24 / 04 / 2024

mersin konut sektörü

mersin konut sektörü

Yalı Emlak yetkilisi Nurgül Öztürk, Mersin'deki konut sektörünü değerlendirdi. Öztürk "Mersin'de kısa bir süre içinde konut satışlarının yine eskisi gibi artacağını düşünüyorum" dedi.

İnşaat sektörü Mersin ekonomisini canlandıracak!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 14 No'lu İnşaat ve Emlak Komitesi Başkanı Hasan Engin, 2016'da Mersin ekonomisini canlandırabilecek en önemli sektörün inşaat olduğunu ve kentsel dönüşümle piyasalara hareket gelebileceğini söyledi.

Mersin'de konut fiyatları 2 kat arttı!

Mersin, konut fiyatlarının en düşük olduğu şehirlerdendi... Bir yıl öncesine kadar. Geçen yıl metropol ilçe Mezitli'de 100 bin liraya daire almak mümkündü... Denize yakın. Aynı daire şimdi 200 bin lira.

Aziz Ayyıldız: Mersin'de konut almanın tam zamanı!

TPD Şirketler Grubu ve Tual İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı A.Aziz Ayyıldız, "Mersin'de konut sektörü, siyasi belirsizliklerin hakim olduğu böyle bir dönemde kaliteli ürünleriyle hız kesmeden satış yapmaya devam ediyor" dedi.

Mersin'de konut satışları azaldı!

Mersin'de konut satışlarının azalmasını piyasada para dönmemesine bağlayan uzmanlar, önümüzdeki dönem bunun tersine dönebileceğini savundular. Mersin'de Hükümet projeleri ile birlikte şehrin her yerine yapılan inşaatlardaki hareketlilik satışlara yansımad

Mersin konut sektöründe Ortadoğu konsepti çoğalıyor!

Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerden gelerek Mersin' e yerleşen vatandaşların istekleri doğrultusun da yeni yapılan evlerde Orta doğu konut konseptine doğru bir geçişin yaşandığı bildirildi....

Mersin'de konut sektörü eski haline dönecek!

Yalı Emlak yetkilisi Nurgül Öztürk, Mersin'deki konut sektörünü değerlendirdi. Öztürk "Mersin'de kısa bir süre içinde konut satışlarının yine eskisi gibi artacağını düşünüyorum" dedi.

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Konut sektörü Babalar Günü kampanyasıyla hareketlendi!

Ramazan ayı ve Babalar Günü nedeniyle konut sektöründe kampanya yarışı yaşanıyor. Yaz aylarında durgunlaşan sektörde satışları hızlandırmak isteyen firmalar birer birer kampanyaları devreye almaya başladı.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

mersin konut sektörü Haberi

mersin konut sektörü

Mersin'e akın eden Arap turistlerle birlikte artan konut ve konut satışlarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Yalı Emlak yetkilisi Nurgül Öztürk "Mersin'de satın alma konusunda, Arap yatırımcılar ve Suriyelilerden dolayı iki yıldır artan bir süreç vardı. Araplarla yapılan konut ticaretinde Euro ve Dolar bazlı satışlar gerçekleştiği için yaşanan üzücü darbe olayından sonra Dolar'ın ve Euro'nun artması sonucu satışlar geçici olarak durgunlaştı. Hatta yaptığımız birçok sözleşme kaparo aldığımız halde ek bir süre istenilerek uzatma talebi süresine dönüştü. Çünkü yatırımcı biraz zaman kazanmak istiyor. Oysa ki Cumhurbaşkanımız, yaşanan bu konuların geçici olduğunu ve kimsenin panik yapmaması konusunda endişe edilecek bir konunun olmadığını sürekli televizyonlardan duyurdu. Ben de kısa bir süre içinde satışların yine eskisi gibi artacağını düşünüyorum" dedi. 


Kiralama konusunda ise bir...