25 / 04 / 2024

Mersin Pamukluk Barajı

Mersin Pamukluk Barajı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yapımı devam eden Tarsus Pamukluk Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak, "Yaklaşık yüzde 84'ü tamamlanan projenin bir an önce bitirilerek faaliyete geçmesi amacıyla çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

TOKİ Mersin Pamukluk Barajı İkmal İnşaatı ihalesi 6 Ağustos'ta!

Mersin Pamukluk Barajı Sulaması İkmal İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 6 Ağustos 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Mersin Pamukluk Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına devam edilen Pamukluk Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı.

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Sorgun Barajı inşaatında sona yaklaşıldı!

Mersin’in Erdemli'de inşaatı devam eden Sorgun Barajı’nda sona yaklaşıldı. Sorgun Barajı'nın yüzde 82’si tamamlandı.

Mersin Pamukluk Barajı projesinin yüzde 84'ü tamamlandı!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yapımı devam eden Tarsus Pamukluk Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak, "Yaklaşık yüzde 84'ü tamamlanan projenin bir an önce bitirilerek faaliyete geçmesi amacıyla çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Mersin Sorgun Barajı inşaatına 60 milyon TL'lik katkı!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Erdemli ilçesi Sorgun Mahallesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Sorgun Barajı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Bingöl Pembelik Barajı ulaşım sorunu meclise taşındı!

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de inşa edilen baraj için taahhüt edilen köprünün halen yapılmamasına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Atıcı, hazırladığı soru önergesini Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Mersin Alaköprü Barajı Sulaması projesi 7 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:-"Mersin Anamur Alaköprü Barajı Sulaması Projesi ile toplam 7 bin 525 kişiye ilave istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak" dedi.

Öğrenciler Berdan Barajını inceledi!

Mersin'de bir grup öğrenci, Berdan Barajı'nı ziyaret ederek içme suyunun evlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiğini yerinde gördü.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı!

"Asrın Projesi" nitelendirilen, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi denemeleri başladı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

KKTC Su Temin Projesi'nde Alaköprü Barajı’nda su tutulmaya başlandı!

KKTC Su Temin Projesi'nde su tutulmaya başlandı. KKTC’ ye içme suyu sağlayacak olan Mersin’ in Anamur İlçesi’ndeki Alaköprü Barajı’nda, kapakların indirilmesi ile su tutulmaya başladı.

Alaköprü Barajı için evlerini kaybeden köylüler eylem yaptı!

Mersin'in Anamur ilçesinde baraj suları altında kalacak evlerinin yerine yapılan konutlarda eksiklik olduğunu, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını öne süren bir grup köylü durumu protesto etti

Mersin Pamukluk Barajı Haberi

Mersin Pamukluk Barajı

Vali Çakacak’ın Tarsus ilçesindeki temaslarına, Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve DSİ 67. Şube İl Müdürü Savaş Arslan eşlik etti. Çakacak, ilk olarak baraj şantiyesinde Mevlüt Aydın’dan çalışmalar hakkında brifing aldı. Ardından şantiye alanını gezen Çakacak, işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. İşçilerle yakından ilgilenen ve taleplerini dinleyen Çakacak, Çakırlı köyü yakınlarında devam eden su iletim hattı boru döşeme çalışmalarını da yerinde inceledi ve burada işçilerle bir süre sohbet etti. Ardından su iletim tüneline geçen Çakacak, tünel çalışmaları ile ilgili brifing alarak tünel açma çalışmalarını yerinde izledi.


İncelemelerin ardından açıklama yapan Çakacak, Pamukluk Barajı’nın Mersin'in en önemli yatırımlarından biri olduğunu belirterek, baraj yapımının tamamlanmasıyla...