20 / 04 / 2024

Menemen gediz üniversitesi nerede

Menemen gediz üniversitesi nerede

Bir zamanlar kendi halinde bir belde olan Seyrek, Gediz Ünıversitesi'nin getirdiği rantla şantiyeye dönüştü. Yeni yeni yurtlar, kafeler, restoranlar açılıyor, emlak fiyatları ve kiralar yükseliyor

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla 80 milyon lira değerindeki arsasını bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı, üniversitenin FETÖ’nün kontrolünde olduğunu öğrenince hukuka başvurdu. FETÖ, arsaya hastane değil ama lunapark yapmış.

İstanbul Beykoz Üniversitesi kuruldu!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan İzmir Üniversitesi’nin yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi’nin yerine ise Bakırçay Üniversitesi kuruldu. Ayrıca İstanbul’da da vakıf üniversitesi olarak Beykoz Üniversitesi kuruldu.

Kocaeli Seyrek'te inşaat sektörünün önü açıldı!

Kocaeli Seyrek'te Gediz Üniversitesi'nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. Müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor.

Seyrek Gediz Üniversitesi devlet üniversitesi olsun talebi!

Gayrimenkule yatırımı yapan ve projelere başlayan müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor

Kocaeli Seyrek'te inşaat sektörü ne durumda?

Milyonlarca liralık gayrimenkul yatırımlarının devam ettiği Seyrek’te Gediz Üniversitesi’nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. Gayrimenkule yatırımı yapan ve projelere başlayan müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor.

Menemen'e Devlet Üniversitesi geliyor!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelinde yaşanan birlik havası, Menemen Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis toplantısına da yansıdı

İzmir Kozbeyli'deki 405 yıllık camide tamirat hatası yapıldı!

İZMİR tarihi köylerinden Kozbeyli'deki 405 yıllık camide tamiratlar sırasında yapılan yanlışları Gediz Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Ayşe Erdem Çetin, tek tek tespit etti. Bu hataları gösteren sergi açıp köy halkını bilgilendirdi.

İzmir Kültürpark'a yeni proje hazırlandı!

Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly, Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'ın danışmanlığında İzmir Kültürpark'a hazırladığı projeyle ödül kazandı.

Elektrik kesilse de kombiler çalışacak!

İzmir Gediz Üniversitesi'nden Doç.Dr. Selim Solmaz ile Yunus Kaynar, kombi ve kalorifer gibi ısı kazanlarının kendi elektriğini üretmesini sağlayan teknoloji geliştirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da buluşu destekledi.

Sema Pekdaş kentsel dönüşüm yüksek lisansı yapıyor!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da öğrencisi olduğu Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı ile şehirleri çirkin görünümden kurtaracak kentsel yenilemede eksikliği hissedilen uzmanlar yetiştiriliyor.

Hasan Petek: Kiracı konutu sözleşme bitmeden de boşaltabilir!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, Yeni Türk Borçlar Kanunu’nda kiracıyı koruyan ama kamuoyunda pek bilinmeyen düzenlemeye dikkat çekti..

Sözleşme bitmeden evden çıkan kiracılar ne yapacak?

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, Yeni Türk Borçlar Kanunu'nda kiracıyı koruyan ama kamuoyunda pek bilinmeyen düzenlemeye dikkat çekti.

İşte kiracıların mutlaka bilmesi gereken düzenlemeler!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Kira Hukuku Sempozyumu'nda yeni yasayla gelen ama pek bilinmeyen düzenlemelere dikkat çekildi. İşte kiracıların mutlaka bilmesi gereken düzenlemeler...

Menemen gediz üniversitesi nerede Haberi

Menemen gediz üniversitesi nerede

İZMİR Milliyet Seyrek, bir zamanlar kendi halinde bir beldeydi. 2009'da mahalleye dönüşen Seyrek, bugün Gediz Üniversitesi büyüdükçe zenginleşiyor. Üniversitenin öğrenci sayısı 6 bin 500'ü bulurken, Seyrek'te yeni mekanlar açılıyor. 

Bölgeye hayat geldi Seyrek, çok sayıda inşaatla şantiyeye döndü. Yeni yurtlar, kafeler, restoranlar açılıyor. Seyrek'te emlak fiyatları, son 5 yılda iki kat artarken, kiralarda da belirgin bir yükseliş oldu. 


Bir üniversitenin, ekonomiden sosyal hayata çevresini nasıl değiştirdiğinin örneklerinden biri, Menemen'e bağlı Seyrek'te yaşanıyor. 


Üniversite şehri haline gelen Seyrek, gece gündüz canlılığını koruyor. Gediz Üniversitesi'nin burada kurulmasıyla bölgenin kaderi değişti. Öğrencileri ve çalışanlarıyla yöre nüfusunun neredeyse 2 katı kadar kişi her gün Gediz'in Seyrek'teki kampüsüne ve hazırlık okulu binasına geliyor. Bu hareketlilik beraberinde yeni yatırımları da getiriyor. İnşaat firmalarının peş peşe başlattığı projelerle bölge...