28 / 03 / 2024

mayıs ayı konut satışları

mayıs ayı konut satışları

Ülkelan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Sektördeki gelişmelerin olumlu olduğunu söyleyen Ülkealan, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Konut satışları artıyor stoklar eriyor!

KDV, tapu harcı ve kredi faizlerinin düşmesine inşaatçıların yüzde 20 indirim kampanyası da eklenince konutta durgunluk dönemi sona erdi. Mayısta satışlar ilk kez artıya geçti.

Ekonomik tercihler konut piyasasına yön verecek!

Seçimden sonra oluşacak siyasi tablo ve buna bağlı ekonomik tercihler konut piyasasına yön verecek.

Yabancılara konut satışı hız kesmiyor!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satışı istatistiklerini açıkladı. Verilere göre konut satışları Mayıs'ta yüzde 2,7 artış gösterdi.

Konutta Mayıs ayı kampanyaları!

Gayrimenkul firmaları mayıs ayını kampanyaya ayırdı. Pek çok yeni projenin de lansman avantajlarıyla satışa çıktığı bu ayda konut alıcıları; cazip indirimler, uzun vade seçenekleri ve KDV fırsatlarından yararlanabiliyor.

Yabancılara bir ayda bin 982 konut satıldı!

Yabancılara konut satışı aylık bazda en yüksek seviyeye ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre mayısta yabancılara 1.982 adet konut satıldı. Yabancıların ilk tercihi İstanbul oldu.

Gayrimenkul yatırımcısı seçim sürecinde 'Bekle-Gör' politikası izledi!

ABD’nin en fazla danışmana sahip gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı mayıs ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi.

Konut satışları Mayıs ayında artış gösterdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs 2015 'Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2015 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,4 oranında artarak 107 bin 888 oldu.

Türkiye’de Mayıs ayında 107 bin 888 konut satıldı!

Konut satışlarında, İstanbul 21 bin 576 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 12 bin 816 konut satışı (yüzde 11,9) ile Ankara izledi.

Mayıs'ta yabancılara satılan konut sayısı yüzde 21,3 arttı!

Yabancılara yapılan konut satışı mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,3 artış gösterdi. Geçen yıl aynı dönemde yabancılara 1.610 adet konut satılmıştı.

Markalı konut alıcıları banka kredisi tercih ediyor!

Türkiye’de konut satışları her geçen ay yükselirken, tüketicilerin konut alırken kullandığı yöntemler de değişiyor. Markalı konut alanlar banka kredisine göre riskli olsa da senet seçeneğini kullanıyor.

Mayıs ayında yabancılara 1.610 konut satıldı!

Türkiye genelinde mayısta 90 bin 377 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 8 artış gösterirken, konut satışında eçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.5 düşüş yaşandı.

Mayıs ayında 106 bin 412 konut el değiştirdi!

Tür­ki­ye ge­ne­lin­de el de­ğiş­ti­ren ko­nut sa­yı­sı ilk beş ay­da 447 bin 614 olur­ken, ma­yıs ayın­da ra­kam 106 bin 412 ol­du. Ko­nut sa­tış­la­rı­nın dü­şüş gös­ter­di­ği 2014'te, el de­ğiş­tir­me hı­zı ise ma­yıs­ta yö­nü­nü yu­ka­rı çe­vir­di.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışları yüzde 7,7 azaldı! 2023 Mayıs'ta 113 bin 276 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde Mayıs ayında 113 bin 276 konut satıldı.

Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayında yüzde 12,4 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 12,4 arttı ve 430,6 seviyesinde gerçekleşti.

Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı.

Karaman'da Mayıs ayında 96 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satış istatistiklerini bugün saat 10:00'da resmen açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Karaman'da Mayıs ayı içerisinde 96 konut satıldı...

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs ayında rekor seviyede arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları, Mayıs ayında aylık yüzde 44,3 artarak rekor seviyede yükseldi.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs ayında beklentiyi aştı!

ABD'de yeni konut satışları, Mayıs ayında  aylık yüzde 16,6 artışla 676 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde bir artış gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları Mayıs ayında beklenenden fazla düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 9,7 azalışla 3,91 milyona geriledi ve piyasa beklentisinin üzerinde bir düşüş gösterdi.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında beklenenden az arttı!

ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 artışla 974 bine yükseldi.

Konya'da Mayıs ayında bin 250 konut satıldı! 

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azalarak 50 bin 936 olarak kaydedildi. Konya'da ise Mayıs 2020'de bin 250 konut satışı gerçekleşti.

TCMB: Mayıs ayında enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti'nde, "Mayıs ayında enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürmüş, beklentiler tüm vadelerde düşüş kaydetmiştir." denildi.

mayıs ayı konut satışları Haberi

mayıs ayı konut satışları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında arttı. 119 bin 655 bin konutun satıldığı Mayıs ayında, İstanbul 20 bin 061 konut satışı ile zirveye yerleşti. İstanbul'u 11 bin 919 konut satışı ile Ankara takip etti.

Sektörde yaşanan gelişmelere sevindiklerini ifade eden Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan “İş yapmakta olduğumuz sektör, her zaman yaz aylarına doğru daralır. Ancak istatistiklere baktığımızda konut sektörüne yapılan teşviklerin piyasada bir hareketlilik yaşattığını görüyoruz. Sektörümüzde bu tip iniş ve çıkışlar her zaman olmaktadır ve önemli olan firmaların bu tip etkilere ne kadar hazırlıklı olduğudur. 18 yılı aşkın bir süredir bu sektörde iş yapan bir firma...