25 / 04 / 2024

mersin akdeniz kentsel dönüşüm

mersin akdeniz kentsel dönüşüm

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Mersin Akdeniz'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Mersin Akdeniz'de yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bölge sakinleri tarafından uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bölge sakinleri çalışmalardan çok memnun. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

TOKİ, Mersin'in Akdeniz ilçesinde toplu konut inşaatı için çalışmalara başladı. Proje dairende 415 dairenin yıkımına başlandı.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Mersin'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mersin Akdeniz'de bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm için adım atıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, "Akdeniz'imizin modern bir kent haline dönüşmesi yolunda yapacağımız çalışmaları, önceliklerimizi ortaya koyduk ve bu çerçevede Barış ve Bahçe mahallelerimizde bir kentsel dönüşüme başlama kararı aldık" dedi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde 5 mahallede başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Uluslararası Limanı'nın yanı sıra Serbest Bölge, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve kent çarşısı bulunan Akdeniz ilçesi, kentsel dönüşümle modern yapılara kavuşmak için gün sayıyor.

Mersin Akdeniz'in çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Gültak'ın o açıklamaları...

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, vatandaşların da rızasıyla ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, “El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder” dedi.

Mersin Akdeniz'deki eski binalar yıkılmalı!

Mersin Akdeniz ilçesi Bahçe Muhtarı Mehmet Dane, mahallesindeki metruk binaları, altyapı sorunlarını, belediye ile beraber yürüttükleri hizmetleri anlattı.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu!

Akdeniz Belediyesi bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde kentsel dönüşüme konu olan mahallelere ilişkin uygulama ve işlemleri gerçekleştirecek.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Akdeniz Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan meclis toplantısının 2’nci birleşimini gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan meclis toplantısına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk başkanlık etti.

Mersin Akdeniz'de 3 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor!

Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan Barış, Bahçe ve Mahmudiye mahalleleri, ’Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’ ilan edildi. İmar ve Çevre Komisyon Raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...

Mersin'deki kentsel dönüşüm konutları 2024'ün ikinci çeyreğinden sonra teslim edilecek!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak yaptığı açıklamada 415 konut ve 50 dükkanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını 2024 yılının 2. çeyreğinden sonra tamamlayıp vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi.

Mersin'de 3 bin metrekarelik imarlı arsa satılacak! İhalesi 23 Ağustos'ta!

Mersin İli Akdeniz Belediye Başkanlığı, Mersin Akdeniz'de yer alan sanayi depolama alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediyeden imarlı arsa fırsatı! Kaçırmayın!

Mersin İli Akdeniz Belediye Başkanlığı, Mersin Akdeniz'de yer alan 3 bin metrekarelik arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Mersin Akdeniz kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm tepkisi!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik tepkilerini dile getirdi. 

Mersin Akdeniz'de ilk temel atma 2022'de!

Mersin Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm sevinci!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Mersin Akdeniz'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Mersin'de 9.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası ve arsası!

Mersin 6. İcra Dairesi Mersin Akdeniz'de yer alan fabrika binası ve arsasını 9 milyon 826 bin 303 TL bedelle satışa çıkardı.

Mersin Akdeniz'de yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bölge sakinleri tarafından uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bölge sakinleri çalışmalardan çok memnun. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

TOKİ, Mersin'in Akdeniz ilçesinde toplu konut inşaatı için çalışmalara başladı. Proje dairende 415 dairenin yıkımına başlandı.

mersin akdeniz kentsel dönüşüm Haberi

mersin akdeniz kentsel dönüşüm

Milliyet Gazetesi Eren Aka, bugün kaleme aldığı "Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi?" isimli yazısında Mersin Akdeniz'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kaleme aldı. "Akdeniz’de büyük dönüşüm başladı." diyerek yazısına başlayan Aka devamında şunları kaleme aldı. 

Barış Mahallesi sakinleri, yıllardır yaşadıkları mahalleyi tamamen değiştirip, kent yaşamının sağladığı konfora, huzur ve düzene kavuşmalarını sağlayacak devrim niteliğindeki kentsel dönüşüm projesinden duydukları sevinç ve memnuniyetlerini dile getirdi. Barış Mahallesi’nde yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına dün itibarıyla başlandı. Toplam 415 konutluk projede mahalle sakini vatandaşların yüzde 87’siyle arsa bazında anlaşma sağlandı, TOKİ’ye tapu devir işlemlerinde de yüzde 62’ye ulaşıldı.

Takas veya nakit anlaşma sağlanıp evlerini boşaltan Barış Mahallesi sakinlerine kira yardımları yatırıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen projeyle ayrıca 45 dükkân,...