24 / 04 / 2024

Marmariste sit alanındaki kamp çürüyor

Marmariste sit alanındaki kamp çürüyor

Marmaris'te uzun zamandır kapalı olan ve içerisindeki yapıların çürümeye başladığı gözlenen kampın, mesire alanı olarak halka açılması talebi, bölgenin sit alanı olduğu gerekçesiyle geri çevrildi.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Kilyos'ta sit alanındaki arazinin imar planı değiştirildi!

İstanbul Kilyos'ta, Karadeniz kıyısında 3. derece doğal sit alanında kalan 29 bin 768 metrekarelik arazinin imar planları değiştirildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itirazlar için askıya çıkarıldı.Konut alanı olarak belirlenmiş parselde otel yapılabilecek...

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Antalya Demre'de koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında salgını fırsat bilip, kaçak villa inşa edildi. Belediye tarafından villa mühürlenirken, yıkılacağı da belirtildi...

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Niğde’de sit alanındaki evler yıkılmayı bekliyor!

Niğde’de sit alanındaki evler, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Tehlike saçan evlerin yıkılması bekleniyor. 

Datça'da sit alanındaki inşaata tepki geldi!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde sit alanında devam eden inşaatın önünde toplanıp insan zinciri oluşturan Datça halkı, doğa katliamına dur dedi. 

Datça'da sit alanındaki kaçak otelin inşaatı sürüyor!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar,  sit alanına kaçak otel inşaatı yapılması konusunda yasal süre 27 Nisan'da sona erecek açıklamasını yaptı.

Düden Çayı'ndaki sit alanında tapu sevinci!

Kepez’de Düden Çayı Sit Alanı’ndaki sit alanını içerisinde kalan gecekonduların, hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması kararı meclisten geçti.

Aliağa'da sit alanındaki evler için yıkım kararı ertelendi!

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Çaltılıdere mahallesinde, sit alanı üzerinde kurulu olduğundan dolayı yazlık evler için alınan yıkım kararı bir ay ertelendi.

Marmariste sit alanındaki kamp çürüyor Haberi

Marmariste sit alanındaki kamp çürüyor

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta Hisarönü Mahallesi'nde deniz kenarında ve orman içinde bulunan kamp, 180 dönümlük alana sahip.


Kapalı bir koy içinde yer alan kamp, 1976 yılında Orman Bakanlığı tarafından Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğüne 49 yıllığına eğitim ve araştırma amacıyla kullanılmak üzere tahsis edildi. Müdürlük tarafından uzun yıllar kullanılan kampa çok sayıda prefabrike ve taştan idare binaları, restoran gibi yapılar yapıldı.


Kamp alanına ayrıca her biri 5 kişilik 30 konteyner yerleştirildi. Kamp, uzun yıllar MTA Genel Müdürlüğü personeline hizmet verdi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, "Tahsis amaçlarına uygun kullanılmadığı" gerekçesiyle mahkemeye başvurarak, kampın tahsisinin iptalini istedi. Mahkeme kararıyla kamp alanı, 2011'de Orman ve Su İşleri Bakanlığına devredildi. 


Mesire yeri olması için...