28 / 03 / 2024

meram kentsel dönüşüm son durum

meram kentsel dönüşüm son durum

Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle üçüncü kez eylem yaptı. Leyla Koca, "Belediye hakkımızı vermiyor" dedi.

Meramlılar kentsel dönüşüm nedeniyle Karaman Yolu’nu trafiğe kapattı!

Kentsel dönüşüm nedeniyle evlerinin yarı fiyatına alınmak istenildiğini söyleyen bazı Meramlılar, Karaman Yolu’nu trafiğe kapattı. Grup sözcüsü Seyit Yalçın, “Belediye 'özel sektöre yaptırmayız, biz yapacağız' diyor. Hakkımız gasp ediliyor” dedi

Meram'daki riskli binalar yıkılıyor!

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39 ve 40. maddelerine istinaden Eşrefoğlu Sokak No: 53, 55, 57 ve 59 numaralı binalar, gerekli yıkım raporlarına istinaden güvenlik önlemleri alınarak yıkıldı.

Meram'daki kentsel dönüşüm 5 ayrı bölgede ilerliyor!

Bir yılda ilçe nüfusunun yarısını kapsayan 50 milyon m2'lik alanda imar planı revizyonu ile ilçe tarihin en büyük planlamasına imza atan Başkanı Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm ile Türkiye'ye örnek oldu.

Meram kentsel dönüşümle yenilenecek!

Meram ilçesinde Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas ve Zafer Mahalleleri'nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi bölgeyi baştan aşağı değiştirecek.

Meram kentsel dönüşümle değişecek!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ‘Mahallemizde Başkan Var’ sloganıyla vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Başkan Fatma Toru, kentsel dönüşüm projesinin bölgeyi baştan aşağı değiştireceğini ifade etti.

Meram kentsel dönüşümde ilk imzalar atıldı!

Meram Belediyesi'nin Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm uygulamasında ilk imzalar atıldı. Arsa sahibi vatandaşlar sözleşmelerini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru eşliğinde imzalarken mutlulukları gözlerinden okundu.

Meram Çaybaşı ve Hacıfettah'taki dönüşümde ilk imzalar atıldı!

Meram Belediyesi’nin Çaybaşı ve Hacıfettah Mahalleleri’nde başlattığı kentsel dönüşüm uygulamasında ilk imzalar atıldı. Arsa sahibi vatandaşlar sözleşmelerini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru eşliğinde imzaladı.

Meram kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Meram Belediyesi’nin Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm uygulamasında ilk imzalar atıldı. Vatandaşlar sözleşmelerini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru eşliğinde imzalarken mutlulukları gözlerinden okundu.

Meram kentsel dönüşümde imzalar atılıyor!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Çaybaşı Mahallesi, Hacı Fettah Mahallesi ve Aksinne Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşları bilgilendirme sürecinin tamamlandığını ve özleşme imzalama aşamasına geçileceğini açıkladı.

Konya Meram'daki dönüşümde imza süreci başlıyor!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Çaybaşı Mahallesi, Hacı Fettah Mahallesi ve Aksinne Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşları bilgilendirme sürecinin tamamlandığını ve özleşme imzalama aşamasına geçileceğini açıkladı.

Meram kentsel dönüşüm projesinde imza süreci başlıyor!

Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Çaybaşı Mahallesi, Hacı Fettah Mahallesi ve Aksinne Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bilgilendirme sürecinin tamamlandığını ve sözleşme imzalama aşamasına geçileceğini açıkladı.

Meram kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek oldu!

50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaparak ilçe tarihindeki en büyük planlamayı gerçekleştiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye’ye örnek oldu.

Meram kentsel dönüşümde örnek oldu!

50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaparak ilçe tarihindeki en büyük planlamayı gerçekleştiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye'ye örnek oldu.

Meram'da 2 bin 155 bina dönüşecek!

Başkan Toru, 5 ayrı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 7 milyon 120 bin metrekarelik alanda toplamda 10 bin taşınmazın sahibine hizmet vereceklerini açıkladı.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm için ilk temel atılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma işlemi bugün yapılıyor. Proje 5 ayrı etaptan meydana gelecek. 

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

Meram Küçükaymanas kentsel dönüşüm projesi ihalesi 2 Mayıs'ta!

Meram Belediyesi tarafından Küçükaymanas Mahallesi Kentsel Dönüşüm Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi ihale ediliyor. Toplam 195 konutun yapılacağı inşaat için ihale 2 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Meram Küçükaymanas'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Meram Belediyesi, Küçükaymanas Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında kat karşılığı yapım işi ihale ediyor. İhale 4 Nisan'da yapılacak..

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar devam ediyor.

Konya'da kentsel dönüşüm projeleri tam gaz!

Konya'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Larende Yokuşu'nda yıkımlar başladı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi.

Konya Şükran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Konya Meram'da yapımı süren kentsel dönüşüm projesi Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından incelendi. Toru, yıkım, uzlaşma süreçlerinin sona yaklaştığını belirtti.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Konya Meram'daki kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Belediye Başkanı Fatma Toru, yatırımları ve projeleri anlattı. Toru, Şükran Mahallesi'nde dönüşüm içinde olduklarını belirtti.

Meram'da dönüşüm için ilk kazma bu yıl vurulacak!

Konya Meram'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi verdi.

Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Fatma Toru: Kentsel dönüşüm risktir!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile Meram bölgesi üzerinde Kentsel dönüşüm ve referandum sürecini anlattı. Toru, “Kentsel dönüşüm bir belediye başkanı için risk ve hamallıktır. " dedi.

meram kentsel dönüşüm son durum Haberi

meram kentsel dönüşüm son durum

Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle üçüncü kez eylem yaptı. Leyla Koca, "Belediye hakkımızı vermiyor" dedi.


Mahalle sakinleri, belediyeyi protesto etti. Kentsel dönüşüm mağduru olduklarını söyleyen vatandaşlar, eylemde belediyenin gönderdiği sözleşmeyi yaktı. Eylemde mahalle sakinleri adına açıklama yapan Seyit Yalçın, belediyenin halka zorbalık yaptığını iddia etti.


Yüzlerce Meramlı'nın mağduriyet yaşadığını belirten Yalçın, "Kenstel dönüşümü ilk  duyduğumuzda çok sevinmiştik. Ancak sevincimiz yarım kaldı. Önce Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ardından kentsel dönüşüm bürosundaki görevlilerin yaptığı açıklamalar bizleri üzdü. Önceki yıllarda mahallemizin hemen bitişiğindeki virane yerlerde kentsel dönüşüm uygulandı. Mesnevi Konutları ile çevre bir nebze olsun güzelleştirildi. Şefikcan bölgesinde de gecekonduların yerini lüks apartmanlar ve işyerleri aldı. Havzan, Hurdalık, İtfaiye ve Kömür Tevzi mevki...