20 / 04 / 2024

Mersin projeleri

Mersin projeleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'deki proje ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Kocamaz, kentin 4 mevsim turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

Konya-Karaman hızlı tren çalışmaları ne durumda?

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, konumu, tarihi, doğası, kültürel ve demografik yapısıyla Türkiye’nin nadide şehirlerinden Mersin'deki değişimi değerlendirdi.

Mersin'de yatırımlar artacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, turizm projelerinde iddialı: “Mersin turizm için pilot bölge seçilseydi belki şu anda Antalya’ya on basacaktı. Böyle bir potansiyelimiz var."

Mersin'e kent merkezi kazandırılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği 'Yurtdışı Teknik Gezisi'nde bu yıl rota Orta Avrupa ülkeleri oldu. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'e de bir kent merkezi kazandırılması gerekiyor" dedi.

Mersin'de kentsel dönüşüm olacak mı?

Mersin İmece Gazetesi'nde köşe yazarı olan Bedir Solmaz bugunkü yazısında Mersin'deki kentsel dönüşümü ve Mersin projelerini anlattı. İşte o yazı...

Mersin projeleriyle dikkat çekiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, altyapıdan ulaşıma, sosyal hizmetlerden spora, kültür ve sanattan turizme, çevreden tanma kadar kentin yapıtaşını oluşturan tüm alanlarda, Mersin'i çok daha ileriye taşıyacak hizmetleri ve projeleriyle dikkat çekiyor.

Mersin'e aqua park ve lunapark inşa edilecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar ilçesinde Müftü Deresi’ne paralel olarak yapılması planlanan parkların, ilçenin havasını değiştireceğini ve burada vatandaşlar için yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını belirtti.

Mersin'de turizm 12 ay canlı olacak!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Mersin'in kış turizminde ön plana çıkması için Karboğazı'nın biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Mersin Çamlıyayla'da toplu açılış töreni gerçekleşti!

Çamlıyayla’da Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışı ve Sebil Kanalizasyon İnşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi, açılışa, Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı...

Mersin’de çöpten enerji üretilecek!

Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemi’nin 1. Etabı olan Elektrik Enerjisi Üretim Sistemi’nin açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı...

Mersin'e bu yıl yapılacak projeler!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, genel olarak; yol bakım ve onarımı, asfaltlama, sinekle mücadele, park-bahçe hizmetlerinin ön plana çıktığı hal kompleksi, otogar, atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon sistemi gibi büyük projeler yapacak.

Mersin’in tanıtımına vakıf desteği geliyor!

Mersin Ekonomi Platformu, kentin tüm dinamiklerini içine alan Marka Kent Mersin projesiyle Mersin’in strateji planlarını ortaya koymaya hazırlanıyor. Halktan valiliğe kadar her kesimi içine alması planlanan hedefi kentin röntgenini çekmek olacak.

Mersin marka şehir olacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in kalkınmasının amiral gemileri olan ticaret, tarım, sanayi, lojistik ve turizm alanlarında henüz potansiyelin çok gerisinde olduğunu ifade ediyor.

Erdemli su temin sistemi rehabilitasyonu ve deniz deşarjı projesi tanıtıldı!

Erdemli'de AB destekli 13 milyon Euro’luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, projenin tamamlanmasıyla artık insanların Erdemli sahillerinden rahatça denize girebileceklerini söyledi.

Mersin, ABD'de tanıtılıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde düzenlenen 2015 New York Times Turizm Fuarı'nda açılan Mersin standı büyük ilgi görüyor. 'İnanç Turizmi ve Kültür' teması ile stant açıldı.

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

8 Nisan Dünya Romanlılar Günü dolayısıyla Roman milletvekili ve vatandaşlarla bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ'nin Roman vatandaşlar için konut projeleri yürüttüğünü dile getirdi. 

Mersin Si Yapı'dan 2017'de yüzde 100 büyüme hedefi!

