19 / 04 / 2024

Mersin OSB

Mersin OSB

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli yaptığı açıklamada "Kent hızlı bir şekilde her gün büyümeye devam ediyor. Potansiyel olarak güçlü ve İstanbul'un alternatifi diyebilirim." dedi.

Mersin OSB’de 200 sanayici yatırım için bekliyor!

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Mersinli sanayiciler yatırımlarına ara vermeden devam edecek. 3’üncü OSB’de 200 sanayici yatırım için bekliyor” dedi.

Tarsus'a OSB kurulacak mı?

Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus'a organize sanayi bölgesi kurulup kurulmayacağı ile ilgili soruları meclise taşıdı. Kuyucuoğlu, dün TBMM Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu..

Mersin OSB'den sektörel kota uygulaması talebi!

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Ballı "Aynı sektörlerde faaliyet gösteren iş yerleri yan yana açılıyor ve hem pazar payı düşüyor hem de üretici zarara uğruyor. Bunu önlemek için sektörel bazlı kota uygulamasına geçilmesi gerek"

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB'nin temeli atıldı!

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı. Törende konuşan Bakan Varank, "Türkiye'nin Otomobili sayesinde 60 yıllık bir hayalin, gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahit olduk." dedi.

Mersin Tarsus OSB işçilerine konut müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler için TOKİ ya da belediye vasıtasıyla yaklaşık 5 bin kişilik konut projesi yapacaklarını kaydetti.

Mersin OSB'de 3'üncü etap çalışmaları başladı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 3. etabının yapımı için çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında 3'ün Organize Sanayi Bölgesi Ham Yol İnşaatı'nın temeli atıldı.

Mersin Tarsus Otoyolu için acele kamulaştırma yapılacak!

Mersin Tarsus Otoyolu Ayr.-Mersin OSB-D400 Otoyol Bağlantı Yolu yapımı çalışmaları kapsamında bazı gayrimenkuller Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak..

Mersin'de yeni OSB'ler kurulacak!

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de yeni organize sanayilerin kurulması için çalışmalar başladıklarını ve kentte  9 organize sanayi olacağını ifade etti. 

Mersin OSB’de 200 sanayici yatırım için bekliyor!

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Mersinli sanayiciler yatırımlarına ara vermeden devam edecek. 3’üncü OSB’de 200 sanayici yatırım için bekliyor” dedi.

Mardin 2. OSB'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Mersin 2. OSB alanına ait yol, içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek. İhalenin keşif bedeli 13 milyon 589 bin 200 TL olarak belirlendi.

Mersin-Tarsus OSB'ye otoban müjdesi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin otoban bağlantı sorununun, 2017 yılının ortalarında çözüleceğini söyledi.

Silifke OSB hizmet binası 2016'da açılacak!

Silifke OSB'nin hizmet binasının yapımını üslenen Müteahhit Şeref Özkamçı, Silifke OSB hizmet binasını 2016 yılının Ekim ayında teslim edeceğiz, bittiğinde Mersin ve çevre illerinde örnek olarak gösterilecektir dedi.

Mersin OSB'de kurulan AKY Technology Fabrikası hizmete açıldı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan AKY Technology Fabrikası, törenle hizmete girdi.

Mersin-Tarsus OSB, Türkiye’nin en çevrecisi olacak!

Türkiye’nin en çevreci OSB’si olmak için çalışmalarına hız veren Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSO), bu kapsamda öncelikli olarak deşarj ünitesi izni almak için temaslarını sürdürüyor.

Mersin, 3. OSB projesine otomotivcileri bekliyor!

Mersin Tarsus OSB, bakanlık onayı bekleyen 400 hektarlık genişleme bölgesi ile istihdamını 25 bin kişiye çıkarmayı planlıyor. OSB yönetimi bölgeyi özellikle otomotiv sektörüne açmayı düşünüyor.

Mersin OSB Haberi

Mersin OSB

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, "Kent hızlı bir şekilde her gün büyümeye devam ediyor. Potansiyel olarak güçlü ve İstanbul'un alternatifi diyebilirim. Konum olarak İzmit ve çevresi gibi yapılanmalara açık ve müsait bir alana sahip. Çalışmalar kontrollü bir şekilde devam ediyor ve ciddi yatırımların yapıldığını söyleyebilirim" dedi. 


Mersin sanayide büyüdü 


Sanayi kuruluşlarının ülkelerin bel kemiği haline geldiği çağımızda Mersin sanayi alanında son dönemlerde önemli bir büyümeye giderek istihdamı artırdı. Organize Sanayi Bölgesi, kapasite ve ekonomik rakamlar açısından Mersin'in ana damarlarından bir tanesi. Mersin sanayisinin sevilen ve her anlamda saygı duyulan ismi olan Sabri Tekli yaklaşık 40 yıldır iş hayatının içerisinde. Başkan Tekli, gayretli, özverili ve prensipli bir yönetici. 4 dönemdir MTOSB Başkanlığını yürüten Tekli, sanayici camiasının takdirini toplamış bir...