23 / 04 / 2024

MEB özel yetenek sınavı

MEB özel yetenek sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, özel yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla, 22 Mart Pazar günü Türkiye genelinde ilk kez yapılacak imtihanda; 228 bin genç ter dökecek .

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

Beko BSUF 5000 Meb Mini Fırın indirimde! Bu indirim kaçmaz! İşte Beko 12 Mart 2023 fiyat listesi

Beko BSUF 5000 Meb Mini Fırın Oliz'e özel indirimle Beko.com sitesinde satışa sunuldu. Peki Beko mini fırın indirimli fiyatıyla ne kadara satılıyor? İşte Beko 12 Mart 2023 fiyat listesi

Özel okul zammına MEB dur dedi!

Bir milyon aileyi yakından ilgilendiren özel okullardaki zamlara yönelik 2022 fiyatları belli oldu. Yeni tarifeye göre en fazla yüzde 36.73 oranında zam yapılabilecek.

MEB, 81 ilde özel eğitim anaokulları kuracak!

MEB, bu yılın sonu itibarıyla 81 ilde, engeli olan çocuklar için özel eğitim anaokulları kuracak. Buna göre, 2020'nin sonuna kadar özel eğitim anaokulu olmayan 53 ilde de anaokulu açılacak.

Kayseri'de ilk kez spor lisesi açılacak!

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı, kentte ilk kez spor lisesi açıldığını ve özel yetenek sınavıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında 3 ayrı sınıfta 90 öğrenci alacaklarını açıkladı.

Özel okula dönüşen dershanelere arsa ve bina desteği geliyor!

Özel okula dönüşen dershanelere arsa ve bina desteği verilecek. MEB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, dönüşüm programındaki 1.534 kurum ihalelere girme yeterliliğine sahip.

Garanti Mortgage'den ilkokul öğretmenlerine özel fırsatlar!

Mortgage Uzmanı Garanti, İLKSAN ile üye ilkokul öğretmenlerinin ve MEB çalışanlarının çok özel koşullarda ev sahibi olabilmesi amacıyla bir protokol imzaladı.

MEB'den özel yetenekli öğrencilere merkezi sınav!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, özel yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla, 22 Mart Pazar günü Türkiye genelinde ilk kez yapılacak imtihanda; 228 bin genç ter dökecek .

Özel okula teşvik başvuruları yarın başlıyor!

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, MEB ile Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğe göre, 250 bin öğrenciye verilecek eğitim-öğretim desteğine ilişkin detayları AA muhabirine anlattı.

MEB okula dönüşecek dershanelere arsa verecek!

Gündemdeki konu dershaneler, mağduriyet yaşamayacak. MEB, özel okula dönüşecek dershanelere arsa bulacak. Okullaşacak dershaneye kredi verilecek. Öğrenci sıkıntısı da bursların artırılıp devlet tarafından karşılanmasıyla çözülecek....

Ankara İl Özel İdaresi, Çamlıdere Turizm Tesisi yaptıracak

Ankara İl Özel İdaresi İmar ve Bayındırlık Daire Başkanlığı, Çamlıdere Turizm Tesisini yaptırmak üzere ihale açtı

Kayseri İl Özel İdaresi, köy yollarının bakımını yaptı

Kayseri İl Özel İdaresi, 15 milyon liraya mal olacak köy yollarının bakım, onarım ve asfaltlama işini kendi imkanlarıyla 2,8 milyon liraya yaptı

The Woo'dan çocuklara özel mobilyalar!

The WOO, çocukların dünyasına özel farklı tasarımlı ürünleri sizlerle buluşturuyor

MEB özel yetenek sınavı Haberi

MEB özel yetenek sınavı

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, MEB'in özel yetenekli öğrencilere yönelik 1960'lı yıllarda fen liseleriyle başlattığı çalışmaların, 1996'da Bilim ve Sanat Merkezlerinin (BİLSEM) kurulmasıyla sürdüğünü söyledi. BÎLSEM'lerde özel yetenekli öğrencilerin, okul dışı saatlerde yetenekleri doğrultusunda etkinlik ve proje tabanlı eğitim aldığını anlatan Güngör, öğrencilerin güzel sanatlar, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü, yaratıcı yazarlık, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ile uzay bilimleri gibi bilim dallarında, özel ilgi ve yetenekleriyle buluştuğunu belirtti. 


Yetenek tespiti Celil Güngör, "BİLSEM'lere öğrenci alımının daha sağlıklı yapılabilmesi ve bu merkezlerde eğitim kalitesinin artırılması amacıyla, merkezi bir sınav gerçekleştirilecek. İlk defa, 22 Mart Pazar günü, saat 10.00'da yapılacak merkezi sınava 228 bin öğrenci katılacak" diye konuştu. Sınavın,...