29 / 03 / 2024

merkez faiz indirimi

merkez faiz indirimi

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Güngör Uras bugün köşesinde " Bahar rüzgarı esmeye devam " başlıklı yazısına yer verdi. İşte Güngör Uras'ın bugünkü köşe yazısı..

Konut kredisinde faizin dibi % 1.28, taşıtta % 1.45'e indi

Merkez'in faiz indirimine devam edeceği beklentisi ile bankaların faizleri düşürme yarışı hızlandı. Anadolubank konut kredisi faizini % 1.28'e indirdikten sonra Akbank da taşıtta faizi % 1.45'e çekti..

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

Avrupa Merkez Bankası’nın gündeminde faiz indirimi yok!

Büyümenin 2024 yılında hız kazanacağını belirten Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faiz oranlarını indirmenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

Merkez Bankası faiz artırımı ne demek? O isim tek tek açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubat ayında faiz oranlarında piyasaların beklentisi faiz indirimi yaptı. Asrın felaketinden önce faiz indirimlerine ara verileceği düşünülürken yaşanan gelişmeler sonrası TCBM politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,50'ye indirdi. Para Piyasaları Uzmanı İsla

Merkez Bankası kararı sonrası Türk ekonomisini neler bekliyor?

Merkez Bankası politika faizini bugün 50 baz puan daha düşürerek yüzde 8,5'e indirdi. Depremin ardından piyasada faiz indirimi beklentisi artmıştı.

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor!

Geleneksel (yaygın) bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti resmen yükseltildi. İşte geleneksel bitkisel üretim için faizsiz kredi ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Faiz kararı sonrası piyasalarda en çok hangi hisse kazandırdı

Merkez Bankasının faizi 10,5’e indirmesi ile gözler borsaya döndü. Faiz indirimi kararının ardından piyasalar hareketlenirken hangi hissenin değerinde düşüş oldu hangi hissede değer arttı? Borsa’da bundan sonra neler olacak?

Merkez Bankası'nın kararına ekonomistler ne dedi? İndirim furyası ne zaman bitecek?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı beklentinin üzerinde geldi. Ekonomistler sıradan vatandaşın, dünya merkez bankalarının tersine bir politika uygulayan  Merkez Bankası'nın indirim kararından nasıl etkileneceğine dikkat çekti.

Merkez Bankası yine faiz indirecek! Piyasa bu haberle çalkalandı

Bu hafta toplantı yapacak küresel merkez bankalarından toplamda 500 baz puan faiz artışı beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yine faiz indirimi kararı bekleniyor.

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

Bloomberg HT’nin yapmış olduğu ankette Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 22 Eylül 2022’de yapacağı toplantıdan 50 baz faiz indirimi sonucu çıktı. İşte detaylar…

Faiz indirimi sonrası ekonomiyi neler bekliyor? İşte kredi faizlerinin düşeceği tarih!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaların yakından takip ettiği faiz kararını geride bıraktığımız perşembe günü açıkladı.

Kredilerde yeni dönem! Merkez Bankası’ndan düzenleme geldi!

Ağustos toplantısında sürpriz bir şekilde faiz indirimi kararı alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi faizleri ve büyüme oranlarına ilişkin yeni düzenlemeler açıklandı. İşte detaylar...

merkez faiz indirimi Haberi

merkez faiz indirimi

Bahar Rüzgârı esmeye devam ediyor. Haftaya iyimser başlıyoruz.


Geçen haftanın rüzgârı bu haftayı etkileyecek. Geçen hafta ekonomide moralleri düzelten önemli gelişmeler oldu.


1) Merkez faiz indirimine başladı

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı, işe başladığının ertesi günü faiz koridorunun tavanında yarım puanlık bir indirim açıkladı. Bu açıklama, faiz indiriminin bundan sonra da devam edeceği bekleyişinin kapısını açtı.


Daha önceleri ‘faiz indirilmemeli, artırılmalı’ diyenler bile, şimdilerde faiz indirimi bekleyişinde. Ne var ki, Merkez’in sembolik faiz indiriminin kredi ve mevduat faizlerini nasıl etkileyeceği henüz belli değil. Henüz uygulanan mevduat ve kredi faizlerinde indirim işareti yok.


2) Konut satışları iyi gidiyor

Bu yılın ilk 3 ayında 300 bin konut satıldı. Konut satışları geçen yılın ilk 3 ayındaki satışların az da olsa üzerinde. Satışların yaklaşık yüzde 45’i yeni konut satışı. 140...