29 / 03 / 2024

mersin ev yardımı

mersin ev yardımı

Mut Kaymakam Akyüz: "Bu projede yaklaşık 1 milyon 700 bin lira kaynak kullanılarak maddi imkanları yetersiz 63 aile ev sahibi yapıldı" dedi.

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Aile Bakanlığından son dakika açıklaması: Çalışan ya da ev hanımı tüm kadınlara 4 bin TL mi verecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin lira yardım" haberlerine dair açıklama yaptı. İşte bakanlığın o açıklaması...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere 1.700 TL maddi yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi çocuklu aileler için bir maddi yardım programı başlatmıştır. Bu program sayesinde, belirli başvuru şartlarını karşılayan ev hanımları ve çalışan kadınlar, aylık olarak 1.700 TL maddi yardım alabilecektir.

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? 

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinin detaylarını merak ediyor. Peki, Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? İşte detaylar...

mersin ev yardımı Haberi

mersin ev yardımı

Mersin'in Mut ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahipleri için yaptırılan daireler, ailelere törenle teslim edildi.  


Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Yazalanı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan konutların anahtar tesliminde yaptığı konuşmada, "sosyal devlet" anlayışıyla yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyledi. 


Engelli, dul ve bakıma muhtaç 63 aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Akyüz, "Evi olmayan ya da yaşam koşulları açısından dezavantajlı durumdaki ailelere yönelik yapılan sosyal konutlar hak sahiplerine teslim edildi. Bu projenin gerçekleştirilmesi sürecinde yaklaşık 1 milyon 700 bin lira kaynak kullanılarak maddi imkanları yetersiz 63 aile ev sahibi yapıldı" diye konuştu. 


Devletin her zaman yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduğunu vurgulayan Akyüz, yardıma muhtaç bütün kesimlerin daha huzurlu ve mutlu olması için...