Mersin'de altı yıldan beri yapı sektöründe faaliyet gösteren Si Yapı; konut, AVM, hastane, okul, yurt binası gibi yapıların mekanik tesisat uygulama işlerinin yanı sıra inşaat projeleri de gerçekleştiriyor

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Mersin'e yeni üst geçit!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de ilk defa hayata geçirilen bat-çık projeleri dışında şehirde bir ilki daha gerçekleştirerek asansörlü, yürüyen merdivenli üst geçidi yakın zamanda Mersinlilerin hizmetine sunacak.

Mersin yatırım projeleri meclis gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin yatırım projelerini meclis gündemine taşıdı. Şimşek, Mersin'e vadedilen, projelerin akıbetini sordu..

Mersin Demokrasi Kavşağı Bat-Çık projesinin yüzde 60'ı tamam!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyenin kentte hayata geçirdiği projeleri yerinde inceledi

Mersin Erdemli'de imar kaynaklı sıkıntı var!

Mersin Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bölgeki projeleri ve yatırımları anlattı. Tollu, ''İlçemizin altyapı sorunları hayli fazlaydı, çözdük. Yedi yılda 700 kilometre yol yaptık. Yol yapım çalışmalarımızı bu yıl bitireceğiz'' dedi.

Mersin Silifke Kentsel Tasarım Projesi için düğmeye basıldı!

Mersin’de Silifke ve Atatürk Caddesi’nde yapılması düşünülen kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu için düğmeye basıldı.

Mersin'de çarpık yerleşim alanları kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentleşmeyi sağlamak amacıyla çarpık yerleşim olan bölgelerin yeniden planlayarak dönüşümle yenileme projeleri geliştirmenin şart olduğunu belirtti.

Mersin projeleri Emitt Fuarı'nda sergilendi!

Doğu Akdeniz ve Avrasya bölgesinin en önemli turizm buluşmasını gerçekleştiren ve dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 20. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Mersin Tarsus Yarenlik Alanı Projesi’nin ihalesi yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın projeleri arasında olan TarsusYarenlik Alanı Projesi’nin ihale teklif değerlendirmesi sona erdi. İhaleyi kimin kazandığının açıklanmasının ardından projede düğmeye basılacak.

Ekinci İnşaat Mersin'de 100 milyon TL'lik yatırım hedefliyor!

İnşaat sektöründe Mersin'in önde gelen firmaları arasında yer alan Ekinci İnşaat, bu yıl pek çok yeniliğe imza atmayı planladığı projeleri için 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım hedefliyor.

Mersin yapılan yatırımlarla büyüyor!

Altyapı projeleri başta olmak üzere, çevreden, sağlığa, tarımdan fen işlerine kadar birçok projeyi tamamlayarak hizmete açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına devam ediyor.

Mersin projeleri Haberi

Mersin projeleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz gazetemizi ziyaret etti. Kocamaz, Albayrak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak tarafından karşılandı. Ahmet Albayrak ile bir süre sohbet eden Kocamaz, Yeni Şafak'a açıklamalarda bulundu. Kocamaz, Mersin'in dünyaya tanıtımını misyon haline getirdiklerini belirterek, kenti 4 mevsim turizm merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.


MERSİN'İ DÜNYAYA TANITACAĞIZ

21. EMITT Turizm Fuarı'na Mersin olarak katılmak için İstanbul'da bulunduklarını anlatan Kocamaz, “Mersin'in tanıtımıyla ilgili büyük bir stantta her yıl tanıtım yapıyoruz. Kendi değerlerimizi sergileme imkanı buluyoruz. Mersin'e turist akışı son dönemlerde Türkiye genelinde yaşadığımız hadiseler nedeniyle bir miktar azaldı. Ancak bizim esas amacımız insanların dikkatini Mersin'e çekmek. Çünkü 8 tane ilan edilmiş turizm bölgemiz var. Bunların bir kısmının planlamaları yapıldı. Bir kısmı halen bakanlıkta bekliyor" dedi. Mersin'de turizm menüsünün çok...