27 / 04 / 2024

Merkez Bankası binası

Merkez Bankası binası

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Ümraniye’de inşaatı Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için 13 Mart’ta danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

1968 yılında Merkez Bankası Şişhane'deki itfaiye adasını satın almış!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, Şişhane'deki itfaiyeye ait adayı 27,5 milyon liraya Merkez Bankası'na satmış. Banka bu ada üzerinde büyük bir bina inşa edecekmiş ve bütün şubelerini bir araya toplayacakmış.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

İFM'deki Merkez Bankası binasının maliyeti belli oldu!

İstanbul Finans Merkezi projesinin tam ortasında bulunan 15 bin 960 metrekare büyüklükteki arazide konumlanacak Merkez Bankası binasının maliyeti 2 milyar 285 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Tekfen'den 218 milyon euro'luk anlaşma: Azerbaycan Merkez Bankası binasını inşa edecek!

Tekfen, 218 milyon euro'luk dev anlaşmayla Azerbaycan Merkez Bankası yönetim binasını inşa edecek. 

Merkez Bankası'nın İstanbul'da taşınacağı binası TBMM'de!

Merkez Bankası'nın bazı birimlerinin İstanbul'a taşınması nedeniyle bina kiralanması ve yeni bina inşaatı için yapılan ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İFM'deki Merkez Bankası binasının inşaatında son durum!

Daha önce TOKİ'nin 3 defa “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı” yöntemiyle ihaleye çıktığı bina için bu defa Merkez Bankası “anahtar teslim” usulü ihale gerçekleştirdi...

Merkez Bankası’nın İFM’deki yeni bina inşaatında son durum!

Merkez Bankası’nın İFM’deki yeni binasına rekor imar hakkı verilmişti. Şimdi AVM, otel gibi gayrimenkullerin satışından pay alarak inşaatı yapacak firmanın havlu attığı, TOKİ'nin projeden çekildiği ve Merkez'in şimdi binayı cebinden yaptıracağı ileri sürüldü...

İFM'de inşa edilen Merkez Binası'nın tasarımı için ikinci ihale!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

Kıbrıs Merkez Bankası projesinin bütçesi Maliye’ye mi bağışlanacak?

Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın kazananı proje için yüksek güvenlikli, yüksek metrekareli bir Merkez Bankası binası inşaatı için ayrılan bütçenin bu zor günlerde Maliye’ye bağışlanıp bağışlanmayacağı merak ediliyor.

Merkez Bankası TMSF'nin kiracısı olacak!

Bağımsız olduğu ve başkent Ankara’dan yönetileceği kanunla belirlenen Merkez Bankası için İstanbul’a taşınma kararı çıkarıldı. Merkez Bankası İstanbul'da, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kiracısı olduktan sonra 2022'de inşaatı tamamlanacak olan kendi binasına taşınacak...

Antalya Merkez Bankası'nın tarihi binası için müze önerisi!

Antalya'nın Sinan Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde uzun süredir hizmet veren Merkez Bankası'nın tarihi binasının müzeye dönüştürülmesi önerildi.

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası ihalesi bugün!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Ümraniye Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için bugün saat 10:30'da danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

İFM Merkez Bankası binası için son ihale yarın!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için 13 Mart’ta danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

Merkez Bankası binası için son ihale 13 Mart'ta!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Ümraniye’de inşaatı Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için 13 Mart’ta danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

Merkez Bankası binası Haberi

Merkez Bankası binası

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, yıllardır İstanbul'a taşınması planlanan Merkez Bankası'nın yeni hizmet binasının yapım işi kontrolörlüğü ve yapı denetimi için 1 Mart'ta düzenlenecek danışmanlık ihalesinin tarihi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 13 Mart 2018 olarak değiştirildi. 55 katlı Merkez Bankası hizmet binasının yapımı için TOKİ 2017 yılında “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı” işi için 3 kez ihale düzenlemişti.

YAPIM İŞİ İNTAŞ’TA


Tekliflerin yeterli bulunmaması ve rekabet koşulları oluşmaması sebebiyle iki kez iptal edilen ihalenin en son oturumu geçtiğimiz Ağustos  ayında yapıldı. Yapım ihalesini, arsa satış karşılığı idare payı 180 milyon TL olmak üzere 1 milyar 440 milyon lira teklif veren İntaş Taahhüt Yapı Sanayi Ticaret A.Ş. kazanmıştı.

13 Mart'ta yapılacak danışmanlık-müşavirlik ihalesini kazanan firma da 49 ay yani 4...