26 / 04 / 2024

mecidiyeköy asansör kazası

mecidiyeköy asansör kazası

Torun Center’da yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden 10 kişinin mesai arkadaşı olan yaklaşık 20 işçi tanık olarak ifade vermek istediklerini belirterek soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

CHP'den asansör kazası için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Avrupa Yakası Şişli Mecidiyeköy'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili TOKİ ve Torunlar İnşaat hakkında suç duyurusunda bulundu.

TSE 3 yılda 126 bin asansörü denetledi!

TSE, son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.

Mecidiyeköy'deki asansör faciasında 4 tutuklama!

Şişli'de Torun Center inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 4'ü tutuklandı. Gözaltındaki 11 kişiden 5'ini serbest bırakan savcılık, 6'sını mahkemeye sevk etmişti.

Bülent Arınç: Asansör kazası için Başbakanlık Teftiş Kurulu görevlendirilecek!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Başbakanımız görüşmelerin sonunda bir karar verdi. O da kendi yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirecektir" dedi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Mecidiyeköy asansör kazası açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği 06/09/2014 tarihinde Şişli-Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi sonucunda meydana gelen iş kazası ile ilgili açıklama yaptı...

Mecidiyeköy'deki asansör kazasında 3 gözaltı daha!

Şişli'de 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı. Büro Amirliğine getirilen 3 kişinin, işlemleri devam ediyor. Soruşturma kapsamında dün 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Mecidiyeköy'de asansör kazasında ölen işçiler toprağa veriliyor!

Mecidiyeköy'de Torunlar İnşaat tarafından inşa edilen bir rezidansın asansör kazasında ölen işçiler toprağa veriliyor. Şişli'de inşaatta asansörün zemine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 işçi'den 6'sı memleketlerinde toprağa verildi.

Müteahhitler Birliği: Çözüm için her türlü işbirliğine hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği, gerekli tüm tedbirlerin acilen alınması gerektiğini vurgulayarak, birliğin uluslararası ve ulusal tecrübesi ile çözüm için de her türlü işbirliğine hazır olduğu belirtti.

Mustafa Adnan Akyol: Torun Center'da işçiler baskı altında!

İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Akyol: "İşçi arkadaşlarımız dışarı çıkarak basın açıklaması yapıp, Taksim'e yürüme kararı almalarına rağmen şu anda bırakılmadıklarını ve içeriden bırakılmasına müsaade edilmediklerini söylüyorlar" dedi.

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi  Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çelik tarafından açıldı. 

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mecidiyeköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mecidiyeköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 20 milyon 581 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Denizlili tarafından kuruldu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında ilk test sürüşü yapıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü yapıldı.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Bodrum'da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

Bodrum kıyılarında oluşa talan gözler önüne serildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 15 gündür yıkılamayan asansörü 3 günde yerle bir etti.

Yükselen Zemin Kaplama Hırdavat İnşaat Malzemeleri Asansör Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yükselen Zemin Kaplama Hırdavat İnşaat Malzemeleri Asansör Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 20 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Haandere, Abdulsamed Demircan ortaklığında kuruldu.

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı!

İstanbul'un ikinci sürücüsüz metrosu Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattında test sürüşleri yarın itibariyle başlıyor.

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

mecidiyeköy asansör kazası Haberi

mecidiyeköy asansör kazası

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcısı Erdal Bağcı adliyede olmadığı için işçilerin ifadesi alınamadı. Soruşturmada tanıklık yapmak isteyen asansör operatörü Ercan Kılavuz, şantiyede alanındaki asansörleri kullanan 10 kişiden biri olduğunu belirterek, “Asansörleri kullanmak için hiçbir eğitim almadım. Bana hiçbir eğitim verilmedi. Asansörü kullanabileceğime dair göstermelik bir sertifika verdiler. Hiçbir geçerliliği yoktur. Asansör firması ile inşaat firması zaten birbirine bağlı. Asansör firması belgeyi ‘Eğitim aldı her türlü teknik bilgiye sahiptir’ diye düzenliyor. O belgeyi veriyor ama o eğitimi vermiyor. Verilen eğitim 30 saniyelik bir eğitimdir. O da yukarı tuşu,aşağı tuşu, durdurma tuşu bundan ibarettir. Bunun dışında hiçbir eğitimimiz yoktur” dedi.

Torunlar GYO’ya bağlı olarak 1.5 yıldır şantiye alanında çalıştığını belirten Kılavuz tüm asansörlerin bozuk olduğunu öne sürdü. Ercan Kılavuz 10 kişinin ölümü...