28 / 03 / 2024

Melen Barajı

Melen Barajı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB), İSKİ’ye, Melen Barajı Projesi’nin tamamlanmasını sağlayacak “kamulaştırma protokolü” konusunda yetki verdi.

Melen Barajı'nın yapımına İSKİ'den 200 milyon TL kaynak!

26 senedir hala tamamlanamayan Melen Barajı için İSKİ, inşaatı yapan Devlet Su İşleri’ne 200 milyon lira kaynak aktaracak. İBB Meclisi'nin kararına göre kaynak aktarımının Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı belirtildi.

Melen Barajı ne zaman açılacak?

Hükümetin kamu maliyesinde sağladığı disiplin ile başlattığı yatırım hamlesi, seçim sonuçlarına rağmen hız kesmeden sürüyor. Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabında sona gelinirken, Melen Barajı'nda da beton dolgu imalatına başlandı.

Melen Barajı 2016'nın sonunda tamamlanacak!

2016 yılının sonunda tamamlanması planlanan ve İstanbul’un 2071’e kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı’nın beton dolgu inşaatı başladı. Melen Barajı 214 milyon liraya mal olacak.

Melen Barajı'nda beton dolgu imalatına başlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İstanbul'un artan nüfusu dikkate alınarak hazırlanan, 2016 yıl sonunda tamamlanması öngörülen Melen Barajı'nda beton dolgu imalatına başlandığı belirtildi.

Veysel Eroğlu: Melen Barajı 7 Aralık 2016'da açılacak!

Çalışmaların devam ettiği Melen Barajı'nın 2016 sonunda açılması planlanıyor. Projeyle yılda 1 milyar metreküplük su ihtiyacı karşılanacak..

Bakan Eroğlu Melen Barajı'nın bitiş saatini açıkladı!

Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu, "Biz istiyoruz ki İstanbul'un 2071'e kadar su sıkıntısı olmasın. 7 Aralık 2016 saat 14.59'da Melen Barajı bitiyor" dedi.

Melen Barajı'nın havzasında kalan köyler boşaltılıyor!

GAP projesinden sonra en büyük su hamlesi olarak inşa edilen Melen su sistemi, İstanbul'un su ihtiyacını kalıcı olarak gidermeyi amaçlıyor. Melen Barajı'nın havzasında kalan köyler boşaltılıyor...

Melen Barajı 2016'da hizmete açılacak!

Melen Barajı'nın temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temelini atıyoruz" dedi...

Melen Barajı temel atma töreni gerçekleşti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: " Bu kent tesadüflere sürüklenerek, maceralara terk edilemez, ' ne olursa olsun denilemez ' böyle bir şehir burası " dedi...

Melen Barajı'nın temeli atıldı! 7 Mart 2016’da hizmete girecek!

Melen Barajı Temel Atma Töreni; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ile vatandaşların katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Melen Barajı, dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajı olacak!

Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temelini atıyoruz. Gelecekte de sorun çıkartmayacak bir İstanbul’u ortaya çıkartıyoruz” dedi.

Melen Barajı'nın temeli yarın atılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yarın temeli atılacak olan Melen Barajı 2016'da tamamlandığında İstanbul'un 2071 yılma kadar su ihtiyacı teminat altına alınacak...

Melen Barajının inşaatının bitmesine 2 yıl daha var!

Büyük kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan İstanbul'u bu kabustan kurtaracak Melen Barajının inşaatının bitmesine 2 yıl daha var. Bittiğinde günde 3 milyon metreküp su taşıyacak...

Kadir Topbaş: Melen Barajı'yla birlikte İstanbul 100-200 yıl su problemi görmez!

Silivri'deki çevre yatırımlarını tanıtan Topbaş, şehrin yetersiz yağışa rağmen su sorunu yaşamayacağını açıkladı:"Hazırlıklarımızı yaptık, sorun yok. Melen Barajı'yla birlikte İstanbul 100-200 yıl su problemi görmez."

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Melen Barajı'nın güçlendirme ihalesi 28 Şubat'ta yapılacak!

İstanbul'un su ihtiyacında hayati rol taşıyan Melen Barajı, gövdesinde oluşan çatlak sebebiyle henüz tamamlanamadı. İnşaat için, açık usulle güçlendirme ihalesi gerçekleştirilecek...

Melen Barajı projesinin akıbeti meclis gündeminde!

Melen Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu’ndan Melen Barajı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Melen Barajı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Melen Barajı projesinin yapılmasının nedenleri mecliste!

Melen Barajı projesinin hayata geçirilmemesinin nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Melen Barajı'nın yüzde 95'i tamamlandı!

İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı'nın inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

Melen Barajı’nın inşaatı sürüyor!

İstanbul’a su sağlayacak melen suyunu tutma ve biriktirme amacıyla inşa edilen Melen Barajı’nın inşaatı sürüyor.

Melen Barajı için geri sayım başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını garanti altına alacak Melen Barajı'nın tamamlanmasına 285 gün kaldığını bildirdi.

TOKİ Sakarya Kocaali Konutları'nın inşaatı başladı!

Kocaali’ye bağlı Caferiye Mahallesi’nde Büyük Melen Barajı kapsamında yerleri istimlak olan vatandaşlar için planlanan TOKİ Konutları için yüklenici firma saha üzerindeki çalışmalarına başladı.

Melen Barajı'nı İSKİ tamamlayacak!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB), İSKİ’ye, Melen Barajı Projesi’nin tamamlanmasını sağlayacak “kamulaştırma protokolü” konusunda yetki verdi.

Melen Barajı'nın yapımına İSKİ'den 200 milyon TL kaynak!

26 senedir hala tamamlanamayan Melen Barajı için İSKİ, inşaatı yapan Devlet Su İşleri’ne 200 milyon lira kaynak aktaracak. İBB Meclisi'nin kararına göre kaynak aktarımının Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı belirtildi.

TOKİ Kocaali Caferiye Konutları beklenen ilgiyi göremedi!

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Kocaali Caferiye’de denize nazır olarak Melen Barajı’nda mağdur olan hak sahipleri için yapacağı 496 konut, pahalı bulunduğu için beklediği ilgiyi görmedi.

Melen Barajı Haberi

Melen Barajı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB), İSKİ’ye, Melen Barajı Projesi’nin tamamlanmasını sağlayacak “kamulaştırma protokolü” konusunda yetki verdi.


Karara CHP grubu da evet oyu verdi. Bunun üzerine, İBB Meclisi’nden İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İSKİ arasında imzalanacak protokolle, Büyük İstanbul İçmesuyu 3. Merhale Projesi ile ilgili kamulaştırmaların yapılabilmesi için, 2016 yılında gereken toplam 250 milyon TL’nin 200 milyon TL’sinin, İSKİ tarafından temin edilmesi kararı çıktı.


Hürriyet


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

İstanbul'a su sağlamak üzere dönemin Belediye Başkanı Nurettin Sözen zamanında Bakanlar Kurulu kararı ile yapımına karar verilen, ancak geçen 26 senenin ardından hala tamamlanamayan Melen Barajı için İSKİ, inşaatı yapan Devlet Su İşleri'ne 200 milyon lira kaynak aktaracak.


Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından inşa edilen Melen Barajı'nın 3.etabının tamamlanması için yapılacak kamulaştırma harcamalarında kullanılmak üzere, İSKİ'den...