24 / 04 / 2024

merkez bankası verileri

merkez bankası verileri

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında ekonomideki son durumu değerlendirdi. Muratoğlu, yeni sistemin bankaları emlakçı yaptığını belirtti.

İstanbul'da konutta balon var mı?

Merkez Bankası’nın hazırladığı konut fiyat endeksi bu Çarşamba yayımlandı. Merkez Bankası verilerine göre son bir yılda İstanbul’da konut fiyatları yüzde 29 oranında artış göstermiş.

Ev fiyatları yüzde 40 yükseldi!

İnşaat malzemeleri satışı geçen seneye göre bu yıl yüzde 5 azaldı. Bunda inşaat malzemelerinin fiyatının ortalama yüzde 40 civarında yükselmesinin payı bulunuyor.

Türkiye 2014'de 12 milyar dolar dış borç ödedi!

Türkiye 2014 yılında 11 milyar 933 milyon dolar dış borç ödedi. Türkiye 2014 yılı dış borç ödemeleri ile Merkez Bankası 'nın verileri kapsamında yayına sunuldu.

Cari açık eylülde 2 milyar 224 milyon dolar oldu!

Cari açık eylülde 2 milyar 224 milyon dolar oldu. Türkiye'nin cari işlemler açığı 2014 yılı eylül ayında 2 milyar 224 milyon dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 46 milyar 731 milyon dolar oldu.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları arttı!

Merkez Bankası, 2013 yılı kasım ayına ilişkin Türkiye'nin Uluslararası Yatırım Pozisyonu ( UYP ) verilerini açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre Türkiye' nin yurt dışı varlıkları arttı...

2008'in ilk 3 ayında 33.5 milyar YTL konut kredisi kullanıldı

Merkez Bankası verilerine göre, yılın ilk 3 ayında tüketici kredileri kapsamında, konut kredileri 33 milyar 572 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 762 milyon YTL,diğer krediler 31 milyar 388 milyon YTL olarak hesaplandı.

Merkez Bankası: Cari açık nisanda 5,4 milyar dolar!

Merkez Bankası (TCMB) verileri kapsamında Nisan ayında cari işlemler hesabında açık, 5 milyar 404 milyon dolar oldu.

Dolar duyanı buz kestirdi! Yıl sonunda resmen tam bu kadar olacak! Merkez Bankası verileri... Peş peşe açıklandı!

Milyonlarca kişi, piyasalarda yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Dolar duyanı buz kestirdi! Yıl sonunda resmen tam bu kadar olacak! Merkez Bankası verileri... Peş peşe açıklandı!

Flaş gelişme… Merkez Bankası açıkladı! Yıl sonunda enflasyon ve dolar ne kadar olacak?

2023 yılına yönelik dolar ve enflasyon tahminlerini değiştiren Merkez Bankası,  Piyasa Katılımcıları Anketi’nden çıkan verileri açıkladı. Yıl sonunda dolar, enflasyon, faiz beklentilerinde şok gelişme… İşte ayrıntılar…

Merkez Bankası rezervleri 120 milyar 359 milyon dolara geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervlerinin bu haftaki verileri belli oldu. Merkez Bankası rezervleri 120 milyar 359 milyon dolara geriledi!

Merkez Bankası çok önemli verileri vatandaşlarla paylaştı

Merkez Bankası tarafından Türkiye'nin yatırım şemasına ilişkin önemli veriler vatandaşlarla paylaşıldı.

Merkez Bankası çok önemli verileri yayınladı! Ciddi bir gelişme var

Merkez Bankası tarafından Eylül 2022 dönemine ait özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu gelişmeleri yayımlandı. Borçlarda ciddi bir gerilime olduğu görüldü.

Merkez Bankası kritik verileri açıkladı! Merkez Bankası rezervleri 101,9 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri açıklandı. Bu hafta bir önceki haftaya göre 5 milyar 718 milyon dolar değer kaybederek 101 milyar 941 milyar dolara kadar düştü.

Merkez Bankası swap verilerini günlük yayımlayacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), swap işlemleri ve BIST nezdindeki Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda gerçekleştirilen TL uzlaşmalı vadeli döviz işlemlerine ilişkin akım ve stok verileri yayınlamaya başlıyor.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

merkez bankası verileri Haberi

merkez bankası verileri

Valla nasıl olsun? Algı operasyonları, bilgi kirliliği, uydurma haberler, neye hizmet ettiği belli lâkin geleceği olmayan kararlarla ite kaka gidiyor işte... 


İktidar borsaya destek atarak moralleri yükseltmeye çalışıyor ama iş faiz ile dövize gelince hesap tutmuyor. Yandaş olmanın gereği haber yoksa uydurup yazmaktır. Neymiş? Mevduatta yüksek faiz almak için sürekli banka değiştiren 50 bin mudi izlemedeymiş. Engel olacaklarmış! Bankalar bu parayı kabul etmeyecekmiş. Bu durum şimdiden faizleri düşürmüş. Cehalet işte! 


Düşünün bunun gibi haberleri yapan dünyevi gerçeklerden uzak kimseler ekonomi basınıyım diye ortalıkta dolaşıyor. Her kuruş için beş takla atan bankalar kendisine gelen parayı kabul etmeyecekler! Mevduat sahipleri banka değiştiremeyecek? Yabancı istediği bankayı seçemeyecek. Nasıl bir dünya hayal ediyorlar acaba? Böyle bir karar düşüncesiyle bile piyasalar toz duman olur, Dolar her...