29 / 03 / 2024

meclis tcdd görüşmeleri

meclis tcdd görüşmeleri

ÖNÜMÜZDEKİ ay Meclis’te görüşülecek 2012 hesaplarında TCDD’nin Eskişehir geçişi projesi de var. Sayıştay’a göre 10 strut (kazık desteği) için 389 bin liralık ihaleye çıkılmış, ancak 922 strut için kazanan firmaya 15.9 milyon lira ödenmiş.

Devlet'in 2024'te gayrimenkul satış ve kiralama hedefi 13,2 milyar lira!

Meclis'te görüşmeleri devam eden 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerinden derlenen detaylara göre, devlet, 2024'te taşınmazlardan, satış ve kiralama olmak üzere 2 farklı kalemde gelir elde etmeyi planlıyor. 

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. Hükümet tarafı işçi ve işveren heyetiyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Görüşmelerde yol haritası belli olacak ve yapılan çalışmalar paylaşılacak.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, ilerleyen günlerde asgari ücret görüşmelerine başlanacağını söyledi. Atalay, yeni bir komisyon kuracaklarını ifade etti.

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

Türkiye'nin gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, memur ve emekli zammını belirlemeye yönelik kritik aşamaya ulaştı. Kamu çalışanları ve emeklileri ilgilendiren bu süreçte hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri ön planda.

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki 100 bin taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın!

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın!

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

Memur ve emeklilerin beklediği haber: Ek zam görüşmeleri başladı!

Memur ve emeklilere ek zam talebinin de yer aldığı yasa tasarısı için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelere başlandı.

Ankara'daki 6 taşınmazın nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara Gölbaşı'nda yer alan toplam 6 adet taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi.

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında resmi görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde yüzde 80'e yakın memnuniyet olduğu dile getirildi. 

meclis tcdd görüşmeleri Haberi

meclis tcdd görüşmeleri

MECLİS Kamu İktisadi Teşekküleri (KİT) Komisyonları’nda 21 Ocak 2015’te görüşülecek 2012 hesapları arasında ilginç bir dosya da var. Sayıştay raporlarına da yansıyan dosyaya göre, Eskişehir Gar Geçişi Projesi kapsamında kullanılacak 10 kazık için düzünlediği ihaleyi 389 bin 720 liraya tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işin sonunu 922 kazıkla 15 milyon 982 bin 523 lira ile getirebildi.

Fore kazıkların desteklenmesinde kullanılan strut (destek, payanda) için düzenlenen ihaleyi mercek altına alan Sayıştay 2012 raporu inceleme, gerekirse de soruşturma önerdi. Sayıştay, TCDD’nin talep ettiği 10 ‘strut’ın yetersiz olacağı konusunda katılımcı firmaların uyarısıa rağmen ihale kapsamının değiştirilmediğine, sözleşme bedelinin yüzde 1’i kadar bir maliyetin yüzde 28’e çıktığına dikkat çekti. 


İMALATTA 922’YE ÇIKTI

Eskişehir Gar Geçişi altyapı projesinin tamamı için sözleşmede 30 Haziran 2013 tarihi itibariyle...