19 / 04 / 2024

meram

meram

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Fen İşleri ekipleri mahallelerdeki alt yapı ve asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yoğun şekilde süren çalışmalar, yağışlar başlayana kadar sürecek.

Konya Meram’da hastane yolu genişletildi!

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine giden yol, hastane yönetiminin isteği doğrultusunda Meram Belediyesi tarafından genişletildi.Yoğun araç trafiği nedeniyle ambulansların gelişinde sorun yaşanıyordu.

Konya Meram yeniden inşa ediliyor!

Kentsel dönüşüm için kolları sıvayan Belediye Başkanı Fatma Toru "Bu yıl kentsel dönüşüm ve planlamayla diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacak" dedi

Meram'da yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak!

Şehrin yöneticileriyle Augustus Otel'de yapılan istişare toplantısında bir araya gelen Meram Belediye Başkan Fatma Toru, yeni bir sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Meram'da yeni bir yuva yeni bir fidan!

Meram Belediye Meclisi, ilçede yeşil dokuyu koruma ve güçlendirme adına önemli bir karar aldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yapılmış olan yapı ruhsatı başvurularına fidan dikme şartı getirildiğini söyledi.

Beyşehir ve Meram kardeş şehir ilan edilecek!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, önümüzdeki günlerde alınacak meclis kararıyla Meram ile Beyşehir'in kardeş şehir olarak ilan edileceğini söyledi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya'nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Fatma Toru: Meram'ın yüzde 40'ında imar planı yaptık!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Meram'ın temel sorunlarına neşter vurmak üzere imar planlarında yoğun bir revizyon çalışması yaptıklanna dikkat çekti.

Meram'da 7 mahalleye dönüşüm müjdesi!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mevcut imar planlan nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalle için imar planı revizyonu ve de dönüşüm müjdesi verdi.

Meram'da 25 parkın toplu açılışı gerçekleştirildi!

Meram Belediyesi tarafından kardeş şehir ilişkileri kapsamında yaptırılan Tunus Manouba Parkı ve 25 parkın toplu açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Tunus ve Türkiye milli marşlarının okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi...

Osmangazi'de Aile Sağlığı Merkezi 6 ayda tamamlanacak!

Meram Belediyesi tarafından Osmangazi Mahallesi'ne yapılacak Aile Sağlığı Merkezi ve Sosyal Tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak tesis 6 ayda tamamlanacak...

Meram kendi asfaltını üretecek!

Meram Belediyesi, yıllardır hayalı kurulan önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Meram Belediye Başkam Dr. Serdar Kalaycı, kısa bir süre önce yapımı tamamlanarak üretim denemeleri yapan asfalt plentinde incelemelerde bulundu...

Meram Nergis Park Konut Kooperatifi için ön kayıtlar başlıyor!

Meram Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Küçükaymanas Mahallesi'nde yeni kurulan Meram Nergis Park Konut Yapı Kooperatifi'ne üyelik için ön kayıtların 24 Eylül 2012 Pazartesi günü başlayacağı bildirildi

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temel atma töreni gerçekleşti!

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yeni inşaatının temeli atıldı. Temel atma törenine, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay katıldı..

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temeli atıldı!

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yeni inşaatının temeli atıldı. Temel atma törenine, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar katıldı.

Konya Meram'da 50 milyon TL'ye satılık arsa!

Konya İli Meram Belediyesi tarafından Yenice Mahallesi'nde bulunan 32.000,21 metrekare arsanın satışı 50 milyon TL'ye kapalı teklif suretiyle 15 Nisan 2015 Çarşamba günü ihale edilecek.

Meram'da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Meram'ın en önemli sorunlarından kentsel dönüşüm için kolları sıvayan Belediye Başkanı Fatma Toru "Bu yıl kentsel dönüşüm ve planlama ile diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacak" dedi.

Konya Meram Şükran Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Konya İli, Meram İlçesi, Şükran Mahallesi sınırları içerisinde toplam 16,3 hektar büyüklüğünde belirlenen parseller Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 30 Ocak 2015 tarihli yazısı üzerine riskli alan ilan edildi.

Konya Meram, Uluırmak, Ziya Barlas ve Fahrünnisa mahalleleri riskli alan ilan edildi!

Konya İli, Meram İlçesi, Uluırmak, Ziya Barlas ve Fahrünnisa mahalleleri sınırları içerisinde belirlenen parseller, Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan olarak kararlaştırıldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Emlak Konut Konya Meram arsa ihalesi 14 Nisan'da!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Konya Meram Yenice arsa satışı ihalesinin ilk oturumu 14 Nisan 2015 Salı günü saat 14.30'da açık ihale usulü ile kapalı zarf teklif alma yöntemiyle yapılacak.

Emlak Konut Konya Meram arsa satış ihalesi 14 Mart'ta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Konya Meram ihale tarihini bildirdi. İşte arsanın ihale tarihi;

Konya'da Bacıyan-ı Meram girişimcilik kooperatifi kuruldu!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kadınların ekonomik alanda daha aktif olmaları düşüncesinin yanı sıra kültürel ve sosyal hayata da katkı sağlamalarına öncülük edebilmek amacıyla "Bacıyan-ı Meram" adlı kadın girişimcilik kooperatifi kurdu.

TOKİ Konya Meram 1. Etap başvuruları!

TOKİ Konya Meram 1. Etap başvuruları bugün başlıyor. Daire fiyatları 136 bin 638 TL'den başlangıç gösteren projede toplam 3 adet konut açık satış yöntemiyle satışa sunuluyor.

TOKİ Konya Meram 1. Etap 3 adet konut başvurusu bugün başlıyor!

TOKİ Konya Meram 1. Etap 3 adet konut başvurusu bugün başlıyor. Satış işlemlerini T.C. Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 3+1 daireler açık satış yöntemiyle satılıyor.

Meram'a 2015'te 40 milyon TL'lik asfalt yapılacak!

Meram Belediye Başkanı Fatma Tora, cuma sabahlan farklı mahallelerden vatandaşlarla kahvaltıda buluşmaya devam ediyor. Meram'ın 2015 hedefi 40 milyon TL'lik asfalt.

Meram Turgut Reis ve Aymanas riskli alan ilan edildi!

Konya Meram ilçesine bağlı Turgut Reis ve Aymanas mahalleleri sınırları içerisinde yer alan alanın riskli alan olarak ilanı bugün 29273 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

meram Haberi

meram

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mahallelerdeki alt yapı ve asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Beybes Mahallesinde altyapısı tamamlanan Ergenekon, Hutbe ve Tekbir Sokakta sıcak asfalt serimi çalışmalarını sürdürüyor. Bu 3 sokaktaki asfalt çalışmaları bu hafta içerisinde tamamlanacak. Kozağaç Mahallesi Kolçak Sokak’ta ise sıcak asfalt altyapı çalışmaları sürdürülüyor.


PARKE BORDÜR ÇALIŞMALARI


Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Süleyman Şah Mahallesi, Alpaslan Mahallesi, Dere Camikebir Mahallesi, Osmangazi Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Gödene Mahallesi, Karahüyük Mahallesi, Lalebahçe Mahallesi ve Aşkan Mahallesi’nde parke bordür çalışması; Kaşınhanı Mahallesi’nde altyapı; Loras Mahallesi, Botsa Mahallesi, Telafer Mahallesi ve Kızılören Mahallesi’nde tesfiye ve kumlama; Durunday Mahallesi’nde ise asfalt yama çalışmalarını da sürdürülüyor. Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları, yağışlar başlayana kadar devam...