26 / 04 / 2024

mersin binaları

mersin binaları

Prof. Dr. Selim İnan, Mersin Körfezi'ndeki depreme dikkat çekerek, Akdeniz'de meydana gelebilecek büyük ölçekli bir depremde Erdemli-Mersin-Tarsus arasında gevşek zemin üzerine çok katlı yapılanma nedeniyle büyük hasarlara neden olabileceğini açıkladı.

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

Mersin'in muhtarlık binaları çağdaş mimariyle yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçede bulunan tüm muhtarlık binalarını yeniliyor. Yeni binalar çağdaş mimariyle yeniden inşa edilecek.

Mersin Erdemli'de riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde güvenliği tehdit eden yapıların yıkım işleri aralıksız devam ediyor.

Mersin Erdemli'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde çevre halkının sağlığını tehdit eden yapılar, Erdemli Belediyesi ekibi tarafından yıkılıyor. 

Mersin Akdeniz'de metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde metruk binaların yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyor. 

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalar kontrol ediliyor!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkım kararı verilen binalar için asbest kontrolü yapılıyor. 

Mersin Marina'daki bina ve tesislere yürütmeyi durdurma kararı!

Mersin Marina’ya son bir senede yeni ilave tesisler ve binaların yapılmasına yönelik işletme gerekli izinleri almıştı. Mersin 2'nci İdare Mahkemesi bir süre önce tesislere yönelik ‘yürütmeyi durdurma' kararı aldı...

Mersin’deki metruk binalar yıkılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından terk edilmiş metruk binaların yıkım çalışmaları başladı.

Mersin'de tarihi eserin dibine apartman diktiler! 

Mersin Mezitli’de Solî Pompeiopolis Antik Kenti’nin çevresine binalar inşa edildi. Bu durumu görenler tarihin katledilmesine isyan ederek tepki gösterdi. 

Mersin Silifke'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin’in Silifke ilçesinde, ilçe sınırları içerisinde bulunan, emniyet ve sağlık açısından risk taşıyan metruk binalar yıkılıyor.

Mersin'de metruk binalar yıkılıyor!

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin'de çökme riski bulunan harebe yapılar yıkılıyor. Çalışmalar kapsamında terk edilmiş 3 metruk binanın daha yıkımı gerçekleştirildi.

Mersin'de yeni binaların temeli atıldı!

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ihalesi gerçekleşen, 4 adet yeni ilk müdahale ekip binası, 1 adet yeni yangın gözetleme kulesi ile 2 adet yangın gözetleme kulesi büyük onarım işinin inşaatlarına başladı.

Mersin'de dere yataklarındaki binalar yenilenecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dere yataklarındaki binalarda kentsel dönüşümün gerçekleşebileceğini söyledi.

mersin binaları Haberi

mersin binaları

Prof. Dr. Selim İnan, Mersin Körfezi'ndeki depreme dikkat çekerek, Akdeniz'de meydana gelebilecek büyük ölçekli bir depremde Erdemli-Mersin-Tarsus arasında gevşek zemin üzerine çok katlı yapılanma nedeniyle büyük hasarlara neden olabileceğini açıkladı. Bu nedenle bu bölgelerde bir an önce yeni bir imar planı hazırlanması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. İnan, ayrıca çok katlı bina yapımından biran önce vazgeçilmesi ve eski yapılmış binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.  Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim İnan. 30 Temmuz Perşembe günü Mersin Körfezi' nde meydana gelen depremin nedeni. Mersin ve yakın yöresinin deprem potansiyeli ile ilgili bir değerlendirme yaptı. 30 Temmuz 2015 tarihinde saat 01.00.55 de Adana. Hatay, Gaziantep ve özellikle Mersin kıyı kesiminde oturanların yakından...