16 / 04 / 2024

Mersin kentsel dönüşümü ne zaman başlayacak

Mersin kentsel dönüşümü ne zaman başlayacak

Geçtiğimiz günlerde Mersin Barış Mahallesi'nde çöken 2 katlı bir bina sonrası harekete geçen Akdeniz Belediyesi, kentsel dönüşümle ilgili ciddi bir anket yaparak, bu anket sonuçlarını basınla paylaştı.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Mersin'deki kentsel dönüşüm konutları 2024'ün ikinci çeyreğinden sonra teslim edilecek!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak yaptığı açıklamada 415 konut ve 50 dükkanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını 2024 yılının 2. çeyreğinden sonra tamamlayıp vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi.

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mersin Belediye Başkan Mustafa Gültak, Kıbrıs açıklarında meydana gelen depremin Mersin'nin farklı bölgelerinde de hissedilmesinin ardından kentte kentsel dönüşüm seferberliği başlamalı diye çağrıda bulundu.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm tepkisi!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik tepkilerini dile getirdi. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm sevinci!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Mersin Akdeniz'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Mersin Akdeniz'de yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bölge sakinleri tarafından uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bölge sakinleri çalışmalardan çok memnun. 

Mersin Akdeniz kentsel dönüşüm projesi yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Mersin'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinin yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim etmeyi planladıklarını dile getirdi.

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Mersin'in iki mahallesinde kentsel dönüşüm Eylül'de başlıyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Barış ve Bahçe mahallelerinde Eylül ayı içerisinde yıkımlar başlayacak.

Mersin kentsel dönüşümü ne zaman başlayacak Haberi

Mersin kentsel dönüşümü ne zaman başlayacak

Geçtiğimiz günlerde Barış Mahallesi'nde çöken 2 katlı bir bina sonrası harekete geçen Akdeniz Belediyesi, kentsel dönüşümle ilgili ciddi bir anket yaparak, bu anket sonuçlarını basınla paylaştı. Anket sonucuna göre mahalle sakinleri, borçlanmadan ve yerinde dönüşüme olumlu baktıklarını beyan ettiler. 

Mersin'de, geçen şubat ayında Akdeniz ilçesine bağlı Barış Mahallesi'nde bulunan 2 katlı eski bir bina çökmüş, olayda l'i ağır 5 yurttaş yaralanmıştı. Mahalledeki riskli bazı evler de boşaltılırken, eskiyen kentsel yerleşim alanlarının yenilenmesinin aciliyeti ortaya çıkmıştı. Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 50-60 yıllık hatta daha fazla ömre sahip ekonomik ömrünü tamamlamış evlerin yoğun olduğu Barış ve Bahçe mahallelerinde, 'Kentsel Dönüşüm Araştırma Anketi' yapıldığı aktarıldı. Akdeniz Belediyesinin, sosyal ve kültürel dokuya zarar vermeden, borçlandırmadan ve yerinden etmeden, hak sahipliğini değiştirmeden uygulamayı planladığı...