26 / 04 / 2024

Merkez Bankası indirim

Merkez Bankası indirim

Merkez Bankası, gecelik borçlanma faizlerini yüzde 8,75'ten 8,50'ye indirdi. Gayrimenkul şirket yöneticileri konuyu değerlendirdi. İşte o haber...

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

Merkez Bankası faizi düşürdü, gözler bankalarda!

Merkez Bankası'nın faizlerde 175 baz puanlık indirime gitmesine rağmen faiz oranları yüzde 1'in üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bankacılar indirimlerin tüketiciye yansıması için fonlama maliyetinin düşmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Merkez Bankası faiz indirimine devam edecek!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, TCMB'nin kademeli faiz indirim sürecinin olumlu olduğunu, devam etmesini beklediğini kaydetti.Gedikli, "Ben enflasyonun daha aşağı gideceğini bekliyorum. " dedi

Merkez Bankası faiz indirimi yaptı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutarken, marjinal fonlama oranını yüzde 10,50’den yüzde 10’a indirdi.

Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandını indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 10,75'ten yüzde 10,50'ye indirdi.

Merkez Bankası faiz indirimi bugün belli olacak!

Kritik gün geldi çattı. Merkez Bankası’nın faiz kararı bugün belli olacak. Piyasa 0.25’lik sembolik indirim bekliyor. Daha yüksek bir oran doları hareketlendirebilir.

O bankalar yaşadı! Merkez Bankası açıkladı. Hedefi tutturan bankalara 5 ila 7 puan arasında indirim yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (MB), Resmi Gazete'de yayımlanan 'Makroihtiyati Tedbirler' hakkında açıklama yaparak, menkul kıymet tesis oranının yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltildiğini duyurdu

Merkez Bankası yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak? Faizi ne kadar düşürecek?

Reuters anketine katılan 14 ekonomist aynı oranda birleşti. Merkez Bankası'nın gelecek hafta alacağı indirim kararı ile piyasalarda dolar kuru yeniden dalgalanacak.

Merkez Bankası'nın kararına ekonomistler ne dedi? İndirim furyası ne zaman bitecek?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı beklentinin üzerinde geldi. Ekonomistler sıradan vatandaşın, dünya merkez bankalarının tersine bir politika uygulayan  Merkez Bankası'nın indirim kararından nasıl etkileneceğine dikkat çekti.

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  sürpriz faiz indirimini nasıl değerlendirdi? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz indirim kararı küresel piyasalarda da ses getirdi. Bloomberg'e konuşan yabancı kurumların analistleri sürpriz faiz indirim kararını, Merkez Bankası’nın son dönemde rezervlerde yaşanan artıştan cesaret alarak verdiği bir karar olarak yorumladı

Avrupa Merkez Bankası yeni enflasyon planını açıkladı: Kriz olacak

ABD Merkez Bankası FED'in faiz indirim kararından sonra planlı olmayan sürpriz bir toplantı yapan Avrupa Merkez Bankası, enflasyonda yeni hedefi açıkladı. ECB Başkanı Christine Lagarde savaş nedeniyle yaklşan krize dikkat çekti.

Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz indirim kararı! 3 aylık periyotlarda kademeli olarak düşecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi reeskont kredisi kullanacak ihracatçılar için vadeleri uzatırken, faiz oranlarını da düşürdü.

Merkez Bankası 'bekle-gör' dönemine geçti!

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının 9 toplantı üst üste süren politika faiz indirim döngüsünün sona erdiğini belirterek, enflasyonda yeniden düşüş trendi başlayana kadar bankanın temkinli duruşunu sürdüreceğini aktardı.

Merkez Bankası'nın hamlesi konutta rekorların habercisi!

Konut kredi faizlerinde yaşanan indirim sonrasında inşaat sektörüne son 2 ayda çok pozitif yansıdığını söyleyen Evrim Kırmızıtaş Başaran, Merkez Bankası'nın son faiz indiriminin ardından konut kredi faizlerinin özel bankalarda biraz daha gerileyebileceğini kaydetti.

Merkez Bankası'nın indirimi konut kredisi faizlerini düşürecek mi?

Merkez Bankası Ekim ayı para politikası faizlerinde 250 baz puan daha indirim uyguladı. Beklentinin üstünde gelen sert faiz indirimi sonrasında bankaların konut kredisi faiz oranlarının da düşmesi bekleniyor.

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası'ndan faiz indirimi bekliyor!

Yabancı ekonomistler, perşembe günü gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinde indirim beklediklerini bildirdi.

Merkez Bankası reeskont faizlerini belirledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont işlemleri faiz oranlarında 125 baz puanlık indirim yaptı. Reeskont işlemlerinde uygulanacak olan iskonto faiz oranını yıllık yüzde 17.25, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 18.25 olarak belirlendi.

Konut kredisi faiz oranları için gözler Merkez Bankası'nda!

Merkez Bankası’nın Eylül ayı politika faizlerinde indirim beklentileri artarken konut kredisi faiz oranlarında bir indirim atağının daha yaşanma olasılığı merakla beklenmeye başladı. Konut kredisi kullanmak isteyen tüketici merakla Merkez Bankası’nın faiz kararını beklemeye başladı...

Merkez Bankası bugün faiz indirecek mi?

Merkez Bankası, marttan beri her Para Kurulu Toplantısı’nda faiz koridorunun üst bandında indirim yapmıştı. Ancak doların 3.1140 lira ile rekor kırması, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım beklentisi bu ay değişiklik olmayacağı ihtimalini artırıyor.

Merkez Bankası indirim Haberi

Merkez Bankası indirim

Merkez Bankası, gecelik borçlanma faizlerini yüzde 8,75'ten 8,50'ye indirdi.Gayrimenkul şirket yöneticileri konuyu değerlendirdi. 



Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt:




“Üst üste gelen kampanyalar, gayrimenkul satışlarını artırır”


Merkez Bankası'nın ağustos gecelik borçlanma faizlerini yüzde 8,75'ten 8,50'ye indirmesini, piyasalara olan güveninin ve desteğinin bir göstergesi olarak yorumluyoruz. İnşaat sektörünü canlandırmak için son dönemde başlatılan kampanyalarla, bankaların faiz indirimleri ve hükümetimizin destekleriyle hem yatırımcılarının hem de konut alıcılarının yüzü güldü. Üst üste gelen bu iyi haberlerle gayrimenkul satışlarında artış bekliyoruz. Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı hem sektör hem de konut almak isteyenlerce beklenen bir durumdu. Beklentiler olumlu yönde gerçekleştiği için inşaat sektörünün bu durumdan...