23 / 04 / 2024

merkez bankası kripto para raporu

merkez bankası kripto para raporu

Merkez Bankası, son dönemlerin sık sık gündeme gelen konuları arasında yer alan kripto paralarla ilgili şaşırtan tespitler yaptı.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Binance, Bahreyn Merkez Bankası'ndan kripto varlık servis sağlayıcısı lisansı aldı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Binance yaptığı açıklamada, Bahreyn Merkez Bankası'ndan (CBB) küresel kripto varlık servis sağlayıcı lisansı aldığını kaydetti.

Rusya Merkez Bankası'ndan kripto para madenciliği yasaklansın önerisi!

Rusya Merkez Bankası tarafından kripto para madenciliğinin ve dolaşımının yasaklanması önerildi. 

Pakistan Merkez Bankası'ndan kripto paralar yasaklansın çıkışı!

Pakistan Merkez Bankası kripto para piyasası için kritik tavsiyelerde bulundu. Merkez Bankası kripto para ve benzer işlemlerin yasaklanması gerektiğini savundu.

Çin Merkez Bankası'ndan kripto para açıklaması!

Çin, kripto para piyasasındaki baskılarını sürdürüyor. Son olarak Çin Merkez Bankası(PBoC) Finanasal Tüketici Hakları Kouma Bürosu Direktör Yardımcısı Yin Youping kripto para yatırımcılarını uyardı.

ABD Merkez Bankası'ndan dikkat çeken kripto para yorumu!

ABD Merkez Bankası Fed'in Mineapolis Başkanı Neel Kashkari kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kuzeybatı Pasifik Bölgesel Ekonomi Yıllık Zirvesi’nde açıklamalar yapan Kashkari, kripto piyasasının yüzde 95’ini dolandırıcılık, gürültü ve kafa karışıklığı şeklinde belirtti.

Meksika Merkez Bankası'ndan kripto para uyarısı!

Çin ve İran'dan sonra Meksika'dan da kripto paralarla ilgili hamle geldi. Meksika Merkez Bankası, ülkedeki finansal kurumların kripto paralarda hizmet sunma ve al-sat yetkisinin olmadığını belirtti.

Rusya Merkez Bankası: Kripto paralar en tehlikeli yatırım aracı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kripto paraların en tehlikeli yatırım aracı olduğunu belirtti.

Çin Merkez Bankası'ndan kripto paraların denetimlerine ilişkin açıklama!

Çin'in Merkez Bankası, dijital para birimlerindeli ticareti engelleyebilmek ve mali sistemi kripto para borsalarında yer alan risklerden korumak amacıyla bankalardan ve finans kuruluşlarından denetimlerini sıkılaştırmalarını istedi. 

Merkez Bankası'ndan şaşırtan kripto para tespiti! 

Merkez Bankası, son dönemlerin sık sık gündeme gelen konuları arasında yer alan kripto paralarla ilgili şaşırtan tespitler yaptı.

Merkez Bankası'nın kripto para raporu ortaya çıktı!

Kripto para borsası için rapor hazırlayan Merkez Bankası, kripto varlıklarının avantajları, dezavantajlarını anlatırken uyarılarda bulundu. 

Merkez Bankası'nda kripto paralara yönelik düzenleme!

Henüz hukuki altyapısı bulunmayan kripto para borsaları için düzenleme yolda. Merkez Bankası kripto para borsasına yönelik vergi düzenlemesi yapmak için harekete geçti. 

Merkez Bankası'ndan kripto para açıklaması!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB), kripto varlıkların ödemeler alanında kullanılmamasına ilişkin açıklama geldi...

merkez bankası kripto para raporu Haberi

merkez bankası kripto para raporu

Merkez Bankası, son dönemlerde gündemden düşmeyen konular arasında yer alan kripto paralarla ilgili şaşırtan bazı tespitler yaptı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, Merkez Bankası (MB) tarafından hazırlanan ‘Kripto Raporu’nda kripto varlıkların risklerine değinilirken, ilginç tespitler de yapıldı. Hzırlanan raporda “Yeni kripto varlık birimlerinin yaratılması (madencilik) olanağı yüksek elektrik tüketimine sebep olmakta ve bu da küresel ısınmayı artırmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’de yerli ve yabancı toplam kripto para platformu sayısının 40 olduğu bildirilen raporda; 6 Mayıs tarihi  itibarıyla Türk kökenli alım satım platformlarında toplamda 28 milyar Türk Liralık  işlem hacmi yapıldığını bildirdi.

Kripto paralardaki risklere dikkat

Milliyet gazetesinin açıkladığı ‘Kripto Raporu’nda, kripto varlıkların ‘avantajları ve riskleri’ ayrı başlıklar altında masaya yatırılırken, ülkede kripto paraların işlem hacimleri ile ilgili ilk defa somut veriler sunuldu.

Merkez Bankası...