25 / 04 / 2024

memur kenti ankara

memur kenti ankara

Ankara Valisi Kemal Önal, kentsel dönüşüm projeleriyle sağlanan yeni yerleşim alanları sayesinde, gecekondulaşmanın Ankara'da sorun olmaktan çıktığını söyledi.

Memur emeklilerinden maaş isyanı: Aylıklarımız kiraya yetmiyor!

Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen üyeleri, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için Ulus'ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

Memur emeklilerinden seyyanen zam talebi: Ocak ayı beklenmeden zam yapılsın!

Ankara'da, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Emekli Memur-Sen üyeleri, seyyanen zam talebinde bulundu. İşte emeklilerin hükümetten talepleri...

Lise mezunu 252 memur alınıyor! Ankara Üniversitesi resmen açıkladı! Başvuru ekranı ve şartları belli oldu!

Ankara Üniversitesi lise mezunu 52 memur alımı yapacağını açıkladı. KPSS puan sıralaması esas alarak görevlendirilme yapacak olan üniversite kadrolara ilişkin detayları açıkladı.

Memurlara ve memur emeklilerine 1 Mayıs müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs tarihinde yeni bir müjde vereceği Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. Memur ve memur emeklisine ek zam yapılacağı ve bu kapsamda, üç formül üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Numan Kurtulmuş'tan memur ve emekli zammı açıklaması!

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, partisinin Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Teşkilat Akademisi’ programına katılım gösterdi. Kurtulmuş, milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam konusuna da değindi.

Ankara'da kira fiyatları tavan yaptı!

Yüze yüze eğitimin başlayacak olması ile beraber memur ve öğrenci kenti Ankara'da emlak sektörü hareketlendi. Kentte kira ücretleri yüzde 30 zamlandı. 

Ankara'da turizme ciddi yatırımlar yapılıyor!

Kültürlerin harmanlandığı Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara, 2023 yılına ticaretin ve sanayinin yanı sıra, kongre ve sağlık turizminin de başkenti olarak girmeye hazırlanıyor. 

Ankara, yüksek hızlı demir ağlarla örülüyor!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) yavaş yavaş kara tren imajının geride kalmasını sağlıyor. Bugünlerde ise hızlı trenin merkezi olan Ankara yeni YHT Garı ile birlikte “YHT Başkenti" olma yolunda hızla ilerliyor.

Ankara Bilkent Hastanesi 2018'de, Etlik Hastanesi 2019'da açılacak!

“Sağlık sektörünün başkenti” Ankara’da, Bilkent’te yapılan hastanenin 2018 yılında Etlik’teki hastanenin ise 2019 yılında hizmete geçmesi planlanıyor.

Ankara'da tapu çetesine suçüstü operasyon!

Başkent Ankara'da gayrimenkul sahiplerini dolandıran, aralarında tapu ve nüfus müdürlüklerinde memur olarak çalışanların da bulundu 32 kişi gözaltına alındı ve 17'si tutuklandı.

Gökdelenler kenti: Ankara!

Başkent Ankara'da dev gökdelen projeleri hızla yükseliyor. Konut satışında zirvede oturan bölge ile ilgili gayrimenkul temsilcileri görüşlerini paylaştı.

Ankara iki dev şehir hastanesine kavuşuyor!

Türkiye’de 20 milyar lira yatırımla inşa edilen 15 dev şehir hastanesinin ikisine ev sahipliği yapacak olan Ankara, sağlık sektörünün de başkenti olma yolunda. Bilkent’te yapılan hastane 2017’de, Etlik’teki hastanenin ise 2018’de açılacak.

memur kenti ankara Haberi

memur kenti ankara

Önal, yaptığı açıklamada, vatandaşlara Ankara sorulduğunda "memur kenti" diye özetlediğini ifade ederek, ancak kentte "tarihi ve kültürel" alanda birçok birikimin olduğunu belirtti.

Ankara'nın, Anadolu'dan yapılan ilk göçün kapısı olduğunu, demografik yapısı incelendiğinde de devamlı artış aldığının gözlendiğini belirten Vali Önal,sonuçta ortaya çıkan altyapı sorunun da öncelikle çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Eşyasını alanın Ankara'ya geldiğini dile getiren Önal, şunları söyledi: "Bir takım sosyal tedbirlerle, başkente gelecek vatandaşı gelme düşüncesinden vazgeçirmemiz lazım. Şimdi 50'li yıllardan başlayan, 80'li yıllarda da büyük sorun olan gecekondulaşma, günümüz için Ankara'da sorun olmaktan çıktı. Bir zamanlar ikinci el inşaat malzemesi satan dükkanlar çok revaçtaydı. Şimdi artık bunlar teker teker kapanıyor. Bu ne demektir? Artık gecekondulaşma olmuyor. Son dönemlerde gecekondu satın alanların da çok az...