26 / 04 / 2024

mavi tünel konya ovası

mavi tünel konya ovası

Göksu Nehri'nin suyunu Konya Ovası'na akıtacak Mavi Tünel'in iki ucu dün birleştirildi.Önümüzdeki nisan ayında nehrin suyu ovayı sulamaya başlayacak

Mavi Tünel Konya Ovası çiftçilerini sevince boğdu!

Konya Ovasını suyla buluşturacak Mavi Tünelin açılması, çiftçileri sevindirdi. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hepokur, "100 yıllık rüya gerçekleşti, çok mutluyuz. Hem ülkemiz hem çiftçi için çok önemli bir proje. Konya için olmazsa olmaz gerçekleşti" dedi

Konya Beyşehir'de ikinci tünel yapımı başladı!

Yeni Konya-Antalya Karayolu yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli'nden sonra ikinci tünel yapım çalışmaları da başladı.

Konya Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı için kamulaştırma!

“Mavi Tünel (Konya İçmesuyu) Projesi (KOP)" Kapsamındaki Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İstanbul'a kütüphane, Konya'ya mevlevihane yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal İstanbul'a dev bir kütüphane, Konya'ya ise mevlevihane yapılması için hazırladıkları projenin Bakanlar Kurulu'na sunulacağını açıkladı.

Trabzon Çömlekçi'de 3. tünel çalışması yapılacak!

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Çömlekçi’de 3. tünel çalışması yapılacak. Tünele entegre olarak yeni otopark da halı sahanın alt kısmına inşa edilecek” dedi

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

Gazze'de tünel çöktü!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 2 mensubunun tünel çalışmaları sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma işlemi başladı!

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir'e tünel ve akvaryum müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Doğal Yaşam Parkı'na akvaryum, Gültepe'ye 2.5 kilometrelik tünel, Kadifekale ile Agora arasına yürüyen yol yapılacağını, kazılara da 3.5 milyon liralık kaynak ayrılacağını açıkladı .

Binali Yıldırım: 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre!

Bizim karayolları olarak 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre. Bunun üzerine 100 kilometre de demiryolları tüneli var. Bu ne anlama geliyor, İstanbul'dan Ankara'ya tünel demek.

Ekrem Demirtaş'tan Çin'e liman ve tünel daveti!

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş "Alsancak Limanı bu yıl özelleşecek. Ayrıca 2.5 kilometrelik tünel projesi var. Bu projelerde sizleri de görmek isteriz" dedi.

Alacasu-Phaselis arasına 1.300 metrelik tünel geliyor!

Kemer İlçesi'nde Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasındaki karayolu üzerinde yapılacak tünel için çalışmalar başladı. Üraz, "Çalışan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" dedi.

AKÜ'de Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları Konferansı yapıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından “Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları” konulu bir konferans düzenlendi.

İstanbul'a 3 yeni tünel inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 projelerini açıkladı. Bunlardan en dikkat çekenleri İstanbul'a inşa edilecek 3 yeni tünel.

mavi tünel konya ovası Haberi

mavi tünel konya ovası

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Ovası'nı suyla buluşturacak Mavi Tünel'in açılışını yaptı. Konya Dedeman Otel'de düzenlenen Mavi Tünel'in iki ucunun birleştirilmesi törenine katılan Bakan Veysel Eroğlu, geçen yıl Konya'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törende Mavi Tünel'i 17 Aralık 2011 saat 13.59'da bitireceği sözünü verdiğini hatırlattı. Eroğlu, "İnşallah demedim ve büyük konuşmanın cezasını 69 saat 1 dakika gecikerek çektim. Tünelin bir kesiminde çöküntü oldu ve projenin 17 Aralık'ta bitmesi gecikti. Tüneli, salı günü sabahı bitirdik. Bundan sonra büyük konuşmaya tövbe. Allah'ın yardımı olmadan bir şey yapılmıyor." dedi.

GAP'tan sonra ikinci en büyük yatırım projesi Konya Ovaları Projesi'nin (KOP) yüz yıllık bir hayal olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, Mavi Tünel'in geçmişte ihale edildiğini, ancak yapılamayacağı gerekçesiyle iptal edildiğini...