25 / 04 / 2024

Mauritusluların türkiyedeki tapu işlemleri

Mauritusluların türkiyedeki tapu işlemleri

Mauritus vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkı bulunuyor mu? Maurituslular Türkiye'den ev alabilir mi? Maurituslular Türkiye'den arsa alabilir mi? Maurituslular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları

Tapu dairesinde işlemi olan vatandaşların öncelikle randevu almaları gerekiyor. İlk defa randevu alacaklar nereden ve nasıl alacaklarını araştırıyor. Peki, tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye tapu kaydı sıralamasında dünyada 27. sıraya yükseldi!

Yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarında, uluslararası yatırımcılar tarafından referans kaynak olarak görülen "Dünya Bankası İş Ortamı 2020 Raporu"nda Türkiye, tapu kaydı sıralamasında 27. sıraya çıktı.

Yabancıların Türkiye'den ev alması kolaylaştı!

Yabancıların Türkiye'den Türkiye'de gayrimenkul edinmenin cazibesi arttı. Buna göre, tapu ve kadastro işlemleri yurt dışına açılıyor.  Türkiye'ye talep gösteren 12 ülkede temsilcilikler kurulacak.

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

Tapu Tahsis Belgesi'nin tapuya dönüştürülmesi!

2981 sayılı Kanunla belirlenen tapu tahsis belgesi ilgilisi olduğu kişiye üzerinde şahsi hak tanıyan bir belge oluyor. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesini anlatıyor:

Tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil ediyor. Peki, tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi için gerekenler nelerdir?

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında 1745 sayılı Genelge!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında 1745 sayılı genelge, 27 Şubat 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı. İşte genelge esasları..

Kağıthane'de tapu sorunu çözüldü, 50 bin ev dönüştü!

Milliyet Gazetesi'nden Fehim Genç'in röportajına göre; Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçede imar planı çalışmalarını tamamladıklarını, mülkiyet sorununu çözdüklerini, 50 bin 302 konut ve işyerini dönüştürdüklerini söyledi..

Galkınış Türkmen İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galkınış Türkmen İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Hanifi Yıldırım tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Eylül'de Fatih, Kemalpaşa Mahallesi, Atatürk Bulvarı'nda kuruldu

Vakıf konutlarının türleri!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlar kaça ayrılıyor? Vakıf konutlarının türleri nelerdir? İşte Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutların türleri ve konutların özellikleri bu haberde...

Mauritusluların türkiyedeki tapu işlemleri Haberi

Mauritusluların türkiyedeki tapu işlemleri

Maurituslular Türkiye'den ev alabilir mi?

Mauritus, Hint Okyanusu'nun güneybatı kısmında yer alan ada ülkesi. Madagaskar'ın 900 km kadar doğusunda ve Hindistan'ın 3.943 km güneybatısındadır. Yüzölçümü 2.040 km²dir.


Peki Mauritus vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkı bulunuyor mu? Maurituslular Türkiye'den ev alabilir mi? Maurituslular Türkiye'den arsa alabilir mi? Maurituslular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Mauritus vatandaşları, Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabilen ülke vatandaşları arasında yer alıyor.


Mauritusluların Türkiye'den ev sahibi olabilmeleri için gereken belgeleri temin ederek, gayrimenkulün bağlı olduğu tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Mauritusluların tapu dairesinde yanında bulundurmaları gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir...