19 / 04 / 2024

Masi Otel dava sonuçları

Masi Otel dava sonuçları

Gökçeada ilçesi eski Bademli köyünde yapılan Masi Otel, sit alanı sınırları içerisinde olduğunu ve arazinin kullanım özelliğinin bozulması sebebiyle dava üzerine dava açıldı. Dava sonucunda otel için yıkım kararı çıktı

Gökçeada'daki Masi Otel'e yıkım kararı!

Gökçeada ilçesi eski Bademli köyünde yapılan Masi Otel, sit alanı sınırları içerisinde olduğunu ve arazinin kullanım özelliğinin bozulması sebebiyle dava üzerine dava açıldı. Dava sonucunda otel için yıkım kararı çıktı

Paramount Otel için ikinci dava Murat Uras'tan geldi!

Yasemin Uras'ın 'Otelime çöktüler' iddiasıyla mahkemeye taşıdığı Bodrum’da bulunan Paramount Otel için ikinci dava da kardeşi Murat Uras tarafından açıldı. Murat Uras, otelin devri sebebiyle alacağını iddia ettiği 143 milyon Türk Lirası'nı; Unico Sigorta şirketlerinden talep etti.

Antalya Konyaaltı'ndaki karma projeye dava: Şehrin silüetini bozacak!

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, Otel ve Konut fonksiyonlarının da olduğu Fenix Center projesi projenin durdurulması istemiyle dava açtı. Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin şehrin siluetini bozacağı belirtildi.

Van Bayram Otel davası AİHM'ye taşındı!

Van'da 2011 yılında meydana gelen artçı depremde yıkılarak 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Bayram Otel ile ilgili dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı.

Sütlüce'de çöken binanın sakinlerinden Arda Turan'a dava!

Temmuz ayında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yıkılan binanın sakinleri, olaya Arda Turan'a ait otel inşaatının neden olduğunu savunarak milli futbolcuya dava açtı.

Muğla Munamar Beach Otel'in kiracılarına tahliye kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A.Al Thani´ye ait 5 yıldızlı otel tahliye edildi. 7 yıldır otelin işletmeciliğini yapan Güney Yıldızı Otelcilik'e açılan dava kazanıldı.

Süreyya Beşe'nin çocuklarından Garaj İstanbul için dava!

Kilisli işadamı Süreyya Beşe’nin ölümünün ardından başlayan miras kavgası, yine mahkemelik oldu. Beşe’nin 16 yıl önce otel karşılığı mirastan feragat eden çocukları, Garaj İstanbul binası için üvey annelerine dava açtı.

Sirkeci Tren Garı'na otel mi yapılacak?

İstanbul'un en gözde yerlerini imara açan planın bir kısmı mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu kapsamda Mimarlar Odası, "Topkapı İETT Garaj Alanı'nın ticaret alanından çıkartılması, Sirkeci Tren İstasyonu'nun ise otel yapılmasının engellenmesi" için dava açtı.

Koşuyolu'nda yapılacak otel projesi için dava açıldı!

Darüşşafaka Cemiyeti, hastane için inşaat izni alamayınca araziyi satmak zorunda kaldı. Araziyi satın alan Taşyapı'ya 20 katlı otel izni verildi. Çevre sakinleri dava açtı.

Gökçeada Masi Otel yıkılacak!

Danıştay 14. Dairesince sit alanında kaldığı onaylanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarınca da yıkılması yönünde karar verilen Masi otel için son göründü. Otel Gökçeada eski Bademli köyünde bulunuyordu.

Mardan Palace Otel ihalesinin feshi için dava açıldı!

Telman Ismailov tarafından 1.4 milyar dolara inşa edilip, borçlarından dolayı Antalya 6. İcra Müdürlüğü'nce Halk Bankası'na 360 milyon liraya satılan Mardan Palace Otel ihalesinin feshi için dava açıldı.

Mardan Palace Otel satış ihalesinin feshi için dava!

ANTALYA’da borçlarından dolayı Halk Bankası’na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel’in ihalesinin feshi için dava açıldı. Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için 9 Kasım günü Antalya Birinci İcra Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Mardan Palace Otel satışının iptali için dava açıldı!

Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov tarafından Antalya'da borçlarından dolayı Halk Bankası'na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel'in ihalesinin feshi için dava açıldı.

Masi Otel dava sonuçları Haberi

Masi Otel dava sonuçları

Türkiye'nin en büyük adası olan Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki Bademli köyüne yapılan Masi Otel'e mahkemeden 2015 senesinde yıkım kararı çıktı. Ancak otel, kararın ipatali için mahkemeye başvuruda bulundu. Yörenin potansiyelini, arazinin kullanım özelliğini ve köyün tarihsel zenginliğini bozduğu gerekçesiyle dava edildi. Ancak 2015 senesinde verilen kararın iptali için başvuruda bulundu. Otelin inşa edildiği yerin Koruma Kurulu sit etkileşim geçiş sahasında olduğu ortaya çıkınca otel için yıkım kararı tekrar gündeme geldi.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, Masi Otel'in inşatını bitirdiği ek binasına tam 3 sene sonra ruhsat aldığı ortaya çıktı. Gökçeada Gönüllüleri Derneği ve bölgede yaşayan sakinler tarafından Masi Otel'e karşı dava açıldı. Dava sonucunda mahkeme, otelin sit alanında kaldığını onayladı ve doksan gün içersinde otelin yıkılmasını istedi. Otel mahkemenin verdiği...