24 / 04 / 2024

Menderes imar iptali

Menderes imar iptali

Menderes'te büyük tartışmalara yol açan projeye karşı dava açan sivil toplum örgütlerinin itirazlarını haklı gören mahkeme yeni sahil düzenlemesine ait imar planlarını iptal etti.

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

İzmir Menderes'te deprem mağdurları için yeni imar planı onaylandı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilen bölgelerden biri olan Menderes’te, orta ve ağır hasar alan evler için imar planları onaylandı.

İzmir Menderes'te imar bilmecesi!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, geçtiğimiz sene  İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında imar çalışması gerçekleştirmişti. Fakat imar planları meclisten geri döndü.

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

Salda Gölü'nün imar planlarının iptali için kritik gün!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Koruma İmar Planlarının iptali için açılan dava bugün sonuçlanacak.

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

İsrail'de Netanyahu-Gantz koalisyonu imar faaliyetlerini engelleyen yasayı kabul eder mi?

Birleşik Liste tarafından yapılan açıklamada yer alan şartlarda, Müslümanların yaşadığı yerlerde imar faaliyetlerini engelleyen Kaminitz Yasası’nın iptali yer alıyordu. Fakat bu şartların Gantz bloku tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsiz...

Sarıyer Belediyesi, Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmenin durdurulması ve iptali davasısında Sarıyer Belediyesi temyiz yoluna başvurdu...

Burdur'daki 4 mahallenin imar planına tepki!

Burdur Belediyesi'nin Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde uygulanan imar planı mahalle halkından bazılarının tepkisine yol açtı.

Menderes Türel'den Konyaaltı Sahili projesi açıklaması!

Antalya'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türel, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesinin iptali ve yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Bursa’daki inşaatlar için yeni plan iptali krizini ‘imar devrimi’ çözüyor!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşe yazısında Bursa’da imar planların yargı kararıyla iptal edilmesi sonucu doğan inşaat krizinin çözümünün imar devrimi olduğunu anlattı. İşte Ahmet Emin Yılmaz’ın o yazısı…

Menderes imar iptali Haberi

Menderes imar iptali

Menderes'te büyük tartışmalara yol açan projeye karşı dava açan sivil toplum örgütlerinin itirazlarını haklı gören mahkeme yeni sahil düzenlemesine ait imar planlarını iptal etti. "Menderes'in Kordon"u olarak adlandırılan ve bölgenin turistik hayatına büyük katkı sağlayacak Özdere Çukuraltı Sahil Projesi mahkeme tarafından iptal edildi. İzmir Büyükşehir'in de maddi destek sağladığı Menderes ilçesinde hayata geçirilen ve toplamda 3 milyon 150 bin liraya mal olan projeye ait itirazları inceleyen İzmir 3. İdare Mahkemesi STK'ları haklı buldu.


Milliyet...