24 / 04 / 2024

mavişehir imar planı

mavişehir imar planı

Mavişehir'de imar planı iptalinin ardından, inşaat ruhsatı için de ilk 'iptal' kararı çıktı. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri, dava açma ve plan iptaline tepki göstererek, "Yatırımcılar, kente gelmek istemiyor" dedi.

Mavişehir imar planına itirazlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan fakat mahkeme kararıyla iptal edilen Mavişehir Planı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni plana itiraz yağdı. Bakanlığın planından memnun olan birçok kişinin itiraz yağmuru ret edildi.

Danıştay İzmir Mavişehir'in imar planlarının iptal kararını bozdu!

İZMİR Karşıyaka'da yıllardır imar planları itirazlar ve davalara konu olan Mavişehir bölgesi, Danıştay 6. Dairesi'nin yerel mahkemenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar planları iptal kararını bozmasıyla plansız kaldı.

Mavişehir'de yeni plana itiraz var!

Mavişehir'de yeni plana itiraz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı 1/25000,1/5000 ve 1000 ölçekli planın yürütmesi, Mavişehirlilerin açtığı davada İzmir 2'nci İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Mimarlar Odası'ndan Mavişehir yeni planına da itiraz var!

Bakanlığın yaptığı, ancak mahkeme kararıyla durdurulan Mavişehir planını, bu kez Büyükşehir Belediyesi yaptı. Ancak Mimarlar bu planı da beğenmedi.Mavişehir'de imar planlarıyla ilgili tartışmalı süreçte bir adım daha atıldı.

İzmir Mavişehir'de iptal edilen imar planları içerisindeki inşaatlar durduruldu!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla Mavişehir'de durdurma kararı gelen imar planı içerisinde yer alan, bölgede yapımı devam eden ve yapımına başlanmak üzere olan tüm inşaatlar durduruldu...

Mavişehirliler imar planlarına karşı hukuk mücadelesi veriyor!

İmar planlara karşı hukuk mücadelesi veren Mavişehirlile Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ziyaretiyle büyük moral buldu. Kocaoğlu, “Kimseden çekincemiz yok. Amacımız yerel servetin ve kentin korunması." dedi

İzmir Mavişehir imar planı durduruldu!

Hukuk mücadelesi yedi yıldır açılan 55 dava ile devam eden Mavişehir İmar Planı’nında yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Buna göre, karar sonuna kadar, Mavişehir’de mevcut inşaatlar duracak başkaları da yapılamayacak...

Mavişehir'deki durdurma kararı diğer davalara örnek olacak!

Hürriyet Gazetesi Ege eki muhabirlerinden Elif Demirci'nin haberine göre, Mavişehir'de mahkemenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeşil alanı toplu konut ve ticari alana dönüştürmesine olanak sağlayan planını durdurma kararı diğer davalara örnek olacak..

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Başakşehir Başak Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Başakşehir ilçesi, Başak Mahallesi, 3945 parsel, 1288 ada, 4 parsel ve 1284 ada, 2 parsel ile bitişiğinde bulunan tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişikleri gündeme alınacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 9 Aralık Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 54 maddelik gündem değerlendirilecek...

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

mavişehir imar planı Haberi

mavişehir imar planı

İzmir'de imar planı kaosunu 12 yıldır aşamayan Mavişehir'de, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ruhsat iptali kararı da geldi. Henüz inşaata fiilen başlanmayan ruhsat için verilen karardan sonra gözler inşatı süren veya bitmiş yapıların ne olacağına çevrildi. Planlar yürürlükteyken alınan ruhsatların ne olacağı ise tartışma konusu oldu. İzmir 4. İdare Mahkemesi'nden çıkan yeni bir karar, bu tartışmalara kısmen nokta koydu. Mahkeme, önde gelen bir inşaat firmasının, Şenlikler Mahallesinde 170 bağımsız bölüm ve 44 bin 132 metreke yüzölçümde olacak yapı için 23 Ağustos 2013'te aldığı ruhsatı, dayanağı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mavişehir Bostanlı Toplu Konut alanınına ilişkin planlar iptal olduğu gerekçesiyle iptal etti. 



Danıştay'da görüşülecek 


İnşaata başlamamış olan,...