28 / 03 / 2024

merkez bankası faiz kararı

merkez bankası faiz kararı

Piyasaların merakla beklediği son dakika Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası faizi 150 baz puan daha düşürerek yüzde 10,5'e indirdi. 

Altın fiyatını ve döviz kurlarını zıplatacak! Günler kaldı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Son dakika... Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son dakika kritik faiz kararını açıkladı.  

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! 2022 yılının ilk indirimi geldi! İşte Merkez Bankası faiz kararı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz kararında indirime gitti ve faizleri yüzde 13 düzeyine çekti.

11 yıl sonra bir ilk! Dünyayı yakından ilgilendiren flaş karar

Avrupa Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde yüzde 0,5'e yükseltti. Mevduat faizi de 50 paz puan artışla sıfıra düştü. Banka böylece faizde 11 yıl sonra yukarı yönlü adım geldi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasadan dikkat çeken para çıkışı! Satan satana...

Merkez Bankası'nın yarın yapacağı faiz kararının ele alınacağı toplantı öncesi piyasada dikkat çeken bir sermaye çıkışı gözlendi. Yabancı yatırımcılar borsa hisse senetlerinden hızlı bir çıkış gerçekleştirdi. İşte dikkat çeken sermaye çıkışının perde arkasında yatan nedenler...

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez Bankası’nın hazırladığı Piyasa Katılımcılar Anketi sonuçları açıklandı. Merkez Bankası 2022 sonu enflasyon ve döviz kuru için yeni tahminini duyurdu. Anket sonuçlarına göre enflasyon yüzde 5 artarken yıl sonu döviz beklentisi 19 liraya ulaştı.

Piyasaların merakla beklediği karar belli oldu! Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası bugün yaptığı toplantısında faizi sabit tuttu. İşte ayrıntılar...

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi! Uzmanlar tek bir tahminde birleşti

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklanırken yapılan anketlere göre, faizin yüzde 14'te sabit bırakılacağı tahmin ediliyor. İşte AA Finans, Bloomberg ve Reuters anketlerine katılan e

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar rezervinde dikkat çeken düşüş! Erimenin önüne geçilemiyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini tahminler doğrultusunda yüzde 14’te sabit tuttu. Piyasada beklenti faizin sabiti tutulacağı yönündeydi. Karar açıklandıktan sonra gözler dolara çevrildi. İşte ayrıntılar...

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! İşte 26 Mayıs 2022 Merkez Bankası faiz kararı

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası tarafından bugün saat 14:00'da faiz kararı ve karar metni paylaşıldı.

Dolarda yeri yerinden oynatacak karar! Türk Lirasından büyük kaçış olacak uyarısı

Döviz kurlarındaki yükseliş devam ediyor. Dolar kuru yükselişini hızlandırdı güne 16,18 TL’den başlayan kur 16,35 TL’yi aştı. Euro ise 17,45 TL’nin üzerine çıktı. Uzmanlar doların önümüzdeki günlerde yeni bir rekorun beklendiğini duyurdu.

Ünlü ekonomist rekoru açıkladı! Kaçınılmaz olan geliyor ama herkes bu karara kilitlendi

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı toplantısı 26 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Karar aynı gün saat 14.00'te Merkez Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Bankanın faiz indirme ısrarıyla patlayan krizde son durak neresi olacak Özgür Demirtaş açıkladı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası faiz kararına ne zaman, saat kaçta açıklayacak? Merkez faiz artıracak mı, düşürecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) mart ayında toplanarak faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası PPK toplantısından çıkacak faiz kararı, piyasaların yönünü belirleyecek.

Son dakika! Merkez Bankası faiz artış döngüsüne son verdi! Faiz oranı yüzde 45'te sabit kaldı!

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı  belli oldu.

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Ocak 2024 altın fiyatları.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Ekonomist Atilla Yeşilada Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklanacak. Bankanın faiz kararı ile ilgili ekonomist Atilla Yeşilada faiz beklentisini açıkladı. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

merkez bankası faiz kararı Haberi

merkez bankası faiz kararı

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 150 baz puan daha düşürerek yüzde 10,5 seviyesine düşürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 83'ü aşan resmi enflasyona rağmen yıl sonuna kadar faizin tek haneye indirilmesi talimatı vermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen ayki faiz indirimi kararının ardından; “Yıl sonunda temennim tek hanelere indirmeliyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile piyasa beklentisi de yüksek enflasyona rağmen bugünkü toplantıda faiz indirimlerinin devam etmesi bekleniyordu.  Piyasa beklentisi ise 100 baz puanlık indirim olacağı yönündeydi.

TCMB son bir yılda politika faizini yüzde 19’dan yüzde 11’e indirirken, resmi tüketici enflasyo oranı ise yüzde 19’dan yüzde 83’e yükseldi. Bu dönemde dolar/TL kuru da 8,30’dan 18,60’a yükseldi.

 Para Politikası Kurulu'nda yer alan konu başlıkları;

''Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan...