16 / 04 / 2024

merkez bankası faiz indirimi

merkez bankası faiz indirimi

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Merkez Bankası, geçen hafta gösterge faiz oranını 100 baz puan düşürmesinden sonra TL zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını da teknik bir düzenlemeyle aynı seviyelere indirdi.

Merkez bankası ne kadar faiz indirecek?

Merkez Bankası bugün saat 14.00'da merakla beklenen faiz kararını resmen açıklayacak. Peki merkez bankası ne kadar faiz indirecek?

İnşaat sektörü faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası faizlerde 200 baz puan indirime gitti. Peki inşaat sektörü Merkez Bankası'nın bu faiz kararından nasıl etkilenecek?

Bankalar faiz indiriminde nazlanıyor mu?

Hükümetin ekonominin canlanması amacıyla başlattığı faiz indirimi mücadelesine özel bankalardan aynı hızda karşılık gelmiyor.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimine devam kararı!

Merkez Bankası dün faizi 100 baz puan indirip yüzde 8.75’e çekerken risklere de vurgu yaptı

Faiz indirimi konut sektörü hareketlendirdi!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı hakkında konuşan GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin, “Faiz indirimleri sektörü hareketlendirdi, kredili konut satışlarını artırdı” dedi.

Merkez Bankası ay sonunda faiz indirimine gidecek mi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Merkez Bankası ay sonunda faiz indirimine gidecek mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Faiz indirimlerinin ilk etkisi konut satışlarına yansıdı!

Merkez Bankası’nın ardından bankaların da faiz indirmesi kredi talebini canlandırdı ve faiz indirimlerinin ilk etkisi, konut satış istatistiklerine yansıdı... 

Faiz indirimi konut piyasasını canlandırmaya yeter mi? 

Merkez Bankası'nın para politikası faizi indirimleri piyasaları canlandırıyor. Bu indirimlerin kamu bankalarının faizlerine hızla yansıması bekleniyor. Kamu bankalarının konut kredi faizlerini aylık yüzde 0.99'a çekmesi en önemli adım. 

Faiz indirimi sürerse sektör rahatlayabilir!

İnşaat sektörünün yarım asırlık markası Mesa, yaşanan daralmaya rağmen projelerini sürdürüyor. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, düşen faizler nedeniyle gayrimenkulün mevduata göre daha iyi getiri potansiyeli taşıdığını savunuyor...

Faiz indirimi reel sektörün motivasyonunu yükseltti!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, "Faiz indirimi, reel sektörün moral ve motivasyonunu yükselten bir karar oldu." dedi.

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası'ndan faiz indirimi bekliyor!

Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell: "TCMB, bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizini 300 baz puan düşürerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,75'e çekebilir."dedi.

Faiz indirimi, konut sektöründe ipotekli satışları artıracak!

Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Uytun, "Merkez Bankası, faizleri 425 baz puan indirerek enflasyon ile aradaki makası daraltmada önemli ve kuvvetli bir adım attı. Faiz indirimi, tüm piyasalara olduğu gibi konut piyasasına da olumlu yansıyacak" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizi indirdik ne oldu battık mı, bittik mi?

Merkez Bankası’nın yüklü faiz indiriminin ekonomiyi tepetaklak edeceğini ileri sürenlere göndermede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne oldu, battık mı, bittik mi? Piyasalar gayet normal karşıladı” diye konuştu...

Faiz indirimi inşaat sektörünü olumlu etkileyecek!

Merkez Bankası'nın 425 baz puanlık faiz indirimini değerlendiren ekonomistler faiz indirimleri, inşaat başta olmak üzere ekonomiye olumlu etkide bulunacağını söylediler. 

Son dakika! Merkez Bankası faiz artış döngüsüne son verdi! Faiz oranı yüzde 45'te sabit kaldı!

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı  belli oldu.

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Ocak 2024 altın fiyatları.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Ekonomist Atilla Yeşilada Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklanacak. Bankanın faiz kararı ile ilgili ekonomist Atilla Yeşilada faiz beklentisini açıkladı. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

merkez bankası faiz indirimi Haberi

merkez bankası faiz indirimi

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Merkez Bankası, geçen hafta gösterge faiz oranını 100 baz puan düşürmesinden sonra TL zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını da teknik bir düzenlemeyle aynı seviyelere indirdi.

Sputnikews'te yer alan habere göre, yüzde 9.50'den yüzde 8.50'ye indirilen faiz oranıyla ilgili Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın internet sitesindeki duyuruda şu ifadeler yer almıştı:

"17.12.2021 (dahil) zorunlu karşılık tesis tarihinden itibaren Zorunlu Karşılıklar Uygulama Talimatının "Zorunlu karşılıklara faiz/nema ödenmesi" başlıklı 10. maddesinde açıklanan usul ve esaslara göre bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payını artırıcı yönde %8.5 ile %14 arasında farklılaşan faiz/nema oranları uygulanacaktır."

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası,16 Aralık 2021 tarihinde yüzde 15 olan politika faizini, yüzde 14'e indirmişti.

Merkez Bankası’nın dövize 5. müdahalesinin büyüklüğü yaklaşık 2...