19 / 04 / 2024

Mavişehir imar tartışması

Mavişehir imar tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemi Mavişehir’deki imar sorunu oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankasının yaptığı açıklamaya 10 adet soru ile cevap verdi.

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçirdiği Tuzla Aydınlık Evler projesinin kura çekilinde hile tartışması yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası yıkılmalı mı yıkılmamalı mı tartışması sürüyor. Tunç Soyer ve İBB Meclis'i binanın yıkılması yönünde görüş savundu. İMO ise performans analizi yapılmasını önerdi.

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

Muhalefet ve iktidar arasında 'imar yasası' tartışması!

Muhalefet ve iktidar arasında iktidarın "reform" olarak tanımladığı yeni imar teklifi tartışması yaşanıyor.

Ankara’da Melih Gökçek dönemi imar tartışması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 16. oturumunda eski dönemde gerçekleşen imar izinleri tartışmalara yol açtı.

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

Aziz Kocaoğlu'ndan Mavişehir tartışmasına 10 soru ile cevap!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemi Mavişehir’deki imar sorunu oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankasının yaptığı açıklamaya 10 adet soru ile cevap verdi.

Ağaoğlu'nun Çekmeköy'deki arazisinde terk alanı tartışması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu’na ait Çekmeköy’deki Mehmet Akif Mahallesi ile Şile Otobanı arasında kalan arazide terk alanı tartışması başladı. Ağaoğlu’nun; dini tesis, okul alanı ve sosyal alanların terkinin iptali için Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ettiği ortaya çıktı.

İkinci Mavişehir projesi yolda!

Alsancak'ta Tariş'e ait tartışmalı araziler için yeni proje tamam. Tariş ile protokol imzalayan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Mavişehir'e ne yaptıysak burada da aynısını yapacağız" dedi

Aydın Söke'deki imar tartışmasına Turgay Avcı'da katıldı!

MHP Aydın Söke İlçe Başkanı Turgay Avcı, Söke Belediye Meclisi'nin 1 /5000'lik imar planının Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilmesini değerlendirdi.

Mavişehir imar tartışması Haberi

Mavişehir imar tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı 3. oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleştirildi. Meclisin gündemini Mavişehir’deki imar tartışması oluşturdu. Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankasının yaptığı açıklamaya 10 soru ile cevap verdi. Kocaoğlu’nun 10 sorusunun başında, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası, Mavişehir’de açık spor alanı olarak ayrılan 115 dönümlük arsaya yönelik imar çalışmasıyla ilgili tepkimize cevap vermiş. Diyorlar ki; ’Bu parseller İller Bankasına bağış olarak verilmiştir. Şimdi parselin yüzde 70’i bedelsiz olarak kamuya terk ediliyor. Kalan 37 bin metrekareyi de imara açıyoruz. İller Bankasının buradan elde edeceği gelirin yarısını kentsel dönüşüm özel hesabına aktaracağız.’ Yani bu işte kamu menfaati var. Kendi içinde çelişkiler içeren bir açıklama bu" ifadeleri yer aldı.


Kocaoğlu’nun hazırladığı sorular...