20 / 04 / 2024

Meclis binası yıkım

Meclis binası yıkım

GYODER konsorsiyumu, Meclis ana binası içinde yaptığı çalışmalarda sona yaklaşırken, bahçe bölümünde bulunan eski Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yıkımı yüzünden Meclis toz duman içinde kaldı.

Martin Erdmann: Meclis binası ağır tahribata uğradı!

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi ziyaret etti. Erdmann,"Meclis binası gibi sağlam bir yapının ağır tahribata uğratılması darbe girişiminin şiddetini gözler önüne sermektedir" mesajını yazdı.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkım ihalesi Nisan'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılında gerçekleştirilen depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkım ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binasının yıkımıyla ilgili soru önergesi verildi!

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binası hakkında verilen yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kasımpaşa'daki Divanhane eski karakol binasının yıkımı mecliste!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan Divanhane eski karakol binası için alınan yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Beyoğlu'ndaki tarihi bir binanın yıkımı meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir tarihi binanın yıkımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Marmaris Belediye Binası'nın yıkım çalışmaları başlıyor!

Marmaris'te depreme dayanıksız olduğu belirlenen belediye binası için yıkım kararı verildi. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Oktay, "İzmir depremi sonrası yaptırdığımız testlerde binanın dayanıksız olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi için yıkım başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Meclis binası yıkım Haberi

Meclis binası yıkım

15 Temmuz gecesi bombalanan Meclis için, “Milletin Meclisini Millet Yapar” sloganı ile geçen ay onarım ve tadilata başlayan GYODER konsorsiyumu, Meclis ana binası içinde yaptığı çalışmalarda sona yaklaşırken, bahçe bölümünde bulunan eski Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yıkımı yüzünden Meclis toz duman içinde kaldı.


Genel Kurul salonunu temizleyen görevlilerden biri “salon çok toz oluyor mu” sorusuna, “çok tozlanıyor” yanıtını verdi. Meclis havalandırma sistemlerinin yıkım alanının yanında olması da ayrı bir endişe konusu. Beş iş makinesi ile sürdürülen yıkım çalışmalarının 15 günden önce bitirilemeyeceği ifade ediliyor. Yıkım çalışmaları sürerken ilginç yorumlar da yapılıyor ve beklentiler de o istikamette yoğunlaşıyor. Örneğin bir yetkili, tek çözüm “yağmur duası” derken, bir başka yetkili de bu süre içinde Batı rüzgarlarının esmesi ile tozun Meclis...