29 / 03 / 2024

Merkez Bankası faiz oranı

Merkez Bankası faiz oranı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirdi ve yüzde 15'e düşürdü.

Merkez Bankası 2021 sonu enflasyon tahminini yüzde 12,2'ye artırdı!

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Enflasyonun 2021 yıl sonunda yüzde 12,2 olarak gerçekleşeceğini, 2022 yıl sonunda yüzde 7,5'e gerileyeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Bankalar faiz yarışına girdi!

Merkez Bankası’nın bir haftalık repo faizini yüzde 17’den yüzde 19’a çıkarmasının ardından mevduat faizleri de yükseldi. Bankalar mevduat toplama yarışına girdiler...

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!

Bu ay açıklanan Fed, İngiltere Merkez Bankası ve Rusya Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrasında gözler yurt içi piyasalarda Merkez Bankası'nın faiz kararına döndü. Peki PPK toplantısı ne zaman? Faiz artacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Merkez Bankası'ndan flaş 'faiz' kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faiz oranını yüzde 15 olarak açıkladı. TCMB tarafından yapılan açıklama, "Tüm fonlamanın temel politika aracı olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden yapılmasına karar vermiştir'' denildi.

Merkez Bankası faiz oranını sabit tuttu!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 10,25 oranında sabit tuttu.

Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan artırdı!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e çıkarttı.

100 puanlık indirim konut kredilerini nasıl etkileyecek?

Merkez Bankası dün olağanüstü gündemle toplanarak toplantı öncesinde para politikası faiz oranlarını 100 baz puan indirdi. Olağanüstü alınan faiz indirimi konut kredisi oranlarını nasıl etkileyecek?

Merkez Bankası faiz oranını 100 baz puan düşürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, koronavirüs sonucunda Para Politikası Kurulu'nu erken topladı.TCMB, faizi 100 baz puan düşürdü ve politika faizi yüzde 9.75'e düşürdü.

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 6'ya indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını yüzde 8'den yüzde 6'ya çekti.

Merkez Bankası'nın hamlesi konutta rekorların habercisi!

Konut kredi faizlerinde yaşanan indirim sonrasında inşaat sektörüne son 2 ayda çok pozitif yansıdığını söyleyen Evrim Kırmızıtaş Başaran, Merkez Bankası'nın son faiz indiriminin ardından konut kredi faizlerinin özel bankalarda biraz daha gerileyebileceğini kaydetti.

Konut satışları faizlerin düşmesiyle yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı faiz indiriminden sonra konut satışlarının yılın en yüksek seviyesine çıktığını ifade etti...

Merkez Bankası faiz indirimi konut kredisine de yansıyacak!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili olarak, Merkez Bankası’nın bu indiriminin konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerine de hızla yansıyarak kendini göstereceğini ifade etti…

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 250 baz puan gerileyerek yüzde 16,50'den yüzde 14,00'e düşürdü.

Merkez Bankası Türk Lirası zorunlu karşılıklara ödenen faizi indirecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) zorunlu karşılıklara ödenen faizi yüzde 13'ten yüzde 8'e indireceğini duyurdu.

Son dakika! Merkez Bankası faiz artış döngüsüne son verdi! Faiz oranı yüzde 45'te sabit kaldı!

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı  belli oldu.

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Ocak 2024 altın fiyatları.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Ekonomist Atilla Yeşilada Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklanacak. Bankanın faiz kararı ile ilgili ekonomist Atilla Yeşilada faiz beklentisini açıkladı. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Merkez Bankası faiz oranı Haberi

Merkez Bankası faiz oranı

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 16,00'dan yüzde 15,00'e düşürüldü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 100 puan indirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; TCMB Piyasa Katılımcıları Anketinde sene sonu tüketici fiyatları beklentisi yüzde 19,31, 12 ay sonrası tüketici fiyatları beklentisi yüzde 15,61 seviyesinde yaşandı.TCMB'nin enflasyon beklentisi 2021 sene sonu için yüzde 18,4, 2022 yıl sonu için yüzde 11,8 seviyesinde seyrediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Eylül ayı için senelik manşet enflasyonu yüzde 19,89, çekirdek enflasyonu yüzde 16,82 olarak açıkladı.

Merkez Bankası kararı konut kredisi faizlerini nasıl...