26 / 04 / 2024

Mavi Göl kararıyor

Mavi Göl kararıyor

Mogan Gölü’ndeki çevre felaketinin bir benzeri Mavi Göl’de yaşanıyor. Bölgedeki taş ocağının atıkları, gölün güneydoğu tarafından kaynağına zarar veriyor. Bataklığa dönen göldeki balık ölümleri korkutuyor.

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

Mavi Göl Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Göl Yapı İnşaat Limited Şirketi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurhan Çetin tarafından kuruldu.

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

''Güçlü dolara aldanmayın, zayıflıkları artıyor'' diyen Financial Times uyardı! Acele etmeyin! Sadece hazır olun

Arz ve talep  dengesinde bozulmaların yaşanması ile gözler dolara çevrildi. Bu konuda Financial Times; ''Dolar güçlü görünebilir ama zayıflıkları artıyor'' diyerek, yatırımcıları hazır olmaları konusunda uyardı.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Gülşen ve Ozan Çolakoğlu Londra'ya taşınıyor!

Şarkıcı Gülşen ve müzisyen eşi Ozan Çolakoğlu, Londra'ya taşınma kararı aldı. 

Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor!

Merakla beklenen Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor. Stadyum da ayrıca alışveriş merkezi de yer alıyor.

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından Gençlik ve Bilim Merkezi incelendi. Aksaray Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi, açılış için gün sayıyor.

486 yataklı Tekirdağ Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Tekirdağ, Akfen İnşaat tarafından Kamu-Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle yapımı üstlenilen Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ismiyle ve bütçesi ile dev yatırımları arasında yer alan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor.

Gülşen'den Bodrum’da gayrimenkul yatırımlarına devam kararı!

Şarkıcı Gülşen, gayrimenkul yatırımlarına Bodrum’da devam etmeye karar verdi. Gülşen dün eşiyle Yalıkavak’ta fiyatları 5 ile 15 milyon lira arasında değişen evlere baktı.

Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Kullanılan çelik konstrüksiyon depreme dayanıklı duruma getirilen Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor...

Mavi Göl kararıyor Haberi

Mavi Göl kararıyor

Mogan Gölü’ndeki çevre felaketinin bir benzeri de Mavi Göl’de yaşanıyor. Bölgedeki taş ocağının atıkları, gölün güneydoğu tarafından kaynağına zarar veriyor. Bataklığa dönen göldeki balık ölümleri korkutuyor.


Mogan Gölü’nde yıllardır süren ve çözümü için bakanlıklar ile Büyükşehir ve Gölbaşı belediyelerinin ortak çalışma başlattığı çevre felaketinin benzeri, Mavi Göl’de yaşanıyor.


Ankara’nın en önemli dinlenme ve piknik alanlarından Mavi Göl’ü besleyen kaynaklarda yaşanan kirlenme, Başkentlileri tedirgin etti. 2005’te yapılan rekreasyon çalışmasının ardından haftasonları, Ankaralıların uğrak noktalarından biri haline gelen Mavi Göl’ün güneydoğusunda kalan alan, iddialara göre bölgedeki taş ocaklarının atıkları nedeniyle kurumaya başladı. Bataklığa dönen göl, bilinçsiz vatandaşlarca atılan plastik kova, pet şişe ve evsel atıklarla doldu. Mavi Göl’de çevre felaketi yaşandığını savunan vatandaşlar, “Taş ocağı açıldıktan sonra burası kirlendi. Göl’ün bir tarafı mis...