28 / 03 / 2024

merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş

merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BES’te avans kullanımından, yaş sınırına kadar birçok yapılmıştı. Yapılan yenilikler ile BES, çalışanlar için daha cazip hale gelirken, sistemden çıkanların da yeniden BES'e katılabileceği açıklandı.

Apartmanlarda ortak alan tadilatı için oylama gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızda merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Tüm daireler kombi sistemine geçti. Kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Baca kanalını yıkmak istiyorum. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Bireysel kredilerin yüzde 33'ü konut kredilerinden oluştu!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi nisan ayı bülteni yayımlandı. Verilere göre; bireysel kredilerin yüzde 33'ü konut kredilerinden oluştu.

Bireysel kredilerin yüzde 33'ü konut kredilerinden oluştu!

TBB Risk Merkezi'nin "Mart 2020 Bülteni" sonuçlarına göre, Bireysel kredilerin yüzde 45'ini ihtiyaç kredileri, yüzde 33'ünü konut kredileri, yüzde 18'ini kredi kartları ve yüzde 4'ü taşıt kredilerinden oluştu. 

Bireysel nitelikli kredilerde en yüksek artış konut kredilerinde oldu!

TBB Risk Merkezi aylık bülteninin temmuz sayısı yayımlandı. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 21 ile konut kredilerinde gerçekleşti.

Merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş adımları!

Kimi apartmanlarda ısınma sistemleri merkezi, kimi apartmanlarda ise ferdi ısınma sistemli oluyor. Peki, merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş nasıl yapılır?

Temmuz'da bireysel kredilerin yüzde 37.4'ünü konut kredileri oluşturdu!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi Aylık Bülteninin temmuz sayısı yayımlandı.Temmuz ayı itibarıyla bireysel kredilerin yüzde 37,4'ünü konut kredileri oluşturdu.

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi?

Apartmanlarda ısıtma sistemi; merkezi sistemden ferdi sisteme dönüşebildiği gibi ferdi sistemden merkezi sisteme de dönüştürülebilir mi? Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi? İşte yanıtı..

Üsküdar metrosu Türkiye'deki ilk akıllı metro olacak!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun gelecek yılın son çeyreğinde açılacağını söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Türkiye'nin ilk akıllı metrosu olacak. Vatmanı olmadan merkezi sistemden kumanda edilerek vagonlar hareket edecek" dedi.

Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, ferdi ısınma sisteminden merkezi ısınma sistemine geçilir mi? Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanlarda merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemli ısınma uygulamasına geçilebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? İşte bireysel ısınmaya geçmek için gerekenler..

merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş Haberi

merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor.


Maliklerin talebi üzerine, kanunen merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçilebiliyor. Peki, Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş nasıl olur? Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?


Merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemle ısınma uygulamasına geçilebilmesi için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Merkezi ısıtmadan bireysel ısınmaya geçiş ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor: 


Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş..

Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. 


Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma...