24 / 04 / 2024

Merkez bankası dış borç verileri

Merkez bankası dış borç verileri

Türkiye 2014 yılında 11 milyar 933 milyon dolar dış borç ödedi. Türkiye 2014 yılı dış borç ödemeleri ile Merkez Bankası 'nın verileri kapsamında yayına sunuldu.

Dolara olan talep fazlalığı Merkez Bankası'nı harekete geçirdi! Bankaları aradı...

Merkez Bankası, dün, artan döviz talebinin kaynağını anlamak ve piyasadaki "gereksiz volatiliteyi engellemek" için bankaları aradı. 

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’

TCMB Başkanı Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) yönelik açıklama yaptı. Erkan, "Güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolü ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik dönüm noktasındayız” ifadelerini kullandı.

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

KKM’den çıkış Merkez Bankası’nın istediği seviyede değil!

Toplam 3.3 trilyon liralık büyüklüğüyle ekonomiyi zora sokan KKM’den şu an için anlamlı bir çıkış başlamadı. Merkez Bankası dönüşüme hız vermek ve piyasada oluşan fazla likiditeyi çekmek için zorunlu karşılıkları artırdı.

Merkez Bankası’nın KKM kararı dövize hücumu başlatır mı? Dolar ve eurosu olanlar mutlaka baksın!

Merkez Bankası’nın, Kur Korumalı Mevduat hesaplarını TL mevduata geçirme kararıyla birlikte, mevduat faizlerinin yükselmesi beklenirken, 3,4 trilyon liraya ulaşan KKM’den çözülecek paranın dövize yönelmesi yeni kur şokları riskine neden olacak.

Merkez Bankası yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre yıl sonunda doların geleceği seviye belli oldu. Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat! Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda kaç TL olur?

Merkez bankası dış borç verileri Haberi

Merkez bankası dış borç verileri

Türkiye, 2014 yılında 11 milyar 933,58 milyon dolar dış borç öderken, 7 Ocak haftasında toplam 266,51 milyon dolar dış borç ödemesi gerçekleştirildi.



Merkez Bankası'nın yayınladığı verilere göre, 7 Ocak haftasında 266,51 milyon dolar olan toplam dış borç ödemelerinin 164,95 milyon doları Hazine, 95,4 milyon doları diğer...