19 / 04 / 2024

mersin imar planları

mersin imar planları

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Çalışmaları yakından takip eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak çalışmalarda son durum hakkında bilgi verdi. 

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

Mersin'de 3 mahallenin imar durumu düzeltildi!

Mersin’in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Şevket Can, bazı mahallelerin imar durumunu düzelterek, gelişmesinin önünü açtıklarını dile getirdi. 

Mersin'de 1/5000’lik imar planına itiraz tarihi yarın sona eriyor!

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ikinci kez askıya alınan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik Revizyon Nazım İmar Planı’na yeniden itiraz etmek için başvuru süresinin 7 Eylül 2018 tarihinde sona ereceğini dile getirdi.

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın 1. Etabı kabul edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını onayladı.

Mersin'de imar planlarına yapılan itirazlar inceleniyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Haziran Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi'nde 36 madde masaya yatırıldı.

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı’yla ilgili tüm merak edilenler!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Solak yeni imar planı hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.

Mersin'de imar planları değişiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde onaylanan ’1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’nun, kent için önemli bir adım olduğunu açıkladı. 

Mersin'de özel proje alanları ile modern bir kent inşa edilecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında çalışmalarını başlattığı ve 06.02.2018 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edilen 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’yla Mersin'de modern bir kent inşa edilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Şubat ayı toplantısı 1. birleşimi yapıldı. İşte gündem maddeleri...

Mersin'de yeni imar planları kabul edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Olağanüstü Meclis Toplantısında, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili karar kabul edildi. 

Mersin'in imar planı çalışmalarında önemli adım!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mart Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti, işte gündem maddeleri...

Mersin'de dere yatakları denize kadar açılacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediye başkanları ve kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda dere yataklarının denize kadar açılması kararı alındı.

Mersin'de yeni imar planları onaylanmalı!

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, kentin imar planlanın onaylanmaması nedeni ile birçok fırsatın kaçırıldığını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir'in Temmuz ayı toplantısına, şu anda İmar Komisyonu’nda olan 1/50 Binlik Çevre Düzeni Planı’nın meclis üyelerine CD olarak verilmesiyle dışarıya bilgi sızabileceği yönündeki tartışmalar damga vurdu.

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

Mersin yeni imar planlarını bekliyor!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 23 No’lu Madencilik ve Mineral Ürünler Meslek Komitesi üyeleri, Mersin'de yeni imar planlarının beklendiğini açıkladı.

Yücel Çelikbilek'ten imar planları değerlendirmesi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Meclisi’nde onaylanan imar planları hakkında bilgilendirici açıklama yaptı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

Altınkum'da imar planları iptal edildi!

Altınkum bölgesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planları yoğun yapılaşma içerdiği için mahkeme tarafından iptal edildi.

Sinop'ta imar planları askıda!

Sinop Belediye Başkanlığınca uzun süredir üzerinde çalışılan ve ihale ederek yapımları tamamlanan milad olarak sayılan imar planları Belediye Meclisince oy birliği ile onaylanarak bir aylık askıya alındı.

mersin imar planları Haberi

mersin imar planları

Mersin'de, imar sorunundan sonra Mersin'in en büyük problemin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Yıllarca kandırmışlar. Hiçbir plan yapmamışlar, şehir 20 yıldır köy gibi kalmış. Bugüne kadar herkesin korktuğu ve kaçtığı kentsel dönüşümü başlattık" dedi.

Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre; Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Bölgenin en büyük sorunlarından biri imar sorunu. Hala Kazanlı, Karaduvar, Karacailyas, Güneş, Şevket Sümer gibi mahallelerimizi yakinen ilgilendiren yıllardır yapılmamış olan imar sorunundan söz ediyorum. Tarım görüşü geldi. Yaklaşık 8 ay geçti. Umarım yakında Büyükşehir Belediyesi 2. etap dediğimiz 1/5000'lik imar planları hızlı bir şekilde yapar, biz de 1/1000'liklerini yapar, geçiririz. Birçok insanımız ruhsat bekliyor. Umarım bu imar planları bir an önce biter...