19 / 04 / 2024

Mersin imar planları 2018

Mersin imar planları 2018

Mersin’in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Şevket Can, bazı mahallelerin imar durumunu düzelterek, gelişmesinin önünü açtıklarını dile getirdi. 

Mersin'de yeni imar planları hazırlanıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde ele alınan 1/5 binlik imar önemli olduğunu açıkladı.

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

Mersin yeni imar planlarını bekliyor!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 23 No’lu Madencilik ve Mineral Ürünler Meslek Komitesi üyeleri, Mersin'de yeni imar planlarının beklendiğini açıkladı.

Yücel Çelikbilek'ten imar planları değerlendirmesi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Meclisi’nde onaylanan imar planları hakkında bilgilendirici açıklama yaptı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

Altınkum'da imar planları iptal edildi!

Altınkum bölgesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planları yoğun yapılaşma içerdiği için mahkeme tarafından iptal edildi.

Sinop'ta imar planları askıda!

Sinop Belediye Başkanlığınca uzun süredir üzerinde çalışılan ve ihale ederek yapımları tamamlanan milad olarak sayılan imar planları Belediye Meclisince oy birliği ile onaylanarak bir aylık askıya alındı.

Mersin imar planları 2018 Haberi

Mersin imar planları 2018

Cetvel olarak bilinen Bağlar, Gaziler ve Yeni Mahalle’ye hizmet götürmek için imar değişikliğine gitmek zorunda olduklarını dile getiren Başkan Can, bu mahallelerin güzelleşeceğini belirterek, "Bizler Yeni Mahalle, Bağlar ve Gaziler Mahallelerine neler yapılabileceği hususunda çalışmalar yaptık. İmar durumu değiştirilmediği müddetçe Cetvel olarak bilinen, Yeni Mahalle, Bağlar ve Gaziler Mahallelerimiz bu şekilde kalabilirdi. Bizler Cetvellilerin duası ve desteğiyle bu güne geldiğimizi biliyoruz. 1994 yılından bu yana destekleyen, desteklemeyen bütün hemşerilerimizin gönlünü alarak bu güne geldik.  Tarsus Belediyesi olarak Yeni Mahalle’ye, Gaziler Mahallesi’ne hiç bir şey yapmadı diyenlere seslenmek istiyorum; imar durumu düzletilmeden Cetvel’e hiçbir şey yapılamazdı. Biz bunu başardık" diye açıklamalar yaptı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Başkan Can, "Yeni Mahalle’de sokaklar dar, yeşil alan yok, arsalar 100-150 metre kare....