29 / 03 / 2024

Mehmet Şimşek inşaat

Mehmet Şimşek inşaat

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İnşaat sektöründe arka arkaya iflaslar yaşanabileceğine dair haberlerin anımsatılması üzerine, yaşanan şoklara rağmen Türkiye'deki firmaların süreci çok iyi yönettiklerini söyledi.

İnşaat sektörünün milli gelir payı yüzde 5,9!

İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi.

Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına ünlü ekonomistten karşılık geldi: Gıda enflasyonunu azaltabilirsiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi. Açılamanın ardından, ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan karşılık geldi. İşte o değerlendirme...

Bakan Mehmet Şimşek'ten 2024 için 6 hedef!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılına ilişkin mesajlar verdi. Şimşek yeni yıl hedefini 6 maddelik başlıkla duyurdu. 

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

İstanbul'da tavuk dönerde KDV oyunu: Yaşananlara Bakan Mehmet Şimşek de kayıtsız kalamadı 

İstanbul'da Çağlayan Meydanı'na yakın bir konumda yer alan dönercinin kestiği fiş sosyal medyanın gündemine oturdu. Öyle ki konu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e kadar ulaştı. İşte detaylar...

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Son dakika: Bakan Mehmet Şimşek'ten memur ve emekli zamlarıyla ilgili açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve emekli aylıklarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Şimşek, 15,9 milyon emekliyi ve 4,9 milyon kamu çalışanını etkileyen önemli iyileştirmeler yapıldığına vurgu yaptı. İşte detaylar...

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide programlarının üç temel bileşeni olduğunu ifade etti. İşte Bakan Şimşek'in ekonomi programı açıklaması... 

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadelede kararlı olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, en kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkarılacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yardımcıları belli oldu! İşte Bakan Yardımcıları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yardımcıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilen atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.

‘Mehmet Şimşek’in bankacılarla görüşmesi sonra borsa yükselmeye devam edebilir’

Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılarla gerçekleştireceği toplantının ve para politikası kurulu toplantısının ardından çıkacak sonuçlara göre borsanın yükselişinin devam edebileceğini ifade etti.

Faizlerde ‘şok’ iddia: Mehmet Şimşek’e faizleri 2 ayda yüzde 20’ye çıkarma izni verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iki ay içerisinde faizleri yüzde 20’ye, hatta gerekmesi durumunda yüzde 40’lara kadar çıkarılabileceği ileri sürülüyor. Siyasi kulislerde bunun için Şimşek’in gerekli onayları aldığı konuşulurken, piyasalar TCMB’nin atacağı adımları merakla bekliyor.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Mehmet Şimşek inşaat Haberi

Mehmet Şimşek inşaat

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu yıla ilişkin büyüme beklentisine yönelik olarak, "Ekimden itibaren bu spekülatif nitelikli haberler ve kurdaki oynaklık, faizlerdeki yükseliş trendi bütün bunlar olumsuz etkiledi. Momentum kaybı bir miktar var ama olmasaydı rahat yüzde 7 denilebilirdi. Şu anda yüzde 6-7 arası gibi bakılıyor" diye konuştu.

Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu.

Türk bankacılık sisteminin çok sağlıklı olduğunu dile getiren Şimşek, dünyada sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 8 iken Türk bankacılık sektörü için bu oranın yüzde 17,2 olduğunu belirtti. Aktif kalitesi açısından bakıldığında da Türk bankalarının verdiği kredilerin yüzde 3'ünün problemli olduğunu anlatan Şimşek, aynı oranın Avrupa için yüzde 5 düzeyinde bulunduğunu söyledi.

Şimşek, bankacılık sisteminin likiditesinin iyi olduğunu ve risk almadığını belirterek, "Küresel krizde bankaların...