23 / 04 / 2024

Mersin imar

Mersin imar

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 23 No’lu Madencilik ve Mineral Ürünler Meslek Komitesi üyeleri, Mersin'de yeni imar planlarının beklendiğini açıkladı.

Mersin'in imar planı çalışmalarında önemli adım!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mart Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti, işte gündem maddeleri...

Mersin Büyükşehir Meclisi Temmuz toplantısında imar konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Meclis Toplantısında 40 komisyon raporu ve 14 tane idari teklif görüşüldü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde imar görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, son oturumunda encümen ve komisyon üyelerinin seçimini gerçekleştirdi. Meclis toplantısının sonunda ise bazı meclis üyeleri 1/100 binlik imar planı ile ilgili görüş ve önerilerini meclis üyeleriyle paylaştı.

Mersin'de mahallelinin antenli köy isyanı!

Mersin'de, kentin yüksek bölümünde bulunduğu için radyo, televizyon ve telsiz vericilerine ev sahipliği yapan Kocahamzalı Mahallesi'nin sakinleri, yaşadıkları yerin halk arasında "antenli köy" olarak anılmasından rahatsız.

Mersin doğu girişi için çalışmalar hızlanacak!

Mersin Doğu girişi için çalışmalar hızlanacak. Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yılın son meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden mimari projelere destek!

Belediye tarafından başvuru sahiplerine ücretsiz verilecek ve uygulaması denetlenecek olan bu projelerin, yapılacak inşaatlarda özel proje uygulanmak istenmesi durumunda ise yürürlükteki mevzuat uyarınca ilçe belediyesi tarafından onaylanacağı belirtildi.

Mersin'de Kentsel Tasarım Çalıştayı tamamlandı!

Çalıştay boyunca Atatürk Parkı, Eski Marina, Stadyum, Yumuktepe, Muğdat Camii, Forum, Soli Doğu-Batı Pompeipolis ve Davultepe kıyı alanlarında çalışmalar sürdüren katılımcılar, elde ettikleri sonuçları düzenlenen toplantıda sundu.

Mersin İstanbul'a taşınıyor!

Mersin'in tanınırlığı ve marka değerinin arttırılabilmesi için 27-30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul'un Eyüp ilçesinde Feshane Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek fuara, "Marka Şehir Mersin" çalışmalarının yapılması kararı alındı.

Mersin çarpık kentleşme kurbanı!

Akdeniz'in en güzel sahil kentlerinden Mersin'in silueti, plansız çalışmalar ve çarpık kentleşme nedeniyle yok oluyor. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Deveden konu ile ilgili açıklama yaptı.

Nesim Ekinci: İnşaatçıların gözü Mersin imar planında!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci 'Mersin eğer bir dünya kenti olacaksa, büyük bir ilerlemeden bahsediyorsak, yurt dışından gelecek yatırımcılardan bahsediyorsak, arsa sıkıntısının çözülmesi gerekir' dedi.

Mersin'de yeni imar alanı sıkıntısı yaşanıyor!

Akdeniz Belediye Meclisi, haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Mersin'de yeni imar alanı sıkıntısı yaşanıyor. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, yeni imar alanlarının oluşturulması noktasında sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Mersin'de 1/5000'lik imar planı ticari yatırım alanlarını da kapsıyor!

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, sürüncemede kalan ve seçim sonrası görüşülmesi beklenen 1/5000'lik imar planının, ticari yatırım alanlarını da kapsadığını belirterek, "Ticaret seçim sonrasını beklemez

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Mustafa Gültak'tan imar planları için çağrı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, imar çalışmaları için çağrıda bulundu.

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Mersin Toroslar’da imar planları onaylandı!

Mersin Toroslar'da 6’ncı ve 7’nci etap 1/1000 ölçekli İmar Planları, Toroslar Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Mersin imar Haberi

Mersin imar

Kent içine sıkışıp kalan mermerciler, sanayi sitesi için imar planını bekliyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 23 No’lu Madencilik ve Mineral Ürünler Meslek Komitesi üyeleri, kent içinde gürültü ve çevreye yaydığı tozlar nedeniyle çevre kirliliğine neden olan mermercilik için kent dışında bir sanayi sitesi kurulmasını istiyor.


Mersin’de doğal taş sektörü her geçen gün büyüyor, ancak bu sektörde faaliyet gösteren firmaların üretiminin kent merkezine sıkışıp kalması en büyük sorunu oluşturuyor. Gerek gürültülü çalışma ortamı gerekse üretim sırasında çıkan tozlar nedeniyle oluşan çevre kirliliği, firmaları yeni bir arayışa sürüklüyor. Kent merkezinde faaliyet göstermek istemeyen firmalar, merkezden biraz daha uzak alanda doğal taş sanayi sitesi kurmayı planlıyor.


“Hedefimiz, kent merkezi dışında sanayi sitesi kurmak. İmar planlarının çıkmasını bekliyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Komite Başkanı...