29 / 03 / 2024

mega projeler Türkiye

mega projeler Türkiye

Dijital Şehircilik Zirvesi'nde konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, mega projelerin dünyadaki yatırımcıların ilgisini çekecek güçte olması gerektiğini söyledi...

Türkiye, teröre mega projelerle yanıt veriyor!

Yeni Havalimanı, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin en çok itiraz ettiği mega projelerin başında geliyor. Havalimanının yapım ve işletmesini üstlenen İGA, engelleme çabalarına karşı en iyi yanıtı, hızla yürüttüğü inşaat çalışmalarında, kadroyu 30 bine çıkararak veriyor.

Mega projeler Türkiye'nin gücünün göstergesi!

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, “Bugün geldiğimiz noktada 2023 hedeflerini konuşuyor olmak, mega projelerden bahsetmek, bu projelerin bir parçası olmak, bu birliğin ve ülkemizin gücünün en büyük göstergesidir” dedi

Türkiye'de dünya standartlarında mega projeler yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, her gün yeni projelere imza attıklarını ve yeni açılışlar yaptıklarını belirterek, Türkiye için dünya standartlarında mega projeleri tek tek hayata geçirdiklerini anlattı.

Mega projeler Ahmet Arslan'a emanet!

Binali Yıldırım'ın bıraktığı mega projeler şimdi Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a emanet. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak projelerin Arslan döneminde hız kazanması bekleniyor.

Mega projelerde sona doğru!

Türkiye'nin gurur kaynağı vizyon projelerinde sona yaklaşıldı. Yeni havalimanı ve 3. köprü çalışmalarında final tarihi yakın. İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün ise nisan ayında açılması planlanıyor. Avrasya Tüneli'nde de son 15 ay.

158 milyar dolarlık mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştiriyor!

Cumhuriyet'in 92'inci yılında Kanal İstanbul, Marmaray, İstanbul'a 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de aralarında bulunduğu 158 milyar dolarlık mega projelerle Türkiye'nin çehresi değişiyor.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

V Club, son 3 senede hayata geçirdiği projeler ile küçük yatırımcılara fırsatlar sunmayı sürdürüyor. V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

Türkiye'deki tüm çiftçilerin dikkatine! Bunu yaptılar, koyunlarındaki değişime inanamadılar! Siz de bakın

Türkiye'de son dönemde hayvancılığın maaliyetinin artmasıyla birlikte et ve süt fiyatları da fırladı. Devlet ise hayvancılara destek olmak amacıyla yeni projeler üretiyor. Bir proje daha meyvesini verdi. Gelin o projeye birlikte bakalım.

O rakamlar belli oldu: Türkiye'nin yüzde 18'i İstanbul'da yaşıyor!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mega kent İstanbul'un nüfusu geçen seneye göre 378 bin 448 kişi arttı.

Ulaşım projelerinde 2023 damgası!

Yatırımların hız kesmeden devam ettiği ulaştırma sektöründe hayata geçirilecek mega projeler Türkiye'yi uluslararası arenada daha çok söz sahibi yapacak.

Yabancılar konut almak için Türkiye'ye koşuyor!

Türkiye'de döviz kurlarının yükselmesi ile birlikte özellikle lüks projeler yabancıların radarına girdi. Sektörün önde gelen isimleri yabancıya konut satışında rekorun kırılacağını düşünüyor. 

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Dünyadaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'den! 

Türkiye son yıllarda dev yatırımlı projelerle dünya çapında adından söz ettiriyor. İşte Türkiye'de son yıllarda tartışmalara konu olan dev projeler...

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Türkiye yatırım önceliklerini belirledi!

Türkiye'nin kamu kaynaklarının önümüzdeki 3 yıllık dönemde kullanılacağı öncelikli sektör ve projeler belli oldu.

Türkiye kentsel dönüşüme öncü olacak!

Türkiye, depremle sarsılan Arnavutluk’ta kentsel dönüşüm başlatıyor. TOKİ tarafından inşa edilecek 500 konut kentsel dönüşüme örnek olacak. Türk müteahhitler de ülkede yeni projeler üretecek.

Türkiye Varlık Fonu'nun finansman sağladığı projeler nelerdir?

Türkiye Varlık Fonu'nun finansman sağladığı projeler, gelir kaynaklarına ve bünyesindeki bazı kuruluşların zarar etme nedeni meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Masar İnşaat 425 Milyon TL'lik yatırımla Türkiye'de! 

Suriye'den Suudi Arabistan'a uzanan çok sayıda bölgede dev projeler geliştiren Masar İnşaat rotasını Türkiye'ye çevirdi. 2019’da ilk etapta Düzce ve İstanbul-Pendik ’de yaklaşık 425 milyon TL’lik bir yatırımla iki projeye imza atacak.

mega projeler Türkiye Haberi

mega projeler Türkiye

Forbes ve Para dergileri ile Takvim Gazetesi ortaklığında düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas zirve kapsamında düzenlenen "Mega Projeler ve Kentler için Yaratacağı Katma Değer" başlıklı panelinde konuşma yaptı. Elmas konuşmasında, mega projelerin dünyadaki yatırımcıların ilgisini çekecek güçte olması gerektiğini söyledi.

"Antalya'da 2 milyar dolarlık kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; Elmas, mega projelerin çoğunluğunun ulaşıma yönelik olduğunu söyledi. Elmas, "Şehircilik anlamında baktığımızda mega projeler, dünyada hem yatırımcıların hem de turistlerin ilgisini çekmeli. Örneğin Eyfel Kulesi zamanına göre mega bir proje sayılabilir." dedi.

Kentsel dönüşümün 2012 yılında Türkiye gündemine girdiğini hatırlatan Elmas, bu kapsamda Antalya'da 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda, 3 bin 365 hak sahibinin...