26 / 04 / 2024

mary rose

mary rose

Yenikapı’da günyüzüne çıkan batık gemilerin arkeolojik kazılarını yapan ekibin başındaki Ufuk Kocabaş: “Bir batık kazısı bir bilim insanının kariyerinin yarısını alır. Burada 36 gemi var”

Y Kuşağı’na kötü haber geldi: Boomerların evleri, Z Kuşağı’nın olacak!

Mary K. JACOB New York Post yazarı kaleme aldığı yazısında Y Kuşağı’na kötü haber vererek, Boomerların konutlarının Z Kuşağı’nın olacağını belirtti. işte o yazı...

BİM'de Sleepy Natural Bebek Bezi 265 TL'ye, Golden Rose Lip Gloss 65 TL'ye, Nut Fıstık Ezmesi 49 TL'ye satılacak!

BİM'in 7 Kasım 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Peki, BİM'de hangi aktüel ürünler ne kadar fiyata satışa çıkarılacak. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Ist Rose Gayrimenkul Otomotiv Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Ist Rose Gayrimenkul Otomotiv Pazarlama Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Hamada tarafından kuruldu.

Arnica ET14402 Cyclone Rose Toz Torbasız Elektrikli Süpürge ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Arnica Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, geniş toz haznesi, yüksek motor gücü ve hepa filtresi ile temizlik işlemini gerçekleştiriyor. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Arnica GH21593 Rose Diva Trend Blender Set kaç TL! Teknik özellikleri neler? 12 Nisan 2023 fiyat listesi

Arnica Blender Set parçalama ve karıştırma işlemini paslanmaz çelik bıçakları ile kısa sürede gerçekleştiriyor. Peki cihazın diğer özellikleri neler? 

Fakir Mr Chef Quadro Rose Blender Mikser Robot Seti kaç TL! Özellikleri neler? 

Fakir Mr Chef Quadro Rose Blender Mikser Robot Seti, 1000 watt gücündeki motoruyla doğrama ve çırpma işlemini gerçekleştiriyor. Peki cihazın diğer özellikleri neler?

Arnica Tesla Premium ET14300 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge Rose 6 bin 750 TL! Özellikleri neler? 

Arnica Tesla Premium Toz Torbasız Elektrikli Süpürge  gelişmiş teknolojisiyle her yüzeyde temizlik imkanı sunuyor. Peki ürünün teknik özellikleri neler? 

Arnica Demli Rose Çay Makinesi en uygun fiyata nerede, ne kadara satılıyor? İşte Arnica 9 Mart 2023 fiyat listesi

Çay makinesi almak isteyenler dikkat! Arnica Demli Rose Çay Makinesini sizin için en uygun fiyata alabileceğiniz yeri araştırdık. İşte ürünün fiyat listesi ve özellikleri..

Beko'da çay makinesi fiyatları ne kadar, özellikleri ne? 8 Mart 2023 fiyat listesi...

Beko Floral Çay Makineleri, kırılmaya karşı 4 kata kadar daha dayanıklı cam demlik ve kettle olarak da kullanılabilen cam su ısıtıcısıyla çay keyfine keyif katıyor. Peki, Beko Floral Rose Gold kaç TL? Beko Mor Çay Makinesi kaç TL?

Arnica Demli Rose IH33151 1800 W Çelik Çay Makinesi indirimde! Sakın kaçırmayın! 6 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Demli Rose IH33151 1800 W Çelik Çay Makinesi , 1800 watt kaynama gücü,1,8 litre su ısıtıcı ve 1 litrelik demlik kapasitesi ile karşımıza çıkıyor.

Hanımlar dikkat! Fakir Blender Mikser Robot Seti indirimde! Sakın kaçırmayın! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Fakir Mr Chef Quadro Rose Blender Mikser Robot Seti, 2 kademeli hız ayarı sayesinde buz kırma, çırpma, dilimleme, doğrama ve rendeleme işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştiriyor.

Arnica Rose Diva Trend Blender Set en ucuza nerede satılıyor? Özellikleri neler? 22 Şubat 2023 fiyat listesi

Arnica GH21593 Rose Diva Trend Blender set mutfakta birçok parçalama ve karıştırma işlemini sizin yerinize yapan elektrikli ev aletidir.Paslanmaz bıçakları sayesinde üstün performans gösterir.Peki ürünün diğer özellikleri neler?

Arnica Diva Trend Rose El Blender Seti en ucuz nerede satılıyor? 21 Şubat 2023 fiyat listesi... 

Mutfakların baş köşesinde yerini alan Arnica Diva Trend Rose El Blender Seti, ergonomik tasarımı, geniş haznesi ve turbo fonksiyonuyla büyük beğeni topluyor. Peki, Arnica blender seti fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

mary rose Haberi

mary rose

Her ne kadar özel bir ilgi göstermesek de, hepimizin malumu: Yenikapı’da 2004’ten beri arkeolojik kazılar sürüyor. Kazılarda, Bizans döneminde kalma koca bir liman, Theodosius Limanı çıktı ortaya. Ve bundan bin yıl önce sulara gömülmüş 36 gemi. Kazıları İstanbul Arkeoloji Müzeleri sürdürüyor; gemiler ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sualtı Kültür Kalıntılarını Koruma Anabilim Dalı’na emanet. Yenikapı Batıkları Projesi ekibi alandaki işini bitirmek üzere, birkaç hafta sonra son gemiyi de yanlarına alıp Yenikapı’dan çıkacaklar. Ekibin başkanı Doç. Dr. Ufuk Kocabaş ile buluşup batık gemileri konuştuk.

 


* Yenikapı’nın batık gemileri neden önemli?


Bir kere her arkeologun rüyalarını süsleyecek bir keşif. Ancak 100 yılda bir gerçekleşir böylesi. Belki şu anda biz adını koyamıyoruz; ama eminim 20 yıl sonra yüzyılın arkeoloji keşiflerinden biri olarak tarihe geçecek....