilinde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle 25 bin olan nüfuslarının 130 binler seviyesine yaklaştığını belirterek, " Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" dedi.

Kapadokya'da yabancı turist ilgisi yoğunlaştı!

Dünyanın en önemli kültür, doğa, manzara ve sıcak hava balonculuğu merkezlerinden Kapadokya'da, önceki gün yapılan milletvekili seçimleri nedeniyle yerli turist bulunmazken, yabancı turistler açığı kapattı.

Ege sahillerinde turist yoğunluğunu arttı!

Deniz suyu sıcaklığının 22 derecede ölçüldüğü Fethiye'de yerli yabancı turistler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız ile Kumburnu plajlarına akın etti.

Antalya'da Beymelek Taş Evleri turizme açıldı!

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne tatile gelen yerli ve yabancı turistler, 120 yıllık taş evlerde kalıyor. Günlük köy yumurtası toplayıp, keçi sağan tatilciler, Likya Yolu ve Saint Nicolaus Yolu'nda tarihe tanıklık ediyor.

Ege ve Akdeniz'deki villalar günlük 600 liraya kiraya veriliyor!

Yerli ve yabancı turistler Ege ve Akdeniz'de satın aldıkları villaları yaz aylarında günlüğü 500-600 liradan kiraya veriyor. Villa sahiplerinin yıllık kazancı ise 45 bin lirayı buluyor.

Marmaris yabancı turistler Haberi

Marmaris yabancı turistler

Türk turizminin en önemli duraklarından Marmaris, turizm zenginlikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Son yıllarda bölge otelcilerinin ve turizmcilerinin turizm kalitesi adına yaptığı çalışmalar Marmaris'i daha gözde hale getiriyor. 


Daha önceki senelerde İngiliz ağırlıklı bir misafir profiline sahip olan Marmaris, turizmcilerin girişimleri ile bu turist profilini biraz olsun genişletti. İngilizlerin ağırlıklı olarak gelmeye devam ettiği Marmaris, yapılan çalışmalarla ilerleyen yıllarda ülke çeşitliliğini arttıracak gibi görünüyor. Bu konudaki çalışmalar ise tüm hızıyla devam ediyor. 


Marmaris'te dikkat çeken bir diğer konu ise otellerin kaliteye gösterdikleri önem oldu. Nitelikli yatak sayısını arttırmak isteyen otel yatırımcıları yaptıkları çalışmalarla bu konuda önemli adımlar attılar. Otel yatırımcılarının nitelikli yatak sayısını arttırmak için yaptıkları çalışmalar meyvesini de vermeye başladı. Kalitesi düşük otellerde kalmaktansa biraz...