19 / 04 / 2024

Mersin 2015 projeleri

Mersin 2015 projeleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 2015 yılında kaynakların verimli kullanılması adına yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle hizmet dolu bir yıl geçirdiği ve bu çalışmalarla kentin çehresinin değiştiği bildirildi.

Mersin’de çöpten enerji üretilecek!

Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemi’nin 1. Etabı olan Elektrik Enerjisi Üretim Sistemi’nin açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı...

Mersin'in yeni yolları hizmete açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Her yere eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarını gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez mahallelerin yanı sıra ilçelerdeki çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin'e bu yıl yapılacak projeler!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, genel olarak; yol bakım ve onarımı, asfaltlama, sinekle mücadele, park-bahçe hizmetlerinin ön plana çıktığı hal kompleksi, otogar, atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon sistemi gibi büyük projeler yapacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarını sürdürüyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, kent merkezi, ilçe ve köylerde, yol, alt yapı ve genişletme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin birçok noktasında yol çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can. 2015 yılında yapacağı bazı projeleri anlattı Başkan Şevket Can. 2015 yılında Tarsus'a ayrı bir de güzellik katacaklarını söyledi.

Mersin'in 2015 projeleri ve yatırımları açıklandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yılı sona ererken, geride kalan 9 ayda yaptıkları çalışmalar ve 2015 yılı projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden mimari projelere destek!

Belediye tarafından başvuru sahiplerine ücretsiz verilecek ve uygulaması denetlenecek olan bu projelerin, yapılacak inşaatlarda özel proje uygulanmak istenmesi durumunda ise yürürlükteki mevzuat uyarınca ilçe belediyesi tarafından onaylanacağı belirtildi.

Mersin turizm sektöründe yeni projelere odaklanacak!

Kentin en büyük sorunu olarak işsizliği gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2015 yılında işsizlikle mücadele için sanayi, tarım ve turizm sektörlerinde yeni projelere odaklanacaklarını ifade etti

Mersin kıyıları yeniden kazanılacak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin'in en plansız kıyı kullanımıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "2015 yılı başı itibariyle kıyılardaki kamuya ait alanların hepsini Valilikten talep ettik" dedi

Mersin'de göç çarpık kentleşmeyi getirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yazılı açıklamasında; kentin, nüfus olarak en hızlı büyüyen ve bıına bağlı olarak da yerleşim alanı anlamında çabuk genişleyen illerin başında geldiğini belirtt.

Mersin çarpık kentleşme kurbanı!

Akdeniz'in en güzel sahil kentlerinden Mersin'in silueti, plansız çalışmalar ve çarpık kentleşme nedeniyle yok oluyor. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Deveden konu ile ilgili açıklama yaptı.

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

8 Nisan Dünya Romanlılar Günü dolayısıyla Roman milletvekili ve vatandaşlarla bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ'nin Roman vatandaşlar için konut projeleri yürüttüğünü dile getirdi. 

Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazileri TBMM gündeminde!

2015 yılının Ocak ayından 2020 yılının Ekim ayına kadar geçen sürede Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazilerine dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Si Yapı'dan 2017'de yüzde 100 büyüme hedefi!

Mersin'de altı yıldan beri yapı sektöründe faaliyet gösteren Si Yapı; konut, AVM, hastane, okul, yurt binası gibi yapıların mekanik tesisat uygulama işlerinin yanı sıra inşaat projeleri de gerçekleştiriyor

Eski Mersin Otogarı'na bilim ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Mersin'e yeni üst geçit!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de ilk defa hayata geçirilen bat-çık projeleri dışında şehirde bir ilki daha gerçekleştirerek asansörlü, yürüyen merdivenli üst geçidi yakın zamanda Mersinlilerin hizmetine sunacak.

Mersin yatırım projeleri meclis gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin yatırım projelerini meclis gündemine taşıdı. Şimşek, Mersin'e vadedilen, projelerin akıbetini sordu..

Mersin Demokrasi Kavşağı Bat-Çık projesinin yüzde 60'ı tamam!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyenin kentte hayata geçirdiği projeleri yerinde inceledi

Mersin Kaşdişlen Kültür Merkezi açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliği ile 18 Ekim 2015’te temeli atılan ve yapımı tamamlanan Kaşdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Mersin Erdemli'de imar kaynaklı sıkıntı var!

Mersin Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bölgeki projeleri ve yatırımları anlattı. Tollu, ''İlçemizin altyapı sorunları hayli fazlaydı, çözdük. Yedi yılda 700 kilometre yol yaptık. Yol yapım çalışmalarımızı bu yıl bitireceğiz'' dedi.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

Mersin Silifke Kentsel Tasarım Projesi için düğmeye basıldı!

Mersin’de Silifke ve Atatürk Caddesi’nde yapılması düşünülen kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu için düğmeye basıldı.

Mersin'de çarpık yerleşim alanları kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentleşmeyi sağlamak amacıyla çarpık yerleşim olan bölgelerin yeniden planlayarak dönüşümle yenileme projeleri geliştirmenin şart olduğunu belirtti.

Mersin 2015 projeleri Haberi

Mersin 2015 projeleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 2015 yılında kaynakların verimli kullanılması adına yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle hizmet dolu bir yıl geçirdiği ve bu çalışmalarla kentin çehresinin değiştiği bildirildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, geride bıraktığımız 2015 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözünden hareketle başlattığı merkez ve kırsalda kalkınma hamlesiyle kenti geleceğe hazırladığı belirtildi. Mersin’in kültürel, coğrafi ve sanatsal güzelliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak için kültürel etkinliklerden festivallere uzanan geniş bir yelpazede organizasyonlar gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve kırsalda başlattığı kalkınma hamlesinde uzun yollar kat etti.


"ULAŞIMDA BÜYÜK ATILIM"

Mersin’in ulaşım sorununa çözüm bulmak ve Mersin’in ulaşım altyapısını oluşturmak amacıyla 2015’te Ulaşım Master Planı’nı tamamladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu projelerden en önemlisi olan Tulumba...