26 / 04 / 2024

Mehmet Cahit Turhan açıklamaları

Mehmet Cahit Turhan açıklamaları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, ihale edilmesi düşünülen bazı projelerin ötelendiği bildirerek, şunları söyledi: "İptal edilen projemiz yok, ihale etmeyi düşündüğümüz bazı projeleri öteledik."

Cahit Turhan Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör mü olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör olacağı iddia edildi.

Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alınarak, yerine Adil Karaismailoğlu atandı…

Samsun Havza-Bolu Gerede yolu ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamda Samsun'un Havza ilçesi ile Bolu Gerede arasındaki yol çalışmalarını tamamlayacaklarını dile getirdi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında deneme sürüşü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında deneme sürüşüne katıldı...

Cahit Turhan: Filyos Limanı'nın üstyapı ihalesine bu yıl çıkacağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ulaştırma projelerini anlattığı basın toplantısında; "Filyos Limanı'nın üstyapı ihalesine bu yıl çıkacağız" dedi...

Antalya Havalimanı ihalesi neden iptal edildi? Cahit Turhan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Antalya Havalimanı'na ilişkin ihale, finans piyasasının stabil hale gelmesi talebi nedeniyle iptal edildi." dedi...

Cahit Turhan: Ankara ile İstanbul arası 30 dakika kısalacak!

Bakan Cahit Turhan, TCDD Taşımacılık AŞ Koordinasyon ve İstişare Toplantısı'nda açıklama yaptı. Turhan "Hizmet kalitesini ve sefer sayılarını artırmak amacıyla sipariş edilen 12 yeni YHT setinden 2'si teslim alındı. Bunların testleri tamamlanmak üzere" ifadelerini kullandı.

Trabzon'un 2020 projelerinde son durum ne?

Trabzon'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Trabzon projelerini masaya yatırdı. Peki Trabzon'un 2020 projelerinde son durum ne?

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, merakla beklenen Artvin-Rize Havaalanı'nı yıl sonuna doğru hizmete açmayı planladıklarını müjdeledi.

Cahit Turhan, İyidere-İkizdere kara yolunda incelemelerde bulundu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İyidere-İkizdere kara yolunda incelemelerde bulundu. Turhan, "İl ve ilçe yollarımızın standardını projeli olarak hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz" dedi...

Kırıkkale'ye YHT müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale’nin kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetine açılacağını söyledi.

Cahit Turhan: Kanal İstanbul'u inşallah yapacağız!

Kanal İstanbul projesi hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bunun için de Kanal İstanbul'u inşallah yapacağız. Kanal İstanbul, İstanbul'un kaderini değiştirecek olan, bu ülkeninin kaderini değiştirecek olan bir projedir'' dedi.

Kanal İstanbul kendini 4 yılda amorti edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, bir süredir gündemde tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak " 20 yılda, 60 milyar dolar getirecek" dedi...

Mehmet Cahit Turhan açıklamaları Haberi

Mehmet Cahit Turhan açıklamaları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Türkiye'ye yönelik finansal saldırının ulaştırma projelerine etkisine yönelik bir soru üzerine Bakan Turhan, bu saldırıların ekonomi yönetiminin basiretli ve hızlı karar verme kabiliyetiyle savuşturulduğunu söyledi.

Turhan, saldırıların Türkiye'deki ticari hareketi yok ekmek amacıyla yapıldığını ifade ederek "Saldırının bütün ticari emtia malları üzerine etkisi oldu. İnşaat malzemelerinde olduğu gibi marketlerde satılan ürünlere bile yansıdı. Saldırılarla ülkemizde son yıllarda havaalanı olsun, ulaştırma yapıları olsun, hızlı tren, bölünmüş yollar ve ekonomimize katkı sağlama düşüncesiyle yaptığımız büyük projeleri hedef aldılar. Geçtiğimiz yıllarda özellikle doğu bölgelerindeki büyük ulaşım projelerimizi de terörle sabote etmeye kalktılar." şeklinde konuştu.

Ekonomideki gelişmelerin yatırım projelerine yansımasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştüklerini ifade eden Turhan,...