27 / 04 / 2024

Meram eski yapılar

Meram eski yapılar

Konya’nın merkez Meram ilçesinde restore edilen eski yapılar ilçe tarihini yeniden canlandırdı.

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Konya Meram'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak bir şekilde inşa edilen kaçak yapılar, Meram Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Konya'da imara aykırı yapılar yıkılacak! 

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak yapılarla mücadele başladı. İlçe genelinde kaçak yapıların yıkımı başladı. 

Diyarbakır Bağlar'da yapılar alarm veriyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde 275 bin vatandaşın yaşadığı eski Bağlar bölgesinde bulunan yapıların yüzde 85’inin mühendislik hizmetinden yoksun olduğu, olası bir deprem veya afette ciddi risk oluşturacağı belirtildi.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Avcılar’da eski yapıların fiyatı dibe vurdu, yenilerin tavan yaptı!

Silivri açıklarında geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Avcılar’da son 15 gün içerisinde satılık veya kiralık eski yapıların fiyatı dibe düştü.

Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu belirterek, "Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli" dedi.

Dünyanın en eski yapıları belli oldu!

Telegraph, dünyanın en eski yapılarını açıkladı. Listede, Türkiye'den de bir yapı var. İşte o liste...

Meram'da eski yapılar restore ediliyor!

Konya’nın merkez Meram ilçesinde restore edilen eski yapılar ilçe tarihini yeniden canlandırdı.

İzmit'teki eski yapılar yıkılıyor!

Kentteki eski yapıları bir bir yıkan İzmit Belediyesi Bekirdere’de yer alan ve kullanılmayan harabe bir yapıyı daha yıktı.

Ereğli'de eski yapılar yıkılacak!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, belde merkezinin güzelleştirilmesi için eski yapıların yıkılacağını dile getirdi.

Meram eski yapılar Haberi

Meram eski yapılar

Meram Belediyesi tarihi ve kültürel miras açısından kıymetli yapılar olarak değerlendirilen Gazezler Kültür Konağı, zabıta karakolu, muhtarlar derneği binası, Kosova Camisi restorasyonu, Yıldız Köşkü Hariciyesi ve yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak Tantavi Ambarını restore ettirdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre aslına uygun olarak restore edilen tarihi Sarıgüzel Evi, Gazezler Kültür Konağı olarak hizmet vermeye başladı. Daha modern ve yaşanılabilir bir Meram için kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarıyla birlikte tarihi ve kültürel dokuyu gün yüzüne çıkarmak için restorasyon çalışmalarını da büyük bir hızla hayata geçirdiklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Tarihi ve kültürel mirasımızı şehrimize kazandırmak için restore çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda aslına uygun bir şekilde restorasyonunu tamamladığımız Şükran Mahallesi’ndeki Sarıgüzel Evi’ni hizmete açtık. Tantavi Ambarı hizmet...